sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Jotain ihan muuta

Yrittäjälle käy helposti niin, että firma nielee sinut kokonaan, eikä muuhun elämään jää aikaa. Näin olen kuullut muillekin käyneen. Ystävät jäävät, harrastukset harvenee ja jopa itsestään huolehtiminen saattaa unohtua.

Aiemmassa elämässäni olen ollut aktiivinen yhdistysihminen. Kuuluin invalidiyhdistykseen, reumayhdistykseen, omaishoitajayhdistykseen, mielenterveysseuraan....Olin jäsenenä johtokunnissa ja hallituksissa, tein jäsentiedotetta, kouluttauduin ryhmänvetäjäksi, kouluttajaksi, vertaistukihenkilöksi....ja juu - olin myös rikosten sovittelussa mukana. Nyttemmin nuo kaikki ovat jääneet, ei yksinkertaisesti riitä aika eikä puhti.

Näiden sijaan olen alkanut entistä enemmän viettää aikaa netin ääressä. Myönnän olevani suorastaan nettiaddikti. Ajattelinpa hyödyntää tuon ajan jotenkin viisaammalla tavalla. Jo muutaman vuoden ajan olen pyrkinyt järjestämään aikaa nettitukihenkilökoulutukseen, mutta aina on tullut jotain estettä, joko minulle tai koulutuksen järjestäjille.

Tänään se kuitenkin toteutui. Turun mielenterveysseura järjesti omilleen koulutuksen ja minäkin pääsin siinä siivellä mukaan. Olinkin itseäni nuoremmassa seurassa. Huomasin kauhukseni olevani vanha! Tähän asti noissa muissa yhteisöissä olen yleensä ollut nuorimpia osallistujia, joten oli ihan kauheaa todeta olevansa joukon vanhin.

Aamupäivän kuuntelimme teoriapitoista luentoa ja iltapäivällä teimme käytännön harjoituksia parityöskentelynä. Mitä tämä nettitukihenkilötoiminta sitten on?

https://www.tukinet.net/ on kriisipalvelua netissä. Yhteydenottajien avunpyyntöihin vastaajina on sekä palkattuja kriisityöntekijöitä että vapaaehtoisia, koulutettuja tukihenkilöitä, joihin minäkin nyt sitten kuulun. Tämä toiminta sopinee minulle sikäli, että se tapahtuu kotona ja itse valitsemaani aikaan. Toki tämäkin toiminta vaatii sitoutumista. Tuo tukinet-toiminta on hyvinkin monimuotoista: on sekä kahdenkeskistä keskustelua viiveellä tai livenä, mutta myös erilaisia ryhmiä.

Tällaista olin siis tänään opiskelemassa. Tulevaisuus sitten näyttää, onko tuo minun hommaani.
Oli muuten virkkaus mukana, mutta enpä ottanut edes esille, sen verran intensiivistä oli opiskelu.

Mervi

6 kommenttia:

 1. Mahtavaa että olet saanut pikkaisen muuta netti ajateltavaa! Ja hui! Olet ollut kyllä ahkera järjestöaktiivi! Ja juu..et sä mitään vanha ole! Ne muut vaan on syntyny sun jälkeen ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-ih, mut se on kaamee tunne. Olen lähes varma, ettei ne nuoret sitä kovasti noteeranneet, itsellä vaan se tunne...

   Poista
 2. Kuulostaapa hienolta! Hui,alkoi ihan hengästyttämään tuo sinun aktiivinen elämäsi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luithan tarkasti? Se hengästyttävä aktiivisuus on ollutta ja mennyttä.

   Poista
 3. Hienoon toimintaan olet mukaan lähtenyt! Ja oletpa tosiaan ollut aktiivinen, itse tein järjestössä ennen töitä ja muutamassa olen aina vähän pyörinyt mukana, mutta en kyllä noin aktiivisesti.

  VastaaPoista