keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Huomenna...

...on Pellavasydämessä kahvitarjoilu! Kahvin, teen tai mehun lisäksi tarjolla on kotona leivottuja voisilmäpullia ja ässä-pipereita. En kylläkään ottanut itselleni leipomisurakkaa, vaan tilasin herkut yhdeltä vakioasiakkaistani. Olen saanut usein maistiaisia hänen tuotoksistaan: leipää, jossa on "sitämitäkaapistalöytyy" ja ne ässät - namnam...
Tällainen mainos oli paikallislehdessä

(Ajatella! Osasin sattumalta onnistui liittää pdf-tiedoston tänne, vaikka se ei ole koskaan ennen onnistunut.)

Kahvitarjoiluun päädyimme, kun halusimme sisareni kanssa juhlistaa vuoron vaihtoa. Erjalla on viimeinen työpäivä ja minä palaan töihin. Kävin tänään jälkitarkastuksessa ja odotukseni palkittiin: röntgenkuvien perusteella lääkäri sanoi proteesin "syöpyneen" hyvin paikalleen ja saan heittää kyynärsauvat nurkkaan ja ruveta kävelemään ilman niitä! Ihana uutinen, vaikka tiedänkin, että alku on tuskainen. Hiukan - ei kun paljon - pelottaa. Se on sitten jalkeilla oloa joka päivä ja koko päivän. Talvella kauppa on maanantaina kiinni ja muina päivinä auki 11-17, mutta kesällä auki joka päivä 10-17 ja lauantaina 10-14. Toisaalta kesäsesonki on vain kuusi viikkoa juhannuksesta elokuun alkuun, joten kyllä se jotenkin menee....ehkä...pakko.

Nyt odottelemme viimeisiä ylioppilaita onnittelevia asiakkaita. Meillä on muutama ihan kiva lahjaidea. Tosiasia on, että nuori haluaa rahaa tai "korkeintaan" lahjakortin, mutta onneksi monet lahjanantajat haluavat jotain jäävän muistoksi ja sitten löytyy niitäkin, jotka nimenomaan haluavat ostaa käsintehtyä.

Kahvitarjoilu kuuluu palveluyrityksen vakio-markkinointimenetelmiin. Hintaa sillekin kertyy. Lehtimainos (vähintään 100 euroa),  tarjottavat ja usein vielä lisäkäsien palkkauskustannukset. Uskon kuitenkin, että näin saan uusia asiakkaita tutustumaan putiikkiin ja satsaus kannattaa.

Nyt siis palaan puotiin tiskin taakse ja voi olla, että kirjoituksieni sävy ja aiheet muuttuu?        Mervi

6 kommenttia:

 1. Vau, kiva että pääset töihin!

  Ja hienoa, että saat heittää sauvat jo nurkkaan. Fyssarin vinkki: Älä sitten ole jalkojesi päällä koko aukioloaikaa joka päivä - suurimman osan ajasta saisit hyvällä omallatunnolla istuskella ja käppäillä vain välttämättömät nyt ekat viikot. Se on äkkiä rasitustila päällä, bursiitti tms. Liikettä kuitenkin saat jaloillesi siellä ihan tarpeeksi, ja seisominen äkkiseltään ottaa tervelonkkaistenkin kunnon päälle. Onko sulla siellä jotakin korkeaa jakkaraa tms.?

  Mainos näyttää hyvälle, toivottavasti tulee paljon porukkaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, oli se vähän liioiteltua, että seison koko päivän. Yritän kyllä joka välissä istua tiskin takana ja takahuoneessa. Sitä paitsi olen opettanut tutut asiakkaat itsepalveluun. Bursiittiko se on, kun seuraavana päivänä on joka lihas, jänne, luu, nahka ja kaikki paikat kipeet?

   Poista
  2. No hyvä, että saat lepotaukoja!

   Bursiitti on limapussin tulehdus, ja yleinen lokan alueella rasituksen johdosta. Ikävä ja kivulias kaveri...

   Mutta ei se liika rasitus hyvä ole, vaikkei bursiittia tulisikaan! ;)

   Poista
 2. Hei! Ensi visiitillä täällä ja viivähdinkin jonkun aikaa lueskellen vanhoja postauksiasi - mukavaa luettavaa ja katseltavaa :)
  Aurinkoista oloa ja iloa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kauniisti sanottu! (Jos joku kehuu kuviani, niin hän on kyllä kovin kohtelias) Ai niin, mutta kuvissa onkin kaksi puolta, se miten ne on otettu ja mitä ne esittää...Kiva, että tykkäät!

   Poista
 3. Sääliksi käy kahvittelijoita. Toivottavasti ei isompaa vatsavaivaa ole saaneet homeisesta kahvipannusta.

  VastaaPoista