tiistai 4. joulukuuta 2012

Puolet elämästä menee tavaroiden etsimiseen.

Pidän "vapaapäivää" - hehe... Siis en mene tänään putiikkiin, vaan teen töitä kotona. Kaksi tunikaa pitäisi saada valmiiksi. Illalla on taas kotisivuntekokurssi ja nyt olen jopa ihan innoissani siitä - hyvä minä! Olen jo hiukan harjoitellut eli tehnyt uutta kotisivuani blogipohjalla. Vasta, kun se on valmis, siirrän sen oikeaan osoitteeseen.

Mielelläni näyttäisin teille kuvia, mutta kun kamera on hukassa.

Kuljetan muutamaa kassia edestakaisin kodin ja putiikin välillä - aina on tavaraa tulossa tai menossa. Nyt en pääse ollenkaan jäljille, missä laukussa kamera on.

Näytänpä siis koneella olevia kuvia, joista tehtiin KESÄMAINOS. On tosi vaikeaa fiilistellä kesää näin joulun alla. Uudenkaupungin matkailuesite pitää kuitenkin saada valmiiksi ennen matkamessuja, jotka ovat tammikuussa.

Tällaisilla kuvavaihtoehdoilla lähdettiin liikkeelle:

Ihan ensimmäisen mainoksen neljä vuotta sitten tein ihan itse, mutta se oli niin kova homma, etten sen jälkeen ole edes yrittänyt. Paikallislehti on tehnyt (maksusta tietysti) mainoksen valmiiksi. Mutta kun aina jätän viimetinkaan, niin tänä vuonna eivät ehtineetkään tehdä. Lähetin materiaalin mainostoimistoon, jossa taas ei oltu aivan "samalla aaltopituudella" - no kun eivät ole minun kanssani työskennelleet aikaisemmin, niin eivät tienneet minkä tyylisistä pidän. Vähän piti siis mainosta muunnella, mutta nyt se on lähtenyt eteenpäin....

Voi kuinka kaipaisinkaan edes alkeellista mainoskoulutusta. Pienellä yrittäjällä ei ole mitään mahdollisuutta teettää jokaista lehtimainosta mainostoimistolla, kun pelkkä mainospaikka maksaa lähes 200 euroa!

No nyt tämän pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja siirtyä leikkuuhommiin, mars mars...!
mervi

2 kommenttia:

 1. Eipä tuollaisia asioita tule ajateltua kun on asiakkaana pienemmissäkin putiikeissa.
  Kaikki maksaa ja isommilla ketjuilla tietenkin ihan eri tavoin nuo mainos sun muut jutut.
  Mielenkiintoista saada tietää myös tällaisia asioita..

  VastaaPoista
 2. Tuo on niin totta. En tiedä, mitä tekisin, jos itse en olisi graafinen suunnittelija ja pystyisi hoitamaan omaa mainontaani itse. Uskaltaisinko sijoittaa hyvintehtyihin mainoksiin vai yrittäisinkö vain selvitä yksin?

  Toisaalta on niitäkin pienyrittäjiä, jotka mielellään teettävät markkinoinnin ulkopuolisella ja pitävät sitä kannattavana sijoituksena. Minullakin on onnekseni asiakkaina pieniä yrittäjiä, joiden puolesta teen lehti-ilmoitukset ym. materiaalin. Monet ovat huomanneet, että kun itse yrittää vääntää kasaan ilmoitusta, siihen uppoaa tuntikausia aikaa, mutta kun sen antaa ammattilaisen hoidettavaksi, homma hoituu hetkessä.

  Mutta kukapa meistä omalle ajalleen hintaa laskisi? :-)

  VastaaPoista