tiistai 22. helmikuuta 2011

Mukava päivä

Tänään kävi kangastukun edustaja. Oi kun se on kivaa! Kaikkia ihania kankaita. Sanoin heti alkuun työntekijälleni, että pidä minut sitten aisoissa. Hän totesi, että on hänenkin etunsa mukaista, etten innostu liikaa. Hänen on nimittäin mahdotonta saada enää mitään mahtumaan, mihinkään!

Muutama pellavakangaspakka, liivihameisiin ja pellavapyyhkeisiin. Juuri kun olin "lankeamassa" tehdastekoisiin pyyhkeisiin, tuli eteen sopiva kangas ja niinhän me teemme pyyhkeet itse. No, onko se siis käsintehtyä, kun kangas on tehdastekoista. Vihdoin sain myös tummanruskeaa froteeta näppipyyhkeisiin.

Tätä kuvaa käytin Uudenkaupungin matkailuoppaassa kesäksi 2011

Artesaaniopiskelija kävi kyselemässä työssäoppimismahdollisuutta. Sanoin olevani erittäin innostunut, mutta että....minulla ei ole tarjota kunnollisia työtiloja. Olishan se kiva, jos mahtuisi kangaspuut ja voisi huovuttaa ja painaa kangasta. Mutta kun ei. Tämä (ei ihan nuori) hakija kysyi myös mahdollisuutta päästä "osakkaaksi". Katsomme myöhemmin miten asiat molemmin puolin edistyvät.

Pohdimme Hilkan kanssa filosofisia kysymyksiä.
1) kannattaako mainonnassa käyttää tuotteiden valmistajien nimiä.
    -  kenelläkään meistä ei ole "nimeä" joten ne eivät sano asiakkaille mitään
    -  no mutta mistä sitä "nimeä" sitten tulee?
2) Kuinka suuren osan annamme hintatiedoille ikkunassa
     - laki vaatii hintojen olevan näkyvissä
     - esteettisesti olisi parempi, että hintalaput eivät olisi isossa roolissa
Hilkalla on markkinoinnin koulutus, joskin 80-luvulta, minulla taas ei mitään teoreettista koulutusta, mutta vahva näkemys siitä, miltä haluan asioiden näyttävän omassa liikkeessäni.

3 kommenttia:

 1. Mukava, että kirjoitat käsityöläisen arjesta ja liikkeen pyörittämisestä :). Tulen varmasti seuraamaan blogiasi jatkossa ! Omissa haaveissa on toiminimen laittaminen pystyyn lähivuosina ja osa-aikainen käsityöläisyys, mutta pienin askelin sitä kohti kuljetaan.

  Lisäsin muuten blogisi oman "Pirjon puuhastelut" -blogini blogilistalle. Toivottavasti se on ok?

  VastaaPoista
 2. Kiva, kun kommentoit. Olen muuten seurannut blogiasi, se on vain ollut omissa kirjanmerkeissäni, kun ei minulla ole aikaisemmin ollut omaa blogia.

  VastaaPoista
 3. - eikös kauppaopistossa sentään jotain markkinoinnistakin opetettu?

  VastaaPoista