sunnuntai 14. elokuuta 2011

Vähän kaukaa haettu?

Olen tänään yrittänyt järjestellä työhuonettani. Vähän vaikeaa kahden kepin kanssa imuroida ja siirrellä laatikoita...mutta nyt näyttää tältä. Tämä on tyttäreni entinen huone ja nyt kokonaan minun toimisto- ja ompeluhuoneeni. Olemme yhdessä päättäneet, että tämän ei tarvitse näyttää hienosti sisustetulta, ainoastaan käyttökelpoiselta työhuoneelta, jossa on mahdollisimman paljon säilytystilaa.

Kun saan tämän valmiiksi näytän kuvia uudesta huonekalusta, joka tänne on ostettu auttamaan järjestyksen pitämisessä.

Ja nyt siihen vertaukseen:
Kerroinkin jo, että liikkeeni edestä varastettiin kukat. Niitä etsiessäni silmiini osui ihmeellinen asia: muratin taimi! Piilokuva: erotatko hyvin maastoutuneen pikkutaimen?
Muutin tähän liikehuoneistoon marraskuun lopun pakkasilla. Toin mukanani kukkatuolin, jossa silloin oli jäätyneet kukat, mm. muratti. Siinä tuo kukkatuoli jökötti ulkopuolella koko lopputalven, ipijäässä. Keväällä sitten poistin viimekesäiset kukat ja laitoin uudet. Eikö ole ihmeellistä, että siitä jäätyneestä muratista on versonnut tämä pieni taimi. Kituva ja huonon näköinen, mutta sisukas kuin mikäkin. Multaa ei ole nimeksikään, pelkkä rako laattojen välissä, mutta sinne se vaan on juurensa työntänyt. Sen täytyy olla niin, että siitä jäätyneestä kukasta on pudonnut siemen, joka on itänyt tässä karussa maaperässä.
Pysyneekö hengissä?

Tästä tuli mieleeni pohdinta, jota kävin lauantaina. Alkunsa se sai yhden asiakkaan kysymyksestä, kun häntä kiinnosti, millainen myynti putiikissani on? Vähän hämmennyin. Ei sellaista yleensä kysellä, mitä nyt yksi asiakas on suoraan kysynyt, paljonko maksan vuokraa...Hiukan intiimiä. En minä "pruukaa" kysellä edes tutuilta heidän vuokraansa tai tulojaan.

Kerroin tämä sisarelleni, jonka kanssa keskustelemme kaikesta ja hän saatteli keskustelua mietiskelemään, mitä merkitystä vastauksellani olisi. Vaikuttaako liikkeeni "imagoon" jotenkin se, että vastaisin myynnin olevan tosi kehnoa tai jos kehuisin, että myyn todella hyvin. Mitäs luulette, onko sillä vaikutusta ja miten se vaikuttaisi?

Vastasin kyselijälle, että "jos elämiseni olisi kiinni tästä yrityksestä, olisin toooosi hoikka tyttö" Kyllä käsityöyrittäjän elämä on vähän kuin tuon muratin:  sitkeyttä pitää olla, silti näyttää vähän surkastuneelta ja kituvalta. Mutta niinkuin tuo muratti tuotti minulle iloa, uskon, että putiikissani vierailevat ovat saaneet kokea pienen ilon pilkahduksen - niin monet ovat sanoneet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti