sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Vanhat kapineet

Olen niin tykästynyt uuteen putiikkiini, että! Yksi sen hienoista puolista on tunnelmallisuus. Vanhat, korkeat huoneet huokuvat nostalgiaa: tämä huone oli tullin käytössä, tässä oli miehistön nukkumahuone jne...talohan on entinen palokunnan talo.

Tähän tilaan sopivat vanhat kalusteet. Vain vähän aikaa sitten "komensin" mieheni siirtämään kaikki vanhat pytyt kotiin ja autotalliin. No nyt on otettu "komento takaisin";  ne siirretään taas putiikkiin. Sopivat sinne.

Iltatorilta tein hienon löydön. Ajattelin sen olevan taikinakulhon, mutta ystäväni tokaisi, että heillä siat söivät tuollaisesta ulhista! No, nyt se on saippuoiden alla...


..juu-u, ihan sama kuva - toinen otettu salamalla ja toinen ilman. Kumpaa mieluummin katsot? Tässä muuten näkyy hieno lattia, johon ihastuin heti ensi näkemältä.

Toinen löytö oli pikkuvakka. 

 Kanneton, mutta kelpo säilytin silti.

Tätä esinettä eivät kaikki tunnistakaan. Monta keskustelua on saatu aikaiseksi tämän äärellä. Mikä se on?

Tästä puuttuvat oleelliset tykötarpeet, joten sitä ei olekaan helppo tunnistaa. Kirnu, josta puuttuu kampi ja sitten sellainen pyörivä juttu, jolla kerma saatiin voiksi muutettua. Sellainen niinkuin taikinakoukku tai vispilä. Lisäksi tähän kuuluisi jalkaosa, jolla saadaan nostettua ylemmäs ja pysymään paikallaan. Tämän käyttötarkoitus on vielä vähän hakusessa...

Näihin vanhanaikaisiin tunnelmiin...Mervi

5 kommenttia:

 1. Vanhat elämää nähneet tavarat vaan ovat niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäni ihmetteli kun raahasi näitä navetan vintiltä alas:" Minkä ihmeen museon aiot siitä tehdä?" Sen ajan ihmiset eivät ymmärrä näiden kauneutta, heille ne olivat vain tavallisia tarve-esineitä.

   Poista
 2. Näyttää kotoisalta! Minäkin oon raahannu ladosta sisään kaikkea sitä minkä edeltävä sukupolvi on sinne pakannut. Kysyykö asiakkaat noita rekvisiittoja ostaakseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, monta kertaa olisin jo enoni pöydän myynyt, mutta kun sillä on tunnearvoa...

   Poista
 3. Ovat tosiaan kauniita nuo vanhat esineet ja varmasti sopivat niin putiikkisi henkeen!

  VastaaPoista