maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kesäloma tai ei

Miehelläni alkoi kesäloma. Aikalailla työpainotteiselta näyttää tässä vaiheessa.

Ehkä kaksikymmentä vuotta sitten joku ystävä tarjosi painepesuriaan lainaksi mattojen pesuun, mutta tämä meren äärellä kasvanut kieltäytyi todeten, ettei meressä pestyä voita mikään. Asuimme silloin Ähtärissä ja sieltä asti matot raahattiin Kustaviin pestäväksi. Eikös miehillä olekin sellainen ominaisuus, että niiden pitää saada ITSE KEKSIÄ asiat? Nyt meillä pestään matot aina pesurilla, omassa pihassa. Itseasiassa hyvin vähän on pestävää, koska minun liikkumiseni vuoksi ei mattoja voi lattialla edes pitää.

Päiväkahvilla mies kertoi, että vintissä on hirveän paljon vanhoja  - ja siis käyttämättömiä - mattoja. Mietimme, mitä niille pitäisi tehdä. Viedäkö kierrätyskeskukseen vai myydäkö paikallisella facebook-sivustolla. Helpoimmalla pääsee, kun kuskaa kierrätykseen...

Tällaisissa kuteissa lähdin tänään kaupungilla käymään ja vaikka mies oli työnsä touhussa "vaadin" häntä kesken kaiken valokuvaamaan. Sitäpaitsi mies on niin kiltti, että kun vaan mainitsin, että jossain vaiheessa lomaansa hän voisi viedä joustinpatjat ulos hakattavaksi ja imuroitavaksi, niin se tapahtui välittömästi!

Tuosta asusta havaitsin, että pusero täytyy siirtää yöasuksi. Liian pintaa nuoleva. Terveyskeskuksen hississä kun näkee itsensä joka puolelta, jouduin toteamaan, ettei yksikään makkara jäänyt tuossa puserossa näkemättä. Siitä tulee siis oikein mukava yöasu.

Eilisen päivän saavutukset jäivät minimaalisiksi. Otin leikkurin ja merikartat esille todetakseni, ettei ollutkaan mikään helppo nakki saada sopivia palasia.


Lähdemme käymään Aurassa, asuntoautoa (vai oliko se asuntovaunua) katsomaan. Nyt ollaan kuulemma taas sellaista ostamassa. Mahtoiko se olla juuri viime kesänä kun sellainen myytiin pois? En ollut edes sisälle astunut. Noh, saattaahan se olla, että nyt kun minulta loppuu vakituinen duuni, onkin aikaa matkustella. Toisekseen nyt se on tehtävä, koska minkäänlaiseen asuntoautoon/vaunuun ei pyörätuolilla taida päästä?

Toistakin kesälomareissua tässä suunnitellaan, olen pyytänyt päästä käymään Fiskarsin Ruukissa. Saattaapa toteutuakin. Eikö ole säälittävän vaatimattomat kesälomasuunnitelmat? Entäs sinulla, onko lennokkaammat tavoitteet?

Mervi

6 kommenttia:

 1. Vanhat räsymatot on kuumaa kamaa saariston kesävieraille! - Äiti myi joku kesä sitten paikalliselle kesäpuodin pitäjälle ihan kivan kasan räsymattoja 5,-/m ja "turistit" oli valmiita maksamaan jopa enemmän!

  VastaaPoista
 2. No eipä kyllä ole minkäänmoisia lomasuunnitelmia, kun koko kesä menee töissä ;) Lomallahan pitää tehdä juuri sitä mitä haluaa, ja jos et justiinsa tällä hetkellä halua muuta kuin sinne Fiskarsin Ruukkiin, niin se on aivan passeli lomasuunnitelma, eikä yhtään liian vaatimaton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla reissulla käymme ehkä Salon torstaitorilla, josta olen kuullut kehuja. Ongelmaksi saattaa tulle se, etten pysty paljon kävelemään, mutta jos on tarpeeksi kiinnostunut, niin silloin ei huomaakaan kipuja!

   Poista
 3. Sitten asuntoauotllahan voitte käydä täällä Ähtärissäkimn, täällähän on niin hyvä leiripaikkakin olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkos meillä ollut puhetta, että Ähtärissä asut? Yritin blogistasi selvittää asiaa, mutta vain Perännejärven verran selvisi...

   Poista