lauantai 28. joulukuuta 2013

Piirakkaa sukissa

En tokikaan ole jouten ollut joulunakaan! Istuskellessa on aina puikot tai koukku kädessä, joten valmistakin syntyy. Päätin opetella piirakkasukkien tekemisen. Sitten päätin, että teen niitä niin monta, että varmasti osaan ohjeen ulkoa. Nyt niitä on...

...viides pari tulossa. Tuo sininen sukkapari onkin erilaisella pitsikuviolla. Lankana olen käyttänyt valkoisissa ja ruskeissa 7Veljestä ja vihreät on jotain vanhaa Nallea.

Olen saanut tällaiset sukat joskus kauan kauan sitten tädiltäni. Putiikissa olen huomannut, että nämä ovat kovasti tykättyjä ja käyvät hyvin kaupaksi. Olen ostanut yhdeltä mummolta näitä ison kasan. Mutta nyt siis osaan tehdä itsekin.

Ohjeen otin tästä Novitan Sukkalehdestä. Sitä on vielä kaupoissakin myytävänä ja ainakin lehden voi tilata Novitan verkkokaupasta.

Lehdessä on monia kivoja malleja, voit katsella niitä täältä.

 Teen sukkiin aina vahvistetun kantapään. Tähän asti olen pruukannut tehdä sen puolipatentista, mutta nyt olen opetellut vähän erilaisen RISTIIN VAHVISTETUN kantapään. Näyttää ihan kivalta ja on tosi vahva.


Jos muuten kaipaat lisää villasukkamalleja tai kaipaat neuvoja, suosittelen liittymään
Facebookin "Voihan Villasukka!" -ryhmään. Kyseessä on suljettu ryhmä, mutta toivottavasti pääset tästä liittymään. Siinä ryhmässä on muuten yhtenä yp:nä muuan Mervi Lamminen, jolla ei kylläkään ole valtuuksia muuhun kuin lisätä uusia jäseniä tähän erittäin suosittuun ryhmään.

Onkos täällä muita himosukankutojia?

Pellavasydämen Mervi

6 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia! Sukkia kutoessa on täälläkin joulunpyhät menneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riittääkö sinun kutomillesi sukille käyttäjiä omasta takaa? Minulla on nyt käsillä ongelma - mihin laitan kaikki tuotokseni, kun ei ole enää kauppaa...

   Poista
 2. Ihania sukkia:-) mäkin olen kaivanut puikkoja esiin pitkästä aikaa: palaponcho itselle, pari miesten villapaitaa, tweedistä itselle hame. Kunhan vain muistaa pitää kunnon tauot muuten niska jumittuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Vähän isompia ovat sinun työsi. Olenkin ajatellut, että kun ei noita sukkia kukaan meillä tuollaisia määriä tarvitse, että pitäisi keksiä joku isompi työ, johon saisi enemmän aikaa kulumaan.

   Taukojumppa on kyllä erittäin, erittäin tärkeää. Hyvin helposti saan monta päivää kestävän päänsäryn, jos olen liian kauan tikuttanut.

   Poista
 3. Kirjoittaisitko joskus käsityömallien kaupallisesta hyödyntämisestä? (tai oletko ehkä jo kirjoittanutkin?) Siis siitä kuinka netistä tai lehdestä otetusta mallista saa / ei saa tehdä tuotteita myytäväksi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuosta asiasta muutaman kerran ollut puhetta. Harmi, kun tuo hakutoiminto ei nyt näytä toimivan, mutta jos sivun alalaidasta etsit tunnisteen TEKIJÄNOIKEUS niin sieltä löytyy muutama pohdinta. Asia on niin vaikea ja tulkinnanvarainen, että siitä on amatöörin ilman lainopillisia tutkintoja mahdoton antaa lopullista infoa - kun eivät sitä osaa oppineet tuomaritkaan. Mutta noin periaatteessa asia ehkä selviää noista kirjoituksistani?

   Poista