maanantai 14. tammikuuta 2013

Taas sai hävetä silmät päästänsä

Mistähän tuokin otsikon sanonta mahtaa olla peräisin?

Muistatte ehkä, että olin joulun alla kurssilla, jossa opin tekemään tällaisesta blogspotin blogipohjasta kotisivun. Halusin vaihtaa nykyisen kotisivuosoitteeni tällaiselle uudelle tekemälleni kotisivulle. Opettaja neuvoi "menemään sinne, mistä olet osoitteen saanut ja pyytämään heitä vaihtamaan osoitteen". Näin ainakin ymmärsin.

Tänään sitten päätin käydä hoitamassa asian. ARVASIN. Ongelmia edessä. Tiedättehän, kun yrittää selittää jotain, mistä ei ymmärrä itse yhtään mitään.... Ai että olin nolo.

Tilanne on siis tämä: Minulla on Pellavasydämen kotisivut, jotka on tehty FrontPage-ohjelmalla

http://www.pellavasydan.fi

ja sitten on nämä - vielä keskeneräiset - uudet sivut

http://pellavasydanpistefi.blogspot.fi

Nyt haluaisin että tähän jälkimmäiseen vaihdettaisiin osoitteeksi pelkkä pellavasydan.fi. Muuten sivun sisältö saa mennä roskiin. Yritin tätä selittää ja kaupan setä ei ymmärtänyt. Hän piirsi kuvioita ja yritti saada minua luopumaan tuosta blogipohjaisesta kotisivu-ideastani. Kunnon asiakaspalvelijana hän tietysti lupasi selvittää asian ja soittaa minulle huomenna onnistuuko se. Saas nähdä.

Ymmärrän kyllä oikein hyvin, ettei tuo uusi kotisivu nyt mikään huippujuttu ole, mutta kun kurssinkin sitä varten kävin ja toisaalta, kun sen nyt osaisin. Hallitsen mielestäni tämän blogin käytön tarpeeksi hyvin. Tämän käyttö on yksinkertaista, joten kotisivuja tulee päivitettyäkin tarpeeksi usein.

Keski-ikäisyydestä on se hyöty, että kehtaa montaa asiaa paremmin kuin nuorempana. Tiesin, että olen menossa häpeämään, mutta menin silti. Mites tuotakaan asiaa muuten olisi hoitanut?

Pellavasydämen Mervi

4 kommenttia:

 1. No kyllähän tuossa kaupan setä saisi hävetä ettei ymmärtänyt. EI minun mielestäni pitäisi olla suurikaan ongelma. Samankaltaisen jutun teimme minun kaupalleni, jonka osoite oli alunperin mycashflow.puhdepuoti.com, nyt siis puhdepuoti.com. Miehen kanssa tehtiin tuo hommeli itse, hänellä kun on hyvä suhde tietokoneisiin :)

  VastaaPoista
 2. Hyvältähän tuo uusi näyttänee.

  Kyllä se on ongelma sillä sedällä, joka ei ymmärtänyt sinun tarvettasi. Eli toisin sanoen tarvitet DNS-nimipalvelun ja ohjauksen sekä domainparkin, jonka saat esimerkiksi Nebulalta, Vhostilta tai muulta. Kannattaa kysellä tarjouksia, ettei vain luota yhteen palveluntarjoajaan, kun niissäkin on eroja huomattavasti.

  Et tarvitse sen kummempia, jos kerta sinulla on vain tuo kotisivu, mutta asiakaspalvelun laatuun kannattaa ehdottomasti kiinnittää huomiota ja tuo että aletaan myydä asiakkaalle aivan jotain muutakuin mitä hän hakee, ei kyllä kuullosta hyvälle ja kiertäisin moisen paikan kaukaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Kylläpä kirjotat vaikeita sanoja...Se kaupan setä soitti minulle seuraavana päivänä ja sanoi, että kyllä tuollainen siirto onnistuu ja jopa blogspotin asennuksista. Sitten hän antoi kollegansa nimen ja numeron, häneltä voin pyytää lisäopastusta, jos en itse saa onnistumaan. Nyt on ollut netti poikki melkein viikon, joten en ole vielä päässyt kokeilemaan. Saa nähdä, miten solmuun onnistun saamaan sivuni...

   Poista
 3. Sen pienen hetken kuluessa, kun sain yhteyden nettiin, kävin koittamassa blogspotin asetuksista muutta osoitetta. Mutta juuri niinkuin Mirka kirjoitit, siellä kysyttiin tuollaisia hankalia... Mistähän minä ne saisin, ehkäpä menen takaisin tuonne kauppaan, josta tätä domainin (taimikäikinäsennimionkaan) tilan ostanut. Todennäköisesti sen kuitenkin saan tehtyä, jahka tässä vähän viisastun?

  VastaaPoista