lauantai 16. helmikuuta 2013

Sallitteko teipit ikkunaan?

En olisi vähän aikaa sitten uskonut edes miettiväni tällaista. Ajatusketju lähti siitä, kun Lissu-harjoittelijani käveli Pellavasydämen torille päin suuntautuvien ikkunoiden alta ja kertoi, että siellä oleva lamppu näyttää hassulta. Ikkuna on niin korkealla, että katselija näkee lampusta suoraan alhaalta ylöspäin, eli sen varjostimen sisuksen.

Aloin miettiä koko ikkunan somistusta erilailla. Se on todella niin korkealla, ettei oikein mikään näytä hyvältä. Miettiessäni eri vaihtoehtoja ajoin ATK-liikkeen ohi. Koska tuollaisessa liikkeessä ei näyteikkunoihin ole oikein mitään kivaa laitettavaa, ikkunat on täytetty mainosteipeillä.

Uskallanko edes sanoa, mitä ajattelin? ------Mitä jos minäkin laittaisin tuohon kaikkein korkeimmalla olevaan ikkunaan teipit? Hui.... Selkeä teksti, esim. mitä Pellavasydämestä on saatavilla. Voiks niin tehdä, vai onko se liian kylmää ja kalseaa? Siis tietysti vain tuohon YHTEEN IKKUNAAN.

Kattokaa nyt näitä ikkunoita! Ongelmallisin on tuo oikeanpuoleisin ikkuna.

Tämän kuvan jälkeen on ripustettu banderolli
Tämän kuvan jälkeen banderolli on kiinnitetty kunnolla
Tästä viimeisestä kuvasta saatte ehkä kuvan siitä, mitä ohikulkija noista ikkunoista näkee
 
No, sitten jos te ette anna lupaa niihin teippeihin, niin sitten pitää ajatella  valaistusta. Tällä hetkellä ikkunalla on todellakin vain tavallinen pöytälamppu. Onko kellään kokemusta sellaisista tavarataloista saatavista led-valoletkuista taimiksiniitäsanotaan? Jos sellaiset kiinnittäisi ikkunan ympäri tai molemmille sivuille. Vai pitääkö tilata oikein sähköliike laittaman kunnon kohdevalot? Hätätapauksessa voisi tietysti auttaa sekin, että pitäisi liikkeessä valot päällä, mutta se kyllä tuntuu sähkölaskussa...

Uuteenkaupunkiin on tulossa mahtava tapahtuma maaliskuun alussa. Lähes tähän paikkaan, mistä nämä kuvat on otettu - eli torille - tulee Hauki-Camp-tapahtuma. Kyseessä on Selvitytyjät-tyyppinen kilpailu, jossa joukkueet majoittuvat torille (kyllä, lumen keskelle, tod.näk!) ja osallistuvat erinäisiin kilpailuihin. Voittajajoukkue saa 5000 euron palkkion!

Jos olisin viisas, miettisin tarkkaan, miten voisin hyödyntää tuon tapahtuman yleisön kiinnostuksen. Olen sentään ihan tapahtumien laidalla!

12 kommenttia:

 1. Minusta teippaus ei ole huono idea, kunhan se on liikkeen tyylille uskollinen.

  Laita tapahtuman ajaksi näkyville erilaisia asusteita ja pieniä matkamuistotyyppisiä tavaroita. Ne saattaisivat mennä kaupaksi. Niin ja näkyvä mainos ulos. :)

  VastaaPoista
 2. Hmm.. Miten jos laittaisit ikkunoihin jotain roikkumaan, niin että on useita pieniä roikkuvia töitä, esim erilaisia nättejä pannulappuja tms...? Tai jättäisit vain paljaaksi -olisiko se liian radikaalia? :)

  VastaaPoista
 3. Ajattelin myös jotain roikkuvia ja voihan korteistakin malleja vaikka ommella toisiinsa ketjuksi ja kohdevalo alhaalta ylöspäin. Mielestäni käsityöliikkeen mallitöitä pitää olla näkyvillä niin kuin "aavistus", mitä sisältä löytyy.

  VastaaPoista
 4. Pliis, ei teippiä ikkunaan...

  VastaaPoista
 5. Voisi se teippi olla hyvä ajatus, jos siinä kerrot, mitä puodissa myydään - tarpeeksi isoilla ja tyyliin sopivilla kirjaimilla.

  VastaaPoista
 6. Löytäisitköhän mistään sellaista pöytälamppua, joka näyttää valon ylöspäin ja ripustaisit sitten jotain liikkeesi tuotteita yläpuolelle.
  Teipitkin toimii, jos ne ovat liikkeen ja rakennuksen tyyliin sopivat, mutta enemmän mieleeni tulee kyllä jokin moderni ja kylmä liiketila noiden teippien kanssa. Ehkä en sinuna kuitenkaan niihin teippeihin lähtisi.

  VastaaPoista
 7. Ruudukkoikkuna tekee teippaamisenkin erittäin haasteellisesksi... henk.koht. jättäisin pois, musta ei vaan sovi vanhan talon tyyliin.

  Camppaajille ja yleisölle tyrkyttäisin ehdottomasti villasukkia, -tumppuja ja pipoja! Lämmikettä! Ehtisitkö saada aikaan jonkun rajoitetun erän, jota olisi saatavilla vain tapahtuman aikaan?

  VastaaPoista
 8. Minä laittaisin siihen ikkunaan verhot kun kerran käsityöliikkeessä ollaan. Esim. sopivankokoinen pitsiliina jokaiseen ruutuun. Tai kranssi jokaiseen ruutuun. Tai kuultokudos. Tai pieni taulu tai piirros.

  VastaaPoista
 9. Minä taas kokeilisin pidempää pitsistä kappaa joka peittäisi ylimmän ruuturivin.

  VastaaPoista
 10. Jotain näkyvää mainosta ja sukkia . lapasia , kaulaliinoja että sopii tapahtuman teemaan.
  en usko teippeihin tässä tapauksessa. Uskalla kokeilla uusia vaihtoehtoja..

  VastaaPoista
 11. Tuli mieleen pellavakappa, jossa olisi sydämiä. Teippi on kylmä mutta pellava liittyisi kaupan nimeen.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikista kommenteistanne ja ehdotuksista!

  VastaaPoista