lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kalastajaneule

Olen aina ollut epävarma, mikä on kalastajaneule ja mikä taas saaristolaisneule. Tämä on tekijän mukaan kalastajaneule. Tämä on iso miesten neule, muttei ole hassumman näköinen naisen päälläkään? Tältä neidolta puuttuu toinen käsi, se on ollut vuoden verran liimattavana...

Ja tällä pojalla taas on päällään saaristolaisneule. Se on siis neulottu kahdella värillä.

Poijjaalla on saaristolaisneula päällään.
 Kalastajaneuleeseen kuuluu kuulemma tuo olkapäällä oleva nappilista.
 
Yksityiskohta kalastajaneuleesta
Oletteko te samaa mieltä noista, mikä on kalastaja- ja saaristolaisneule? Entä hinnasta - tämän harmaan upean kalastajaneuleen hinta on 170 euroa ja on siis käsin neulottu.

Pellavasydämen Mervi

2 kommenttia:

 1. Mun mielestä nuo paitojen nimitykset menee just toisin perin… eikä siihen ole muita perusteluita kuin, että olen saaristossa syntynyt ja kasvanut, ja kotiseudulla nuo kirjoneulepaidat kulki nimellä fiskartröja. Taitaa olla aika aluekohtaista millä nimellä paitoja kutsutaan. Esim. Tikkuripaita, jonka minä miellän saaristolaisneuleeksi, on ollut käytössä paitsi saaristossa, niin myös esim. metsätöissä eli yleensäkin työmiehillä.

  Jos paidat todellakin ovat käsin neulottuja, eli puikoilla tikuteltu, niin hinnat ovat aivan liian alhaiset! Jos taas neulekoneella väsätty, niin hinta on jo ihan kohtuullinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Onkohan tuohon asiaan olemassa absoluuttista totuutta ja jos, niin mistähän sen voisi varmistaa? Tämän puseron tekijä on myös asunut ikänsä saaressa ja tuntui olevan kovin varma tästä nimitysasiasta. Joten....hmmm.... tiedä häntä?

   Tämä paita on todellakin puikoilla käsin neulottu, ei siis neulekoneella. Toivottavasti myös asiakkaani ovat hinnasta samaa mieltä kanssasi ja saan sen ennen kesää kaupaksi. Tai no, kesällä myös purjehtijat kysyvät näitä.

   Poista