sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Maastoutuneena

Mitä se kertoo ihmisestä, jos tämä tekee kolme blogipostausta saman päivän aikana? - Ehkei hänellä ole tarpeeksi tekemistä?

Tässä on nyt tänään ollut monta projektia yht'aikaa menossa. Yksi kangas on pesukoneessa, toinen jo kuivumassa, yksi tunika on leikattu ja vasta yksi vaate on valmiina. Tämä:

Kysyin mieheltäni, kehtaako hän lähteä kanssani kaupungille, jos minulla on tämä teelmys päällä. Kyllä kuulemma. Mutta samaan hengenvetoon mainitsi, että "nuo fliitit on kyllä vähän kummalliset".

No, onhan ne, mutta kun ne on juuri se juttu! Todellisuudessa helman seutu oli alunperin ihan toisenlainen, mutta matkan varrella se suoristui. Tuo kuvassa vasemmanpuoleinen fliitti on ihan hassu, kun on kiertynyt vielä väärinpäin, nurjapuoli päällepäin. Toivon, että silittämällä se oikenisi. Vähän liian lyhyeksikin tämä leikkaantui.

Tämä oli sellainen puolen tunnin tekele, tyypillistä minua. En viitsi nähdä vaivaa - varsinkaan omien vaatteitteni kanssa. Äkkiä vaan pitää saada valmiiksi. Hiha on yksinkertaisista yksinkertaisin, lepakkohiha. Näitähän tehtiin 80-luvulla. Hyvin minun mielestäni istuu tässä.
Lisäys yöllä klo 1:41: Taas tuli nukkumisvaikeuksia, mutta oikeastaan sen tähden, että yks vähän hieno idea tuli mieleeni, enkä sitten pystynyt rauhoittumaan. Tulin työhuoneeseeni ompelemaan fuksian tunikan valmiiksi. Väristä nyt en ole aivan varma, onko se fuksia vai sittenkin rehellinen pinkki? Näytän huomenna kuvan niin saatta sitten kertoa... Hyvä yötä! Toivottavasti minullekin. Mervi

8 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ateeksi Maiju, en ymmärrä, mitä minä oikein söhlin, kun sain sinun kommenttisi häviämään! Kopioin sen tuolta sähköpostista, johon kaikki kommentit tulevat: "Ihana kuosi tuossa kankaassa".

   Ja minä vastasin näin: Kiva että pidät. Kuten jo olen kijoittanutkin, minulle se ei ole rakkautta ensi silmäyksellä, mutta ehkäpä totun. Minun tulee siitä väistämättä mieleeni poikamainen maastokuvioasu.

   Poista
 2. Sinulla riittää energiaa ja inspiroit ajattelemaan myös toiselta puolen myyntitiskiä.
  Kiitos että saan seurata touhujasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenpa onnistunut antamaan itsestäni väärän kuvan, en ole ollenkaan energinen - päinvastoin. Ihanat nuokin 5 sanaa, kiitos myös niistä!

   Poista
 3. Trikoomekosta tuli oikein kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, jos siltä NÄYTTÄÄ. Itse olen kovin kriittinen. SE tuntuu makkarankuorelta ja liian lyhyeltä. Nyt olen jopa miettimässä, että teenkö tuolle helmalle vielä jotain, että se pitenisi ja näyttäisi suunnitellulta. Ehkä joku frilla tai lisäkaitale sillai vinottain...

   Poista
 4. On muuten hieno mekko! Melkein tekis mieli ostaa itselle samanlainen mutta kaula-aukko saisi olla V-mallinen ja onko tuo helma oikeasti tuollainen vino vai näyttääkö vain? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Helma on oikeasti vino ja vielä tuollaiset retaleetkin siinä roikkuu... tämä on prototyyppi ja ommeltu itselleni, enkä ole varma, teenkö näitä enemmän - on tuo väri ja kuosi vähän erikoinen? Toisaalta voisi kokeilla vastaavasta kankaasta oranssin värisenä, miltäs se kuulostaa?

   Kaula-aukko: On totta, että V-aukko olisi ehkä itsellenikin parempi, mutta sen ompeleminen on haastavampaa kuin tällaisen pyöreän.

   Poista