tiistai 28. kesäkuuta 2011

Nyt on saatava Pellavasydän kartalle!

Käväisin juhannuksen aikaan putiikissa ja totesin, että tyttäreni Mirva, joka sairaslomani ajan hoitaa "myymälävastaavan" hommia, on tehnyt nättejä interiöörejä eri puolille putiikkia. Nuoren silmä katsoo erilailla ja osaa tehdä ihan erilaisia yhdistelmiä ja somistuksia. Olin oikein tyytyväinen myös valikoimaan ja totesin, että nyt on SAATAVA ASIAKKAAT PAIKAN PÄÄLLE ihastelemaan ja ostoksille. Otin vielä muutaman valokuvan.

Kotona käytin useamman tunnin siihen että 1) latasin picasa-ohjelman koneelleni 2) opettelin sitä käyttämään 3) tein erilaisia kollaaseja 4) suunnittelin mainoksen 5) lähetin mainosmateriaalin kopiofirmaan valmistettavaksi.

Tänään sain valmiit mainokset a) A5-kokoisen esitteen jaettavaksi esim. matkailutoimistossa, kahviloissa ym. b) A4- kokoisena mainos lähtee ilmoitustauluille.

Valmista mainosta en saanutkaan tähän liitettyä. Nyt pitäisi kerätä rohkeutensa ja lähteä tarjoamaan mainoksia eri paikkoihin. Ei oikein mun hommia - en ole myyntimies...Varsinkin, kun nuo kaksi apukeppiä on vielä mukana, niin kulkukin on hankalaa. Pakko, mika pakko!

Tänään sain (vasta pyydettyäni) vedoksen huomisen paikallislehden mainoksesta. Ensimmäisen kerran jouduin heille toteamaan, että on hirvee!!!! Tekstit oli ihan kivasti, mutta kuva minusta oli hirvee. Yleensä käytän omia, itse ottamiani kuvia, mutta tällä kertaa toimistuksesta tuli nuori mies kuvaamaan. Olinkin kyllä vähän kauhuissani, kun ei tämä osannut käyttää kameraa, mm. ei osannut näyttää minulle, millaisia kuvia oli ottanut. Valitin, että meillä ei ole ollenkaan vaaleaa yksiväristä taustaa ja aioin laittaa kangastaustan,  mutta hän vakuuttii, ettei se haittaa, sillä tausta saadaan häivytettyä. No, joo....kuva oli sen näköinen, kun joku olisi askartelusaksilla leikannut sen irti taustastaan. Oli se niin kauhea, että lähetin vastauksen, että jos ei parempaa kuvaa saa kehiin, niin koko mainos pitää jättää pois. Tulihan sieltä sitten toinen versio, mutta aika kehno esitys sekin. Huolestuneena odotan aamun lehteä, miten kauhealta näyttää..


Kumpi näistä kollaaseista näyttää paremmalta mainoksen keskellä ainoana kuvana?  Muitakin kommentteja saa lähettää, niitä aina kovasti odotan......

5 kommenttia:

 1. Minusta alempi kuva on parempi mainokseen. Rohkeasti vaan jakamaan mainoksia! Sanon minä, jonka pitäisi pystyä samaan, mutta en vaan pysty!!!!

  VastaaPoista
 2. =)
  Minusta tuo ylempi kuva parempi
  "miun silimisä kuitennii"
  =)
  Jotenkin sillai selkeämpi ja tasapainoisempi
  ja semmottii.
  =)

  VastaaPoista
 3. Tässä vaiheessa siis mielipiteet tasan: 1-1. Samanlaista näyttää lähipiirissäkin, toiset tykkää toisesta...

  VastaaPoista
 4. Ensimmäistä kertaa sivullasi! Koska pyydät tuossa sivutekstissä "jättämään jäljen", niin tässäpä tätä: kommenttisi Kotilieden arvonnassa oli kiinnostava, siis se, jossa puhuit vanhanaikaisesta mausta. Se oli mukavalla tavalla persoonallinen kommentti ja tuntui aidolta ajatukselta, joten halusin nähdä, millainen ihminen on sellaisen kommentin takana. Olen nyt innostunut lukemaan tekstejäsi aika kauas taaksekin päin. Persoonallista ja aitoa on mukava lukea!

  Meillä on kesämökki Kustavissa (vaikka sisä-Suomessa asummekin) Peterzenzillä olemme käyneet jo tänä kesänä - nyt harmittaa, etten muista korejasi sieltä. Uudessakaupungissa käymme myös melkein joka kesä mökiltä päin (jollei muuten, niin lasten kanssa terveyskeskuksen päivystyksessä :-) Täytyy seuraavalla kerralla tietoisesti poiketa kauppaasi. Voi olla että olen käynytkin (en ole vielä selvillä kauanko kauppasi on ollut toiminnassa) mutta en ole hahmottanut sen enempää kuin korejakaan.

  Minun kaltaisistani huomaat, että kyllä tällaisesta blogista on varmasti kaupalle hyötyä: ihan eri tavalla varmasti tulen Peterzezillä seuraavalla kerralla katsoneeksi tuotteita ja Uudessakaupungissa etsineeksi ja tutustuneeksi kauppaasi.

  VastaaPoista
 5. Kiitos viestistä! Niinkuin viime kesänä, niin nytkin, en ole ehtinyt tehdä koreja niin paljon kuin niitä olisi Kustavissa tarvittu. Nytkin siellä on ollut paikoitellen lähes kaikki loppu. Kysyit liikkeeni historiaa: perustimme putiikin Mäyhälänkadulle 11.4.2008 ja siirryin Rantakadulle 1.9.2009 (vanha 2-kerroksinen kivitalo) ja nyt Alisellekadulle 29.11.2010. En ole vielä päässyt aivan kaupungin keskustaan (Ugissa se tarkoittaa kortteli torilta) joten jään aika monelta turistilta huomaamatta. Sääli - ainakin omasta mielestäni. Mutta tervetuloa seuraavan kerran kaupungissa käydessäsi!

  VastaaPoista