maanantai 17. kesäkuuta 2013

Punnitusta

Arvatkaas, miks on pitänyt ruveta korejakin punnitsemaan?

No sen takia, että saatais verkkokauppa toimimaan. Jokainen tuote täytyy punnita. Tai en tiedä pitäisikö, mutta niin me nyt ollaan päätelty, kun muuten ei saada postikulujen automaattista laskua onnistumaan?

Tänään on taas vapaapäivä putiikista, olen vasta heräillyt, viimeisen kännykkäherätyksen laitoin klo 10.45 mutta hiukan aikaisemmin ponkaisin aamukahville. Puolet päivästä on siis jo menetetty. Tänään on kiva/ikävä työ tehtävänä. Tunika, mutta kun olen TAAS SÖSSINYT,  niin kivastakin työstä tuli ikävä. Kerron myöhemmin, jos kerronkaan. Kuka nyt haluaa itseään moitittavan...

Mervi


4 kommenttia:

 1. Moikka!

  Mikä kauppapohja teillä mahtaa olla käytössä?

  Jos haluat kiinteät hinnat, pitäisi sen kyllä onnistua. Mulla on My CashFlow, ja siellä ainakin homma menee niin että määritän kaikkien tuotteiden painoksi 0,00g. Sitten määrittelen toimitushinnat yksitellen eri kriteerein. (Tilauksen arvon, toimitusmaan jne. mukaan)

  Punnitus on ihan ok, jos haluat, että toimitusmaksu menee liukuvasti. Asiakkaan kannalta mielesätni on kuitenkin selkeämpää, jos toimitukselle on määritelty kiinteät hinnat. Kun asiakas tietää etukäteen, paljonko toimitus on, ei hänen tarvitse miettiä ja stressata, mihin toimitusmaksu nousee, jos ottaakin tavaraa lisää.

  Omasta mielestäni kiinteät hinnat ovat myös kauppiaan kannalta selkeämmät; ei tarvitse säätää. Eikä varsinkaan punnita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa ohjeesta! Meillä on siis sama kauppapohja. Kerrotko vielä sillai alakoululaisen tasolla, että miten toimin, jos haluan kiinteät toimitushinnat. Lähtökohtana voisi pitää sitä, että kaikki tavarat on eri painoisia ja esim. virkattuja koreja on 10 erilaista ja ehkä myös eripainoista. Keskimäärin yksi kori painaa n. 250 g. Sitten on tuotteita, jotka painavat vaikkapa 3 kiloa, virkkuukoukut menevät kirjekuoressa kirjeen hinnalla jne... Toki jos sulla on aikaa mua neuvoa, niin ehkä se onnistuu paremmin sähköpostilla. Olen neuvoista ERITTÄIN KIITOLLINEN.

   Poista
  2. Siis jos haluat, että toimitus menee portaittain nimenomaan painojen mukaan, on sinun silloin punnittava tuotteet ja määriteltävä hinnat painojen mukaan.

   Kiinteä toimitushintahan tarkoittaa, että toimitusmaksu on aina sama, riippumatta tilauksen painosta. Mikäli siis tahdot, että toimitusmaksu on aina sama (esim 4€ riippumatta tilauksen koosta), jätä painot merkkaamatta ja tee vain yksi toimitusmaksu haluamallasi hinnalla. Päätät sitten itse, millä muotoa tilauksen toimitat, kirjeitse vai pakettina jne. Tällä systeemillä pienissä tilauksissa saat toimitusmaksuissa hieman ekstraa, kun taas suuremmissa tilauksissa maksat itse hieman enemmän. Näin toimittuna asia on kuitenkin asiakkaan silmissä kaikkein selkeintä.

   Jos sinulla on paljon tuotteita ja ne ovat hyvin eri painoisia, voi olla järkevää, että laskutat toimituksesta painon mukaan. Jos kuitenkin tuotteet liikkuvat suurin piirtein samoissa painoissa, kiinteä toim.hinta on mielestäni paras.

   Mulla on määriteltynä tasan kolme toimitustapaa: Suomeen 1,50€, EU-maihin 3€ ja EU:n ulkompuolelle 4,50€. Selkeää kaikin puolin.

   Poista