tiistai 1. tammikuuta 2013

Esimerkillinen ihminen?

Kiitos taas kaikille kommenttinsa jättäneille, on aina kiva saada edes jonkinlaista palautetta kirjoittamastaan. Eilisessä kommentissa oli myös tällainen toteama "...tutustuin blogiisi vasta pari päivää sitten mutta olen kovin vaikuttunut, olet kovin esimerkillinen ihminen:)..." Vastasinkin siihen jo, mutta jotenkin jäin tuota lausetta miettimään.

Esimerkillinen ihminen
(Esi)merkillinen ihminen
Merkillinen ihminen

Wikisanakirja kertoo:
Esimerkki:  joukosta valittu yksi edustamaan muitakin 
Esimerkillinen: (lähes) täydellinen ja juuri sellainen kuin jonkin pitää olla

Sen kyllä ymmärrän, että olen yksi esimerkki käsityöyrittäjästä, mutta että esimerkillinen sellainen, ei ja varsinkaan esimerkillinen ihminen, ei suinkaan - kysy vaikka keneltä! Kiitos kuitenkin arviostasi, anonyymi!

Allekirjoitan ehdottomasti sen, että olen merkillinen ihminen. Sitä useinkin itsekin ihmettelen ja läheiset sitäkin enemmän ja vieraatkin ovat varmasti huomanneet? Yksi ESIMERKKI tästä on epäjärjestelmällisyyteni. Näytinkin jo tämän kuvan tilanteesta, kun olin aloittamassa kirjanpitoa.

Sitten rupesi tekemään mieli kahvia ja tässä sitä nautitaan hetki ennen vuoden vaihtumista.

Siihen vaan kahvit ja syötävät kaiken päälle. Eikä haittaa minua ollenkaan.
Toiset nauttivat raketeista ja minä vaan paahdoin töitä. Täyden työpäivän tein kirjanpidon kanssa ja sain kuin sainkin ennen vuoden vaihtumista laskut maksettua, tilitykset myyjille tehtyä ja maksettua - ainakin pääosin. Eihän siinä taas kauan mennyt, mutta se ryhtymisrajoitteisuus haittasi taas tätäkin rupeamaa!

Pidin puheen tyttärelleni kahvia juodessamme. Totesin, että kun olen häntä kaksi kertaa vanhempi, minulla on kanttia neuvoa. Älä ota esimerkkiä äidistäsi, joka jättää kaiken aina viimetinkaan. Jos jonkun työn voit aloittaa nyt, niin aloita, äläkä siirrä sitä! Tytär opiskelee ammattikorkeassa taloushallintoa ja hänen pitäisi kiireen vilkkaa aloittaa päättötyönsä, mutta aloitus näköjään siirtyy ja siirtyy... Oikein mielenkiintoista on se, että neuvostani hän on valinnut kohteekseen Pellavasydämen ja aiheeksi jotain, mikä liittyy myyntitili-käytäntöön. Saas nähdä!

En tee koskaan mitään uudenvuodenlupauksia, enkä nytkään. Ainainen tavoite olisi kuitenkin saada hiukan muutettua itseään. Jos ihan hiukan oppisi järjestelmällisyyttä ja täsmällisyyttä, niin olisi itseni ja muidenkin vähän helpompaa elää. En haluaisi olla lapselleni esimerkkinä kaoottisuudesta ja aikataulujen pettämisestä.

Mervi

12 kommenttia:

 1. Luin jostain, että ihminen, joka jättää asioiden hoitamisen viimetinkaan, luottaa siihen, että kykenee ja pystyy suoriutumaan tehtävästään tälläkin tyylillä.

  Yritin tästä saada eräänlaista itseluottamusta.

  Tiedä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä minäkin jossain alitajunnassa sen tsekkauksen teen, että vielä ehtii....yleensä ei mitään katastrofia olekaan tapahtunut, vaan kaikki välttämätön on tullut tehtyä.

   Poista
 2. Luulen, että meitä viimetingan ihmisiä on paljon:)

  VastaaPoista
 3. Heips! Blogissani on sinulle haaste työhön liittyen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tulinkin nyt (klo 4:03 sitä tekemään, kun uni keskeytyi).

   Poista
 4. Viime tingan ihminen täällä hei! Pienessä paineessa saan hyvin aikaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne, adrenaliiniavaimikäsennimisittenonkaan alkaa virrata vasta sitten...

   Poista
 5. Ei minusta olisi hoitamaan tuollasta hommaa.. menis kaikki sekasin.. Minä tunnen itseni myös merkilliseksi monella muullakin tavalla.. Hyvää vuoden jatkoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että meitä on muitakin merkillisiä. En taidakaan olla ainutlaatuinen?

   Poista
 6. Ei minuakaan haitta pöytä jossa on sanomalehtiä, ruokalautasia ym. Kunhan välillä saa raivattua ihan puhtaaksikin. Onneksi on meitä merkillisiä ja sitten toisaalta esimerkillisiä ihmisiä. Tasapainotta kummasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin se vähän haittaa, jos SAMASSA HUUSHOLLISSA on niitä, jotka rakastavat järjestystä ja saavat päänsärkyä epäjärjestyksestä.

   Poista