torstai 1. elokuuta 2013

Yksi arvoitus on ratkennut

Moneen asiaan olen saanut blogin lukijoilta vastauksen, mutta ainakin yksi asia on jäänyt ihmetykseksi tähän asti. Vaan ei enää. Eräs lukija hoksasi, mistä on kyse.

http://pellavasydanjamervi.blogspot.fi/2013/02/mika-tama-on.html
 Tämä työkalu ei ole saattaja, niinkuin joku arveli, vaan liittyy nypläykseen.

Sorkkarauta-busher

Sorkkarauta-busher

Nämä, kuva ja teksti, napattu Jatan Aitan sivuilta

Apuväline nuppineulojen nosteluun irti tyynystä. Erityisesti teräsneuloja käytettäessä tarpeellinen, jotta sormet ja kynnet eivät kipeytyisi / kärsisi työskennellessä. Työkalun toisessa päässä on ns. Busher, jolla vastaavasti voidaan painaa nuppineula kiinni nypläystyynyyn. Kätevä apuväline magneetin kera myös esim. palapitsin valmistuttua isomman määrän nuppineulojen irroittelussa - magneetti lähelle valmiiksi ja sorkkaraudalla irroitetut nuppineulat kerääntyy magneettiin, josta neulat on helppo siirtää säilytysrasiaan.

Eli tuo minun esittelemäni väline on Busher, siinä on siis vain toinen pää. Puuttuva pää olisi sorkkarauta. Tällä siis painetaan nuppineulat tiiviimmin kiinni, sorkkaraudalla ne nostettaisiin pois. Ilmeisesti näitä tehdään sekä yksi- että kaksipäisinä.

Kaikkea sitä keksitäänkin!
Kenellä tällainen on käytössä - eli onko täällä nyplääjiä?

Mervi

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Minulla on tuollainen 2-päinen työkalu. Olen nyplännyt 6 vuotta. Tyynyllä on työ kesken, ollut jo pitkään. Nypläyksessä on tauko meneillään. Ei aika riitä tehdä kaikkea mitä haluaisi.

  Monta muuta juttua odottaa loppuun saattamista esim. sukat ja ponzo, joita teen neuleharpuilla. Harppuihin hurahdin nypläyksen jälkeen. Harppujen jälkeen tuli tunisialainen virkkuukoukku....

  Onneksi langoissa ei ole parasta ennen päivämäärää. Valmista tulee sitten joskus. Kun käsityöt ovat harrastus, ei ole myöskään "ressiä" niiden suhteen. Hittaasti hyvä tulee, sanotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellään ei varmasti ole niin paljon keskeneräisiä käsitöitä kuin minulla!

   Poista