torstai 30. elokuuta 2012

Kirppiskamaa - kamalaa? osa 2

Olen oikein iloinen edelliseen kirjoitukseeni saamistani palautteista, kiitos niistä!

Tällaisena väliaikatiedotuksena kerron tästä päivästä tällaisen kokemuksen:

Nyt kun Pellavasydämessä on tilaa enemmän, olen voinut toteuttaa pitkäaikaisen ideani suunnitella erilaisia interiöörejä - hieno sana! Aloitin vaatimattomasti tavallisen pöydän kattamisella.

Nyt kun tuota kuvaa katson, huomaan, että eipä tuo kovin tyylikäs ole - vähän liikaa ahnehdittu tavaraa. 

Tuossa on liikaa kerroksellisuutta, mutta olen jo huomannut, miten eri asioihin asiakas siinä kiinnittää huomionsa. Luulenpa, että se, mitä itse ajattelin pääasiaksi - kaitaliinat - on kirjaimellisesti hautautunut muiden alle. Olen tästä kuitenkin jo myynyt tuotteita.

Tänään tuli asiakas, jonka luulen häivyttäneen silmistään kaiken muun, sillä hän huomasi (ehkä?) vain nuo kupit. Kirppistavaraa. Eli tässä olen "piilottanut" kirppistavaran muun, uuden tavaran, lomaan. Nyt kupit on myyty. Asiakas hyrisi tyytyväisyyttään. Nuo vasemmalla olevat tummanvihreät kultareunuksiset ranskalaiset kahvilakupit (asiakas valisti minua) päätyivät ranskalaisen tavaran ystävälle lahjaksi!

Mitäs tykkäätte tällaisesta? Ei siis erillistä kirppishyllyä tai -nurkkausta, vaan ainoastaan muutama AIHEESEEN SOPIVA tavara esillä. Huom! myynnissä ei ole yhtään muuta astiaa, joten nämä eivät kilpaile minkään uuden tuotteen kanssa.

Jos tämäkin herättää mielessäsi ajatuksia liittyen tuohon ed. kirjoitukseeni, ole hyvä ja jaa se kanssani. Kirjoitan vielä uuden kirjoituksen ikäänkuin yhteenvetona ja lopputulemana, jos saan omat ajatukseni järjestykseen ja osaan tehdä päätöksen. Voit siis auttaa minua siinä.

Mervi

8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen keskustelun olet herätellyt. Itse varmaan tunnet parhaiten asiakaskuntasi ja jos olet eilen jo saanut tuntumaa miten uuden ja vanhan tavaran myyntiä onnistuneesti toteuttaa niin siitä vaan jatka sitä! Jokainen taplaa tyylillään ja sinähän olet siinä onnellisessa asemassa, että voit omassa liikeessäsi kokeilla erillaisia kuvioita :) Mukavaa myyntipäivää Pellavasydämeen!

  VastaaPoista
 2. Mukava ja näköjään toimivakin idea. Kattauksesi on jotenkin hyvin kotoisa,ja lämmin, ehkäpä se juuri veti asiakkaiden huomion.
  Mukavaa jatkoa.

  VastaaPoista
 3. Myös minun huomioni kiinnittyi ensimmäisenä noihin vihreisiin kuppeihin. Tällä lailla "kirppistavara" kauniiden astelemien osana onkin ihan eri asia, kuin että olisi hyllyllinen roinaa jossakin liikkeen nurkassa. Monesti kauniissa kaupoissa asioidessani minua himottavat rekvisiittana olevat tavarat, jotka eivät ole myynnissä. Jos sinun rekvisiittasi olisikin myynnissä, se olisi hauskaa. Tälle ajatukselle minä peukutan.

  VastaaPoista
 4. Nyt siis täytynee hieman tarkentaa sitä minun ajatusta...
  Minun ajatuksena oli siis tavallaan "jatkaa" sitä myyntituotetta.
  Esimerkkinä jos liikkeessä myydään keittiöpyyhkeitä, voisi "kirppishyllyssä" olla pyyhenaulakoita 50-60-luvulta.
  Tuo tekemäsi asetelma on siis aika lähellä sitä minun ajatusta kirppishyllyn ideasta. Ehkä vain vielä vähän eteenpäin viety idealtaan.

  VastaaPoista
 5. Joo, tää on hyvä idea! Nyt saat itse päättää ja kontrolloida täysin, mitä myyt ja missä kohtaa. Nämä ovat sellaisia hauskoja bonuksia asiakkaille, jotka -ainakaan toivottavasti- eivät sotke kenenkään ajatuksia. Toivon, että homma toimii ja keksit vielä uutta!

  VastaaPoista
 6. No tuo on kyllä kiva idea! Tuossa aiheeseen sopiva kirppistavara tuo käsityön mukavalla tavalla esille olemalla osa kokonaisuutta :)
  Tampereella on (tai ainakin on ennen ollut) yksi kahvila, joka on sisustettu ihanilla vanhoilla huonekaluilla - jokainen pöytäryhmä on erilainen, kivalla tavalla. Kaikki kahvilassa oleva kalustus, taulut jne. ovat myynnissä. Samalla kahvila siis toimii sisustuskirppiksenä... toki sinne on valikoitunut vähän samantyylisiä, toisiinsa sopivia kalusteita, joten tunnelma pysyy rauhallisena ja harmonisena. Mutta siis vähän samanlaista ideaa kuin tässä sinun kahvipöydässä :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille kaikille kommenteistanne, tämä idea sai siis enemmän kannatusta...no hyvä, sitä siis kehittelemään!

  Ellis, niinpä se näyttää olevan, että se rekvisiitta, mitä en halua myydä, herättää eniten ostohaluja! Nyt justiinsa tuli mieleen, että olenko vastannut viimeiseen viestiisi?

  VastaaPoista
 8. Käytetyn tavaran ystävä19. syyskuuta 2012 klo 10.11

  Kommenttini tulee kyllä vähän myöhään kun ei ole pitkään aikaan ollut aikaa blogian seuraamiseen kommentoinnista puhumattakaan.

  Minusta on ihana idea tuo, että hyväkuntoista ja aiheeseen sopivaa kirppistavaraa on liikkeessä esillä ja samalla myös myynnissä. Toki tarkkaan kannattaa miettiä mitä käytettyä tavaraa myyntiin ottaa ja jotenkin sen tavaran tulee sopia muuhun liikkeen tavarasisältöön ja tyyliin. Käytetyn tavaran pitäisi jollakin tapaa tuoda ns. lisäarvoa. Nuo kupit ovat hyvä esimerkki. Ilman niitä asetelma olisi ollut ns. vajaa. Ja tuskin sinulla on halua pitää samoja kuppeja asetelmassa jatkuvasti ja toisaalta tiloja säilyttää kaikkea mahdollista rekvisiittaa. Ja toisaalta tuskin noiden kuppien ostaja olisi ostanut jotain muita kuppeja liikkeen valikoimastaan vaan hän itse juuri tuon tyylisiä.

  Pyyheteline esimerkistä tykkään myös. Ja miksei esim. ainakin osa myyntikoreista voisi olla vanhoja/käytettyjä ja samalla myynnissä. Tai muut esillepanossa tarvittavat tuotteet (mieleen nyt tulee ainakin vanhat lasipurkit, maitotonkat, emaliastiat jne.). Käytetyt käsityöt sopisivat mielestäni myös hyvin myyntiin (esim. jokin vanha kirjottu pöytäliina somistuspöydässä, vanhat valkoiset lakanat käsin virkatuin pitsein… jne).

  Erilliselle kirppisnurkkaukselle/hyllylle ne ehkä niinkään lämpene. Siitä voisi helposti tulla liian sekavan näköinen kun kaikki erilaiset tavarat ovat sekaisin pienessä tilassa. Toki jos tässä kirppisnurkassa keskittyy vain tiettyihin tuotteisiin ja hyvin rajattuun tuotekategoriaan (jota voi tietysti vaihtaa esim. muutaman kerran vuodessa).

  Tärkeää mielestäni on se, että myyntiin otettavat käytetyt tavarat on huolella mietitty. Ne vastaavat kunnoltaan lähes uutta (tai tietysti jos ovat vanhoja niin se saa ja pitääkin näkyä). Ne eivät siis ole mitään tusinatavaraa ja hintakaan ei siksi ole mikään ihan edullinen.

  Itse kierrän paljon kirppiksillä ja aika usein huomaan jossain pöydässä ns. kaiken romun keskellä yhden tai kaksi hyvin kiinnostavaa tuotetta. Juuri sellaisia joista tiedän, että muunlaisessa ympäristössä ne menisivät heti kaupaksi.

  Tykkään vierailla eräässä paikkakuntani sisustus – ja lahjatavaraliikkeessä. Mielestäni se on aivan ihana ja täynnä ihania tuotteita. Ja usein siltä tulee jotain ostettuakin. Sitten yksi kerta aloin katsomaan tuotteita ns. tarkkaa ja yksittäisenä tuotteena (irrallaan muista tuotteista ja ympäristöstä). Kotimatkalla kävin vielä ns. halpamarketissa ja katsoin avoimin silmin valikoimaa. Yllätyin kuinka paljon ihan samanlaisia tai samantyylisiä tuotteita tuo liikkeet sisälsivät. Monen halpamarketin tuotteen kohdalla totesin, että jos tämä sama tuote olisi siellä toisessa liikkeessä myynnissä niin hinnan voisi tuplata ja silti tulisin ostaneeksi sen sieltä mutta täällä halpamarketin valikoimassa se ei pääse oikeuksiinsa.

  Eli jos koet, että käytetty tavara toisi lisäarvoa liikkeellesi niin miksi ihmeessä et kokeilisi. Toisaalta tuo käytetyn tavaran hankinta vie aikaa mutta jos muutoinkin kierrät kirppareilla niin miksi et hyödyntäisi niitä kierroksia myös liiketoimintamielessä.

  VastaaPoista