perjantai 28. kesäkuuta 2013

Punaiset kissat kassissa

Viime päivinä olen väsäillyt kasseja erilaisista kankaista. Erivärisiä, -kokoisia ja -muotoisia.

Aatelkaa että jollain punkerolla on tollanen VAALEANPUNAINEN mekko!

Pikkukassi
Tämän pikkukassin kanssa kävi pieni vipaus. Niin paljon kun näitä kasseja olenkin tehnyt, tämän kassin SISÄTASKUSTA tulikin ULKOTASKU. Se siis jostain kumman syystä lipsahtikin ulkopuolelle. Minähän en turhanpäiten pura, joten se sai jäädä siihen...ehkä joku haluaa juuri tällaisen kassin?Osan kasseista olen tehnyt ylijäämäkankaista ja silloin niistä tulee mitä sattuu kokoisia. Tähän kassiin mahtuu juuri ja juuri yksi mappi. Ainakin, jos se on punainen....

Ja tässä se tasku on nyt niinkuin sen "kuuluu" olla - sisäpuolella.

Mites te muut ompelijat, puratteko virheet, vai onko se yhtä vastenmielistä kuin minulle?

Mervi

14 kommenttia:

 1. Minä puran virheet aina, jos vain mahdollista. Kangaspuilla kutoessa virheet vain tahtovat jäädä huomaamatta tekovaiheessa ja puista ottamisen jälkeen purkaminen ei enää onnistu.
  Nuorempana siskoni (joka harrasti hyvin vähän käsitöitä) ei koskaan purkanut yhtään mitään :) Jos tuli virhe, niin keskeneräinen työ vain kaapin perälle... toivoi kai, että se korjaantuu itsestään. Monesti äitini kaivoi työn kaapista purki ja teki samaan pisteeseen, että sisko voi jatkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin joku, joka purkaisi valmiiksi, ehkä sitten minäkin jaksaisin korjata! Voiko tästä päätellä, ettei se ainakaan geeneissä kulje, pakko korjata, koska teilläkään ei kaikki ole samanlaisia?

   Poista
 2. Ei minua ainakaan haittaisi tuollainen ulkotasku yhtään! Tuo kuosi onkin niin ihana. Ostin sulta tuota kangasta olevan kassin antaakseni sen siskontytölle, mutta saa nähdä kun joulu tulee, raaskinko kääriä sitä pakettiin vai tuleeko himotus pitää se itse!
  En ompele paljon mitään, mutta neulon paljon ja miellän virheet "persoonallisiksi lisiksi, joista näkee, että tuote on käsin tehty". Ellei neulomus mene myyntiin ja virhe jotenkin oikeasti häiritsevä. Itseä varten puran tuskin mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Itselleen sallii vähän epäonnistuneenkin. Vaativin on tilaustyö, jonka haluaisi olevan virheetön.

   Poista
 3. Neuletöissähän "kuuluu" olla ainakin yksi virhe, vaikkei sitä muu kuin tekijä huomaisikaan. Siitä tietää, että se on uniikki :) Näin ainakin äitini sanoo. Ja harvemmin minä mitään pikkuvirheitä korjailenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missäs maassa se mahtoikaan olla - joku islaminuskoinen muistaakseni - kun kaikkiin töihin on pakko tehdä tahallaan joku virhe, jotta ihmisen tekemä eroasi Luojan tekemistä...Muistan oppaan näyttäneen isoa mosaiikkityötä tätä kertoessaan.

   Poista
 4. Wannabeperfektionisti ei osaa jättää virheitä töihin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. En kuulu siihen joukkoon. Mutta tiedän, että teitä on!

   Poista
 5. Mukavat kassit. Pakkohan ne virheet on purkaa, vaikka joskus tekiskin mieli laittaa siihen virheen päälle vain iso paikka:)) ja väittää että se olikin alkuperäinen idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh! Ai sinäkin purat. Minä selitän itselleni, että tämä on uusi malli, joka pitääkin tehdä näin...

   Poista
 6. Minä puran töitäni vain jos virhe on työhön jotenkin ratkaisevasti vaikuttava. Harvemmin sellaisia virheitä kuitenkaan tulee. Minua ei haittaa, jos housujen takataskut ovat väärään suuntaan vinossa. Sehän tuo vain persoonallista ilmettä työhön. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, et yleensä tee virheitä? Jos minä päätän aloittaa jonkun työn OIKEIN HUOLELLISESTI, käy yleensä niin, että heti ensimmäiseksi yhdistän väärät kappaleet toisiinsa ja saan aloittaa purkamisen. Plääh! Päteekö tähänkin se, että kauneus on katsojan silmissä. Itseä voi häiritä joku vinous, mutta toinen näkee päinvastoin huolellisesti tehdyn työn?

   Poista
  2. Silloin kun ompelen, ompelen yleensä sarjana useamman samanlaisen tai lähes samanlaisen vaatteen tai muun ompeluksen. Hyvin harvoin teen vain yhden jutun. Olen siis laiska ja en jaksa alkaa kaivaa yhtä t-paitaa varten koneita esiin. :D

   Olen myös niin laiska, että mieluummin tarkistan pari kertaa, että on oikeat kangaspalat menossa yhteen. Sitten kun se virhe sattuu tapahtumaan, joudun purkamaan yhden sauman sijaan monta samaa saumaa ja se ei ole kivaa.

   Kyllä niitä virheitäkin tulee, mutta pyrin välttämään ne mahdollisimman pitkälle tarkalla suunnittelulla. :)
   Omaan käyttöön tulevien neuleiden kanssa on niin, että jos virhe tulee ja se ei vaikuta työn ulkonäköön, annan sen vain olla. Ei kukaan tule katsomaan sitä neulepaitaa niin läheltä, että virheen huomaisi. :)
   Tilausneuleissa pyrin olemaan vain niin tarkka, ettei purettavaa tule.

   Poista
  3. Tähän sopii mitä mainioimmin lukemani aforismi, kuulemma vanhan ja viisaan puusepän neuvo jotenkin näin: kannattaa ennemmin mitata kahdesti ja sahata vain kerran kuin...

   Meikäläisen, koheltajan, tarttis opetella hyvää suunnittelua.

   Asiakas toi takin hihan vuorin korjattavaksi. En tarkistanut molempia, korjasin vain toisen. No, sitten se takki tuli takaisin ja jouduin uudestaan purkamaan sisäsauman, korjaamaan sen toisenkin hihan ja ompelemaan sauman kiinni. JOS OLISI OLLUT huolellisempi, olisi päässyt paljon vähemmällä vaivalla. Enkä tietysti kehdannut ottaa lisähintaa...

   Pahinta tässä on se, ettei edes vahingosta näytä viisastuvan. Jos vaikka ensi kerralla?

   Poista