maanantai 4. kesäkuuta 2012

Pellavan asiantuntija?

Löytyisikö lukijoistani joku, joka ymmärtää pellavalankojen päälle?

Vaikka putiikkini nimi on Pellavasydän, sillä on luultua vähemmän tekemistä pellavan kanssa. Silloin kun firma perustettiin ja nimeä etsittiin, silloinen liikekumppanini keksi tuon mainion nimen. Olen ollut siihen enemmän kuin tyytyväinen. (Tulen aina vihaiseksi nimistä, joita en osaa lausua tai tiedä, mitä ne tarkoittavat)

Minulle on kertynyt kirpputoreilta aika paljon pellavalankoja. Minusta ne ovat kauniita sellaisenaan - hyvin vähän olen pellavasta mitään tehnyt. Kas, kun en omista kunnollisia kangaspuita. Vain sellaiset pöytäpuut ja nekin vintillä. Joku aika sitten asiakkaistani kaksi sisarusta toivat minulle ison kasan käsityötarvikkeita. Joukossa myös ITSE KASVATETTUA pellavaa.

Samantyyppistä lankaa löytyy paaaaljon enemmänkin

Osaako joku tämän huonon kuvan perusteella kertoa näistä jotain? Erityisesti tietysti kiinnostaa jonkinlainen hinta-arvio ja se, mihin näitä olisi paras käyttää. Itse tulee mieleen saunatekstiilit ja ilman kangaspuita virkkaisin varmaan selänpesintä, pesukinnasta tms. Tuosta keltaisesta en osaa sanoa varmasti, mutta saattaa olla käsinvärjättyä.

Googlettamalla en paljon tietoa löytänyt. Joku rohdinpellava maksoi 100g:n vyynti 13,- ja toisaalla taas 30,- kilo. Tiedosta kiitollisena
Mervi

1 kommentti:

  1. Voi miten kauniita lankoja! Varsinkin tuo keltainen, kun ei ole liian kirkas väri :)
    Valitettavasti en osaa hinnoittelussa auttaa.
    Voisihan näistä kutoa liinaa, tabletteja jne.

    VastaaPoista