tiistai 12. maaliskuuta 2013

Lissu on ollut ahkera ompelija

Minulla on ilo esitellä ihka-uusia keväisiä tuotteita Pellavasydämen valikoimista. Aloitan näillä söpöillä lasten ruokalapuilla. Kangas on kevyesti vahapintaista puuvillaa. Mikä muuten olisi oikea nimitys tuollaisella kankaalle. Se ei ole niin pönäkkää, kun yleensä vahakankaat, vaan sillai kevyesti... Amerikassa kuulemma tekevät näistä kankaista sadevarusteita.

Ruokalaput tuli ensimmäisenä mieleen, mutta kankaasta voisi tehdä myös meikkipusseja ja mitäs muuta....?
On muuten jännä, miten yleisilme muuttuu, kun vaihtaa vinonauhan värin. Kaikkein raikkain vaihtoehto näistä kuvista puuttuu - tänään tuli valmiiksi keltainen versio. Tosi namunen! Kiitos Lissulle ahkeroinnista ja huolellisesta työstä!

Tuota taskua pähkäilimme paljonkin, mutta päädyimme tällaiseen kaksinkertaiseen ja ilman vinonauhareunusta. Ajattelimme, että on kaikkein helpoin pitää puhtaana näin. Nyt on tasku kummaltakin puolelta vahakangasta ja vinonauhaan vaan tarttuisi lika.

Mitäs mieltä olette te, joilla on tällaisten käyttäjiä? Omat kokemukseni ovat 20 vuoden takaa...haalistuneet siis. Siitäkin kuulisin/lukisin mielelläni mielipiteitä, että onko tuo nauhakiinnitys paras mahdollinen? Tarrakiinnitystäkin mietimme, mutta jotenkin tuli sellainen käsitys, että niihin tarroihin vaan tarttuu hiukset ja kaikki irtonainen, vai miten on?

Pellavasydämen Mervi

6 kommenttia:

 1. Mulla ei vielä lapsia ole, mutta ehdottomasti tuollaista käyttäisin :) Ihania!

  VastaaPoista
 2. Kuuden lapsen äitinä sanoisin että aivan ihana ulkoasultaan. Ja kiva että myös käyttöä on mietitty tarkkaan:) Oma,vajaa 2v naperoni ainakin repäisee tarrallisen ruokalapun aika vikkelään itse pois,narut saa vielä olla. Tuollainen olisi ihan pakko saada:) Myyttekö netin kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verkkokauppaa suunnittelen ja suunnittelen, mutten ole vielä toteuttanut muuta kuin jotain lyhyitä ilmaisia tutustumisjaksoja. Kaikkia tuotteitamme lähetän kyllä postitse, joten sähköpostia vaan asiasta! Ruokalapuilla on hintaa 12 euroa kpl, paitsi että maaliskuun ajan on menossa haaviauki-tarjous http://www.haaviauki.fi/?id=4

   Poista
 3. Ompa söpöjä ruokalappuja.
  Omaista kokemuksistani on jo 8 vuotta. Silloin oli tuollainen kerninen ruokalappu äitiyspakkauksessa ja se oli ihan paras käytössä. Lastenruokafirmalta saatiin ruokailuesiliina jossa oli tarrakiinnitys joka ei toiminut ollenkaan, keräsi kaikkea moskaa ja ei sitten enään pitänyt.
  Nauhakiinnityksen ainoa huono puoli oli että solmu meni joskus tosi tiukkaan ja oli hankala avata varsinkin jos lappu oli vielä kostea ennen käyttöönottoa. Pienet lapset kun jossakin vaiheessa vetävät ruokalappua ja leikkivät sillä syödessä. Toimisikohan tuossa nepit muutamalla eri kohdalla jotta sopisi isommille ja pienemmille lapsille?
  Mieleeni tulee että meillä oli myös kampaajan viitan tapainen hihallinen suoja joka oli tosi hyvä siinä vaiheessa kun lapsi opetteli itse syömään ja ruokaa luonnollisesti oli kaikkialla (paitsi siellä minne sen piti mennä), valmistaja oli jos oikein muistan BabyBjörn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Oikeastaan olisi välttämätöntä tällaista tuotetta kokeilla ihan käytännössä. Olimme vaan niin ihastuneita tuohon kankaaseen, että piti päästä pian ompeluhommiin...

   Poista
 4. Narut on siitä hyvät, että lapun saa juuri oikealle kireydelle. Esim. äitiyspakkauksen lappu on meidän pallerolle liian iso ja silloin ruoka/juoma valuu leukaa pitkin paidalle, eikä lappu auta kuin suuremmissa vahingoissa (esim silloin kun ruokaa tippuu lusikasta). Lapsen kaula on oikeasti tosi pieni. Jos meinaa tarrallisia lappuja tehdä niin sitten kannattaa laittaa pehmeää puolta hyvä pätkä, juuri siksi, että kireyttä voi oikeasti säätää. T. 1v palleron äiti

  P.S. Paha sanoa tuosta kankaasta vain kuvan perusteella, mutta kestoivaipoissa käytettävät nurjalta puolelta polyuretaanilaminoidut kankaat kulkee nimellä PUL-kankaat. Voi olla, että ei ole samanlaista...

  VastaaPoista