sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Mukana muotinäytöksessä

Edit: Tervetuloa lukemaan tekin, jotka tulette Tean blogista vierailulle!
Pieni muistelo Pellavasydän-mekkojen historiasta: Aloin suunnitella pellavamallistoa ISOILLE TYTÖILLE jo vuonna 2009, kun totesin että (itsekin tuhtina tyttönä) on tosi vaikea löytää sopivaa ja persoonallista vaatetta. Tuumasta toimeen- vaihe kesti jonkin aikaa, mutta vuoden 2010 keväällä valmistuivat ensimmäiset prototyypit ja muistanpa että ensimmäiset vietiin käsistä! Yksikin rouva oli kesälomamatkalla Ugissa ja ihastui liivihameeseen, mutta kun siitä puuttui taskut ja viimeistely! Ymmärrän kyllä häntä, että halusi mekon silti ostaa  - niin harvoin kun löytää juuri sopivaa! Olin löytänyt hyvän mallin. Myöhemmin olen joutunut antamaan periksi ja ompelemaan samalla mallilla myös pienempiä kokoja. Tässä kirjoituksessa esiintyvä punainen tunika on erään ompelijan työstään eläkkeellä olevan rouvan suunnittelema ja ompelema. Tuokin malli on oikein tykätty - erityisesti epäsymmetrisen helmansa ansiosta.

Teen mekot ja tunikat edelleen samalla, hyväksi koetulla kaavalla. Asiakkaat ovat pitäneet mallin yksinkertaisuudesta. Ainoat yksityiskohdat ovat taskut ja niiden nappi/nyörikoristelu. Joku haluaa senkin jätettäväksi pois. Pituus, helman malli, kaula-aukon avaruus saattavat myös vaihdella asiakkaan toivomusten mukaan.

Eli näissä kuvissa esiintyvän pellavamekon ja emännän asun olen itse ommellut, punainen tunika on em. tuttavani tekemä.                        
                      Sitten alkuperäiseen tekstiin:

Ensimmäistä kertaa Pellavasydän oli mukana muotinäytöksessä. Pyhämaan nuorisoseurantalolla esiintyi kaikkiaan 17 uusikaupunkilaista yritystä kevätmuoti-teemalla.

Turkoosi mekko ja hattu pellavaa

Tässä malli esittelee kenkiään- sävy sävyyn mekon kanssa.

Punainen tunika, helmet ja musta hattu.

Kuvat ovat huonosti onnistuneet huonossa valaistuksessa
Kaikki mallit olivat kesällä suviteatterissa esiintyviä naisia, miehiä ja lapsia. Pellavasydän sai käyttöönsä kaksi rouvaa. Molemmat mallit esittelivät kaksi asua. Ihan hauskaa oli katselle omia "teelmyksiä" siellä valmisvaatteiden joukossa. Eikä ollenkaan tarvinnut hävetä.

Onhan tällainen hyvää mainosta. Malleilta oli kuulemma jo kyselty, että "mistä näitä mekkoja saa?". Osallistuminen ei maksanut muuta, kuin että jokainen yritys lahjoitti arvontapalkinnon. Pellavasydän oli mukana turkoosilla sisustuskorilla.

2 kommenttia:

  1. No ompas täällä tutun näköistä pellava mekkoa/tunikaa??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    VastaaPoista
  2. No mutta kiva, että olet jo näihin tutustunut. Näitä muuten on saatavilla Pellavasydän-putiikissani. Tämä on meidän oma mallisto, jota pääasiassa itse ompelen (no, joskus olen käyttänyt vierasta ompelijaakin, mutta kuten kaikki tietävät, työn teettäminen Suomessa on toooosi kallista!). Voit saada myös mittojen mukaan tehtynä. Kuten kuvistakin huomaat, mallistossamme on hiukan eri mallisia tunikoita...

    VastaaPoista