perjantai 7. syyskuuta 2012

Vaatimaton näyteikkuna

Suunnitellessani muutoa uuteen liiketilaan oli yksi huolenaiheeni näyteikkunat. Edellisessä paikassa oli isot ja valoisat ikkunat, joihin saattoi suunnitella näyttäviä somistuksia. Tässä uudessa paikassa on vain tavalliset 6-ruutuiset ikkunat, mutta niitä on kyllä yhteensä kuusi. Kaksi ikkunaa näkyy ohikulkijoille, kolme on liian korkealla, jotta niitä pääsisi katselemaan ja yksi on työhuoneessa.

Työtä on ollut niin paljon, etten ole ehtinyt (?) ikkunoihin satsata. Häthätää kokosin toiseen ikkunaan vihreän somistuksen. Väriteema on kaikkein helpoin tapa saada yhtenäinen ilme ikkunaan. Tällainen siitä tuli:

No, eipä tästä nyt kyllä oikein taida käsitystä saada. Tänään muuten yritän muistaa pyytää apulaistani siivoamaan nuo ikkunat ulkoapäin! Paitsi että saattaa lähteä viimeisetkin maalit, jos noihin pokiin koskee...

Näyteikkunoissa ei ole valoa, joten jotkut kohdevalot pitää hankkia. Huoneet ovat tooosi korkeat ja jokaisen ikkunan luona - siellä katossa! - on pistorasia. Minkähänlaiset valot niihin saisi sopimaan? Pöytälamppu taitaa olla helpompi vaihtoehto.

Nyt lähden putiikkiin. Tämän päivän ehdoton tavoite on ommella yksi pellavaliivihame valmiiksi, tässä aamulla sen leikkasin. Siihen tulee sellainen hiippahuppukin. En ole moista koskaan tehnyt, mutta jos ensin tekisin lakanasta harjoituskappaleen...kyllä se siitä!

Mervi

3 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää! Varmasti joku valo on hyvä idea, juurikin joku pöytälamppu tai sitten korkealta katosta roikkuvat yksinkertaiset valaisimet. (Tyylin tämäntyyppinen: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90131662/)

  Munkin pitäisi tästä mennä hommiin eikä vaan notkua tässä koneella.. :P Tsemppiä duuniin!

  VastaaPoista
 2. Hyvältähän tuo ikkuna näyttää! Liikkeesi huoneet ovat kyllä ihanan korkeat!

  Ja hiippahuppu!! <3 Kuulostaa hyvältä! :)

  VastaaPoista
 3. Ikkuna näyttää ihan kivalta ja valo tuo tavarat varmaan vielä paremmin esille!
  Mukavaa viikonlopun alkua :)

  VastaaPoista