tiistai 8. tammikuuta 2013

Avainsanat ja järjen köyhyys

Mielenkiinnolla luen Google Analytics-raporttia blogeistani. Miltä paikkakunnalta lukijat ovat, kuinka kauan lukevat blogiani - vai lähtevätkö heti pois - millä hakusanalla ovat blogin löytäneet jne...Niin ja tietysti se on kiinnostavaa, kuinka paljon kävijöitä on esim. päivässä... Kävijämäärät ovat huimasti nousseet. Muistan, kuinka alussa olin ihmeissäni, kun viisi (5) kävijää oli päivän aikana poikennut lukemassa minun kirjoitustani.
Tähänastinen ennätys on eiliseltä päivältä, kävijöitä oli jo yli 400.

Ei tuo raportti kylläkään kaikkea kerro. Jos lukijoita on päivässä useampi sata ja se kuitenkin kertoo vain muutaman käynnin syyn, miten ne loput ovat tulleet?

Tänään sain tekstiviestin tyttäreltäni. "Siis hei HYI mitä kuvia sä oot blogiis laittanut O_O Ihmiset viel luulee et näytän aina niin kamalalta!"  Kerroin, että eihän niitä näe kuin vajaa 400 ihmistä ja sain vastaukseksi Wäääää. Arvatkaa vaan, mitä se nyt sanoo, kun näkee tän!

Ennen joulua kävin kahden illan kurssin kotisivujen tekemisestä. Kirjoitinkin siitä silloin. Yhtenä asiana painotettiin avainsanojen tärkeyttä. Jos haluaa kotisivuilleen paljon lukijoita, kannattaa mm. viljellä paljon käytettyjä hakusanoja, joilla sitten lukijat "eksyvät" sivuillesi.

No, mikä sitten on blogin kirjoittajalle tärkeää; julkisuus, suuret lukiijamäärät, kommenttien määrä, uudet asiakkaat, kohonnut myynti vai mikä? Mikähän minulle on tärkeää?

- Olen huomannut, että tästä kirjoittelusta on tullut tosi kiva HARRASTUS.
- Monista teistä lukijoista on tullut tuttuja. Käyn lukemassa teidän blogejanne ja tuntuu, että tiedämme toisistamme jo vaikka mitä.
- Blogiin kirjoittaminen jäsentää omia ajatuksia. Kun kirjoitan asioita kaupalta, samalla joudun itsekin niitä paremmin pohtimaan ja perustelemaan itselleni.
- Blogi on päiväkirja, jota on kiva jälkeenpäin katsella. Asiat ovat tallessa ( jos on tehnyt varmuuskopiointia)

Miksi sitten lukijat tulevat blogiani lukemaan?
Mitä ajatteli se lukija, joka kirjoitti hakusanaksi "mitä on järjen köyhyys" ja löysi itsensä blogistani (no se oli kylläkin se toinen lonkkaleikkaus-blogi). Saikohan hän vastauksen kysymykseensä?

Minkä takia sinä tulit blogiini? Oletko vakkarilukija, tulitko jollain hakusanalla?


ps. Kuteiden alennusmyynti jatkuu: keltainen kude myytiin jo lähes loppuun. Oranssia on vielä ja nyt tulee lisäksi turkoosin värinen kude. Senkin hinta on siis 3 euroa/kg. Vyyhdit ovat reilun kilon painoisia.

Tässä kuvassa turkoosia kudetta on ylähyllyllä, sen oikeassa nurkassa. Plus että sitä on säkillinen takahuoneessa! Nyt kutomaan raikasta mattoa kevääksi...

Pellavasydämen Mervi

16 kommenttia:

 1. Ensimmäistä kertaa taisin päätyä tänne kun etsin vuorin ompeluohjetta koriin (ohje oli hyvä, kiitos siitä!). Käsityöt ja yrittäjyys kiinnostavat sekä työn, että harrastuksen puolesta, joten jäin vakilukijaksi.

  VastaaPoista
 2. Jonkin käsitöihin liittyvän kautta olen tainnut tänne aikanaan löytää, ja sitten jäin seurailemaan :) Tuo avainsanojen seuraaminen on kyllä mitä parhainta hupia. Minun blogiin oli joku päätynyt etsiessään "mangustille ruokaa" :D

  VastaaPoista
 3. Käsityöjuttujen takia tänne löysin (muistaaakseni) :) Sitten lueskelin vähän lisää, tykästyin sun tyyliin kirjottaa :) Kiinnostavaa on myös tietää yrittäjyydestä.

  VastaaPoista
 4. Taisinpa aikoinaan tulla katsomaan kuka olit sinä, joka oli blogiini kirjoittanut:)

  Jäinpä sitten lukijaksi, enkä ole katunut, vaikka harvemmin tulee mitään kommentoitua.

  VastaaPoista
 5. Ihan alunperin löysin joskus vuosi sitten, kun hain googlella tietoa yrittäjyydestä. Vasta keväällä ja kesällä aloin seuraamaan vakituisesti blogia. Asiallista puhetta ja mietettä, etenkin yrittäjyyttä käsittelevät kirjoitukset ovat kaikkista mieleisimpiä. :)

  VastaaPoista
 6. Huomasin blogisi jonkun toisen blogilistalla ja nimi Pellavasydän, herätti kiinnostusta.
  Luen aina kaikki juttusi vaikka en kommentoikaan jokaiseen.
  Tykkään tyylistäsi.

  VastaaPoista
 7. Aikanaan löysin tänne käsityöjuttujen kautta ja jäin oitis lukijaksi. Luen blogiasi säännöllisesti.
  Omassa blogissani en osaa tavoitella suuria lukijamääriä enkä pidäkkään sitä tärkeänä. Bloginpitämisestä on kuitenkin tullut kiva harrastus ja sen kautta mukavia tuttavuuksia.
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 8. Olen jo kauan lukenut blogiasi. Itse asiassa en edes muista miten tänne löysin, mutta melko pian lisäsin blogisi omaan luettelooni ja luen kyllä jokaisen juttusi. Välillä kommentoin useammin, välillä käyn vain lukemassa ilman kommenttia.

  VastaaPoista
 9. Miten tänne ensimmäisen kerran tulin/eksyin on hämärän peitossa. Todennäköisesti olen etsinyt jotain käsitöihin liittyvää. :) Seuraan kuiten blogiasi säännöllisesti. Kommenttien jättämisessä olen luvattoman laiska, kuten myös omien blogien päivittämisessä.

  VastaaPoista
 10. minulla oli kaksi syytä tulla tutustumaan blogiisi; sisareni on aikoinaan asunut Ukissa ja kaupunki on siis tuttu minullekkin, kiva käydä "tutuissa" paikoissa, toisekseen perustin itsekin toiminimen viime marraskuussa ja mukava seurata toisen samanalan yrittäjän blogia.
  kiasti kirjoittelet sekä yrittäjän arjesta et omista puuhailuistasi
  ps kerro tyttärellesi terveisinä et kuvat oli tosi hyvät:))

  VastaaPoista
 11. Jostain toisesta blogista varmaankin näin blogisi ja kiinnostuin..
  Kaikki käsitöihin liittyvät asiat kiinnostavat ja mielenkiintoista saada tietoa yrittäjän arjesta.
  Kommentoin jos tunnen että on jotain sanottavaa..
  Minulla hankaluus kun kirjoitan kehdella kielellä, en tiedä vaikuttaako se jotenkin.. varsinkin kun asun lahden toisella puolella.Kyllä tähän päiväkirja tyyli blogiin juuttuu ja se on kivaa.. Hyvää jatkoa.
  ps. Pitäsiköhän minunkin tehdä joku kysely, montako vastausta saisin.. oliskin jännä, kiitos vinkistä

  VastaaPoista
 12. Kiva kun kerroitte! Te kaikki olette siis tulleet käsitöiden vuoksi. Vaikka tämä blogini ei olekaan varsinaisesti käsityöblogi ja hyvin vähän edes valmiita töitä esittelen ja vielä vähemmän ohjeita. Mutta kiva, että silti kiinnostaa...

  VastaaPoista
 13. Minäkin haluun vielä vastata :)
  Siis käsitöiden innoittamana - ja mahdollisesti uuden idean tai opin oppimisen haluisena minäkin varmaan tänne blogiisi olen kulkeutunut :)Ja yleensä, kun nään jonkun kiinnostavan blogin, laitan sen blogilistalleni, jotta muistan siellä käydä sitten myöhemminkin... joissakin blogeissa käyn useimmin, toisissa harvemmin... se vähän riippuu :)
  Ja blogisi nimi "Pellavasydän" oli muuten kans kiinnostusta herättävä :D

  VastaaPoista
 14. Vastaan vähän myöhässä, mutta haluan lukemisen syyn kertoa. :)
  Luen blogejasi ihan vakiolukijana ja tässä siis syyt:

  Luen blogiasi, koska se antaa minulle toivoa. Olen aika lailla samankaltaisessa tilanteessa terveyden osalta kuin sinä. Rempallaan oleva osa on eri, mutta tilanne vaikuttaa samalta. Varsinkin tuo rinnakkaisblogi tuo lohtua minulle. Tulee tunne etten ole yksin. :)
  Toivoa antava osa-alue on siis se, että minun ei tarvitse jäädä paikoilleen. Tämä nivelvaiva ei ole elämän loppu. Tämä vain muuttaa elämää vähän toisenlaiseksi ja ehkä elämästä tulee minulle mielekkäämpää. Voin sen ainaisen valittelun ja voivottelun sijaan ajatella, ettei ainakaan työ ole harrastuksen esteenä.
  Usein niinä huonoimpina päivinä palaan lukemaan blogisi tekstejä, vaikka uutta päivitystä ei olisi tullutkaan. Täältä saan yleensä sen kipinän jatkaa taas eteenpäin.

  Kiitos siis ihanasta elämää pursuavasta blogista. Olet auttanut minua monen vaikean päivän läpi. Jatka blogin linjaa itsesi näköisenä ja älä liikaa välitä negatiivisista kommenteista.

  Ps. Kaikilla on hiukset litteänä ja ilme oudohko, jos hiki hatussa väsää jotain uutta projektia. Ne jotka toista väittää ja toiselta näyttää, on vaan asetelleet "esittelykuvan" työskentelystä. Todellisuus on usein toisenlainen kuin mitä blogissa näytetään. ;)

  VastaaPoista
 15. Ihania kommentteja, sydämellinen kiitos näistä!

  VastaaPoista
 16. Blogilistan kautta eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi, siellä hakusana muistaakseni käsityöyrittäjyys? :) Olen vähän tällainen lukija, että luen kun ehdin (harvoin) ja sitten luen monta kirjoitusta kerrallaan, usein en vanhempiin viitsi enää kommentoida, mutta tähän näemmä piti taas osoittaa olevansa (ainakin hieman) erilainen "nuori" ;) Eli toki ne käsityötkin kiinnostaa, mutta enemmän kuitenkin tuo yrittäjyys sekä puodin pitäminen ja sen kuulumiset.

  VastaaPoista