sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Muistutus

Aina silloin tällöin sähköpostiini tulee kyselyjä tyyliin "voi kun niitä olisi vielä..."
Mikä yleensä tarkoittaa niitä METALLISIA VIRKKUUKOUKKUJA. Onhan niitä!

Itse en koskekaan muoviseen virkkuukoukkuun, muuta kuin esitellessäni asiakkaalleni huonon vaihtoehdon. Olen varmaankin niin kovakourainen virkkaaja, että saan muoviset heti poikki. Eikä ole kiva tehdä työtä, jos joutuu koko ajan varomaan. Matonkudetta virkatessa pitää saada tehdä ronskisti. Olen neuvonut alkavia virkkaajia, että "ensin kehitetään kiukku, sitten laitetaan hampaat irveen ja sitten vasta virkkaamaan..." Näin tulee hyvää, napakkaa ja tarpeeksi kovaa koria. No, matossa ehkä riittää vähempikin kiukku, sen ei tarvitse olla tiukkaa ollenkaan.


Koukkuja löytyy ainakin tällä hetkellä kaikkia kokoja. Tuossa kuvassa näkyykin "vanhat"  hinnat, mutta nyt voisin yksinkertaistaa niin, että KAIKKI KOUKUT MAKSAVAT 5 EUROA. Paitsi tietysti nuo pienet, jotka ovat olleetkin alle sen. Toisaalta noita pieniä löytyy metallisina ihan tavarataloistakin.

Jos siis haluat koukun / koukkuja itsellesi, lähetä sähköpostia mervi.lamminen@uusikaupunki.fi.

2 kommenttia:

  1. Kyllä auttoi sinun neuvo tuosta kiukun kehittelystä. Ei olisi muuten koria syntynyt ja silti jäi vähän löyhäksi, liekö kiukkua liaan vähaän:)) Nuo koukut ovat parhaita virkata olen joskus ostanut setin juju-kerhosta.

    VastaaPoista
  2. Laskin äsken huvikseni virkkuukoukkuni: virkkuukoukkulaatikossa oli 42 virkkuukoukkua. Loput ovat mikä missäkin ympäri taloa... Yleensä laatikosta puuttuu juuri se koukkukoko, jota tarvitsisi, jolloin pitää ostaa uusi. Mulle kyllä käyvät muovisetkin, mutta metallisiakin löytyy, koska sentään isoin osa kokoelmasta on äidin peruja viimevuosituhannelta :-)

    VastaaPoista