sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Juhla-asu - yllä ja alla

Kiitos kaikille kyselyyni osallistuneille! Odotin, että 40 lukijaa kertoisi mielipiteensä ja sain enemmän - vastaajia oli 51. Tulos on yhtenevä aikaisempien kanssa. Kaikkein eniten blogiltani toivotaan käsityöaiheisia postauksia, 30 ääntä. Seuraava on itselleni yllätys. Keittiöpsykologiset pohdinnat kiinnostavat 25 lukijaa. Kaikkein vähäisemmälle huomiolla jäivät siis sisustusjutut (8) ja päivän asu (4). Aivan ymmärrettävää.

Se käsityöaiheinen postaus on tulossa, mutta ottaapa paljon aikaa. Videon saaminen tänne blogiin onkin tosi pitkästyttävää. Lataus kestää näillä näkymin 6 tuntia ja siirtäminen blogiin - voin kuvitella miten kauan siinä menee, kun tavalliset kuvatkin ovat nykyisessä vanhassa koneessani tosi hitaita. Odottelemme siis, josko huomenna aamulla olisi virkkausvideo latautunut.

Järjestys menee siis päälaelleen, koska nyt tulee asukuvia.

Piiiiitkästä aikaa olin juhlissa. Ystäväni täytti 60 vuotta. Asun valinta oli helppo, sillä olin sen jo testannut Mirvan valmistujaisjuhlassa. Tiesin, että tässä asussa minun on hyvä olla. Olen erittäin kiitollinen
Tyyliä metsästämässä -blogin pitäjälle Veeralle hänen postauksestaan alusvaatteista. Paitsi että en lähtenyt ko. juttua etsimään....tuo linkki on vaan blogiinsa.

Olen aina luullut, että kroppaa muotoilevat alusasut ovat kiusallisia pitää, hikoilevia ja rullautuvia. Innostuin kokeilemaan ja olen erittäin, erittäin positiivisesti yllättynyt. Nyt olen ostanut jo useammat pikkarit (!) jotka nousevat niin ylös, että rintaliivien ja niiden väliin ei jää makkaroille tilaa tursuta. Olo ei ole tukala - tietysti housujen pitää olla juuri oikean kokoiset. Ne eivät todellakaan rullaudu alas eivätkä purista. Olo on .... hmmm.... sanoisinko "tuettu". Suosittelen kaikille pullukoille!

Aina kun haluan näyttää huolitellulta tai asu on vartalonmyötäinen, puen em. alusasun puvun alle.

Mummo (ei oikeasti) se tässä - ei voi mitään....Tässä kuvassa näkyy myös uusin joulukoristeemme. Mirva kävi ostamassa Tarjoustalon alennusmyynnistä tuollaisen valohärpäkkeen. Siinä me sitten säteilemme kilpaa...

Arjessa huomaan, että olen tullut huolimattomaksi oman ulkonäköni kanssa. Saatan lähteä kaupungille aikamoisissa rytkyissä, tukka laittamatta yhtään mitenkään ja sillai... Ihan kiva joskus satsata vähän enemmän. Olenpa oikein kammannut pääni, muotovaahtoa, kiharrinta ja lakkaa!

Nyt olen taas päättänyt siirtyä lyhyempään kampaukseen. Juhlassa katselin pitkätukkaisia nuoria naisia kuohkeine nutturoineen ja hetken tunsin kateutta. Olen sisimmältäni pitkähiuksinen. Hetken kuviteltuani kuitenkin muistin, että ei, se ei minulle (enää) sovi. En kuitenkaan viitsi nähdä hiusteni kanssa vaivaa ja pelkkä ponihäntä ei tän ikäiselle sovi. Jahka nyt saisi tilattua ajan parturille...

Mervi


9 kommenttia:

 1. Oletpas tyylikäs! Meikä on samaa kokoluokkaa kanssasi ja laihdutettua ei saa millään (enää tällä iällä).

  Minulla oli syyskuulla niin hienot juhlat, että ei koskaan ennen, eikä enää tule olemaankaan niiden jälkeen. Nimittäin nuorimman tyttären tohtorinväitöstilaisuus ja sen jälkeen tietysti karonka. Sinne piti hankkia tietty "ykköset" päälle. Onneksi ei tarvinnut olla pitkä iltapuku, vaan kun miehellä kuului olla tumma puku, niin naisen asu voi olla leninki tai housuasu juhlavasta kankaasta. Minä en viihdy mekoissa, vaan housut on mun juttu. Tampereen Lorellasta löytyi sopivia vaatteita koon ja mallinkin puolesta. Sinulla hameasu näyttää hyvältä, pitäisiköhän minunkin joskus hankkia joku hame tai leninki, tarpeeksi pitkä kun olis niin meikän paksut sääret ei niin näkyisi.Täytyy laittaa harkintaan.

  Oikein hyvää ja rauhallista joulua sinulle ja perheellesikin.

  -MUR-MUR-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienot juhlat kyllä aiheuttaa päänvaivaa, jos ei muuten, niin pukeutumisen suhteen! Juhlissa on kiva olla, jos on tyytyväinen asuunsa, mutta erittäin tuskallista, jos vaatteet eivät tunnu hyvältä.

   Olen ehdottomasti sitä mieltä, että minun kannattaisi pitää enemmän hametta. Nuorempana en juuri housuissa esiintynytkään, mutta kun niihin tottuu, ei viitsi millään SUKKAHOUSUJA pukea. Noooh, tuossakin minulla on polvisukat.

   Tuollainen kreppikankainen/joustava hihaton kokomekko on kyllä mainio valinta. Ja ihmettelen, että tuo joustamaton jakku on niiiin mukava päällä. Näillä sitten mennäänkin monen vuoden juhlat!

   Tuohon ensimmäiseen lauseeseesi kommentoin näin; meinasin ensin laittaa julkisesti näkyville, mutten sitten kuitenkaan - kerron sen vain sinulle tässä: tämän kuvan pyysin ottamaan myös siinä tarkoituksessa, että voin käyttää sitä "ennen" - kuvana. Sitten kun olen laihtunut, voin käydä aina välillä tätä kuvaa kauhistelemassa!

   Poista
 2. Tyylikäs olet! Täytyypä käydä "tyyliä metsästämässä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään kovin tuosta blogista, sen avoimuudesta ja rehellisyydestä. Ja joistain vaatteistakin.

   Poista
 3. Hyvältä näyttää, mutta lyhentäisin rohkeasti hameen pituutta! Varmaan vastaat jotain että "ei näillä säärillä", mutta siitä huolimatta lyhyempi helma toisi kivaa keveyttä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa. Varsinkin näin kuvaa katsoen näen sen itsekin! Todellisuudessa nypin helmaa vieläkin alemmas ja syy on se, että minulla on siellä polvisukat alla....kun ne sukkahousut tekee olon niiiin tukalaksi. Se on ihan kamalan näköistä, jos polvisukkien yläreuna näkyy hameen alta.

   Sitten kun olen edes vähän laihtunut, löydän varmaankin hyviä sukkahousuja ja sitten voin tuota helmaa vähän lyhentää. Ei kuitenkaan niin paljon, että polven proteesileikkauksen leveä arpi näkyy...

   Poista
 4. Oikein ihanaa joulua siulle ja koko perheellesi

  VastaaPoista
 5. Hyvää Joulua ja mielenkiintoista kuulla myös alusasustasi, olet kovin tyylikkään näköinen ..muutama sentti hametta kun lyhennät niin tosi hyvännäköinen asu

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteistanne! Kiva kuulla, että mielestänne näytän tyylikkäältä...itse kun näkee vaan kaikki ne virheet, mitkä "oikein silmään pistää".

  Lähes yhtä mieltä olemme siis hameen liiasta pituudesta. Pitäiskohän kokeilla laittaa nuppineuloin helma lyhyemmäksi ja sitten verrata kuvin - onko se ihan totta, että lyhyempi helma olisi TÄSSÄ KROPASSA parempi.

  VastaaPoista