sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Tilaustyö valmis

Kaikissa tänään lukemissani blogeissa on aiheena ollut äitienpäivä, kortit, lahjat ja kakut...Tämä ei ole sitä, vaan työasiaa.

Tässä on kaikkein kauimmin kestänyt tilaustyö. Force majeure - osittain. Jotenkin tuntuu, että aina kun tarvitsen jotain tiettyä kudetta, niin juuri sitä väriä on mahdoton saada mistään päin Suomea. Niin tässäkin tapauksessa. Luulin luvatessani, että mustaa nyt löytyy valmiiksi itseltäkin, mutta ei, sitä ei saanut mistään...

Asiakas tilasi ison mustan pyykkikorin. Isoon koriin tarvitaan mieluiten paksua kudetta, ainakin sen on oltava joustamatonta. Muuten kori ei pysy kasassa, vaan lörpsähtää. Tästä tuli muuten hyvä - kude on viimeisen päälle laadukasta (ja kallista), mutta en ole varma koosta. Tuliko tarpeeksi iso?

Korin korkeus on 48 cm ja halkaisija 35 cm. Jos tällä halkaisijalla olisi tehnyt korkeamman, se olisi näyttänyt suhteettomalta. Isommalla halkaisijalla olisi voinut tehdä korkeamman, mutta epäilen, että se ei olisi ollut tukeva.

Olipa vaikea kuvattava, aina vähän kallellaan...
Tämä tilattiin pyykkikoriksi, mutta yhtä hyvin siinä voi säilyttää muutakin.
 
Tästä näkynee mittasuhteet parhaiten?
Näin se menee. Käsityöyrittäjä kertoo äitienpäivänäkin työasioista....Olen antanut perheelleni ymmärtää, että äitienpäivää ei juhlita. En ole onnistunut äitinä, eikä sitä tarvitse yrittää teeskennellä...No tämä taisi olla ankeista ankein äitienpäivä. Tyttäret maailmalla, toinen lähellä toinen kaukana. Ensimmäinen äitienpäivä ilman omaa äitiä. Äitini kuoli viime lokakuussa. Olen herännyt aamulla yksin, ollut koko päivän yksin. Yöpaita päällä, joka nivel särkevänä, nukkunut.

Seuraavassa postauksessa pohdintaa äitienpäivästä - yrityksen kannalta.

Mervi

4 kommenttia:

 1. Minä taas olen yrittänyt antaa perheeni ymmärtää, että äitienpäivää vois juhlia :-) Tämän vuoden äitienpäivä on sit hyvä esimerkki siitä, miten meillä juhlitaan: mies matkalla; esikoinen juhli omilla teillään aamuyöhön, kävi kotona nukkumassa ja heräsi puolenpäivän jälkeen ja katosi jälleen johonkin (kertomatta mihin tai koska tulee), kuopus urheilemassa toisella paikkakunnalla.

  Onneks aurinko paistaa - eikä mua särje mihinkään :-)

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana. Olisi kiva teetättää äidilleni samantyylinen mutta leveempi. Mitähän tällaiset mahtaa kustantaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, tuli ihan pöhköö olo, kun juuri tutustuin blogiisi (hauskaa!) ja sitten olikin tää sun kommentti sähköpostissa, meni ihan piuhat sekaisin...luettiin siis ristiin toistemme blogia! Asiaan - tämän korin hinta on 85 euroa ja postikulut, jotka olivat 8.50. Kori menee tosi pieneen pakettiin, mutta painaa 2,6 kiloa. Ja sehän ei tunnu meillä missään! Luettuani blogisi olen vakuuttunut, että ymmärrät huumoria.

   Poista