keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Yrittäjät merellä

Paikallislehti järjesti merellisen illanvieton pursiseuran paviljongilla, jonne meidät kuljetettiin paatilla - niinkuin täkäläinen sanoo. Tällaisia "ilmaisia lounaita" kuulemma järjestetään joka vuosi, mutta minä näin kutsun vasta ensimmäisen kerran. Ihmettelin, ettei enempää porukkaa ollut mukana. Etupäässä "vanhoja konkareita" eikä yhtään juuri aloittanutta. Tunsin itseni enemmän ja vähemmän orvoksi.

Ruoka oli siiis...siiis niin hyvää, ettei sanotuksi saa! Keskustelua viriteltiin markkinoinnista yleensä ja erityisesti lehtimainonnasta ja hiukan kaavailtiin yhteismainontaa myös radioon ja televisioon.  Ei mitään maatamullistavaa ja tuskin sellaista, mihin esim. minun rahkeeni riittäisivät. Pohdinnat "miksi väki valuu oman paikkakunnan ulkopuolelle ostoksille?" eivät tuottaneet uusia vastauksia, innovaatioista puhumattakaan. Todettiin, että sille ei voi mitään. Aina on niitä, jotka menevät "merta edemmäs kalaan". Toisaalta Uusikaupunki on niin hieno kaupunki ja tarjoaa kattavasti kaikenlaista ostettavaa, joten tänne kannattaa kyllä houkutella väkeä muualtakin ostoksille. Maksuttomat parkkipaikat ja hyvä palvelu ainakin houkuttelee jopa pääkaupungista asiakkaita meille.

Tässä yhteydessä taas ihmettelin tai paremminkin totesin, että yrittäjien oletetaan kuuluvan yrittäjäyhdistykseen. Muussa tapauksessa et saa kutsua tällaisiin pippaloihin, jäät ulkopuolelle yhteisistä projekteista (joka kaupungin tukemista) jne.. Minäkin olin paikalla sattumalta, kun yhden vuoden kuuluin alajaostoon "palveluyrittäjät".  Kutsu tähän illanviettoon lähetettiin vain yhdistyksen kautta. Vuosimaksut ovat kuitenkin kohtuuttomat näin surkeasti tienaavalle yrittäjälle.

Lopputulemana totean, että olisi kannattanut jäädä kotiin. Valvoin suuren osan yöstä, kun olin liian kipeä. Se hyvä ruoka laittoi jostain syystä vatsan polttamaan ja  2-kertaisesta lääkityksestä huolimatta jalat särkivät niin, etten saanut unen päästä kiinni.

Toisaalta olen sitä mieltä, että jos jotain järjestetään, yritän omalta osaltani olla mukana.
Mites te muut yrittäjät, kuulutteko yrittäjäyhdistykseen ja osallistutteko yhteisiin tilaisuuksiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti