perjantai 31. tammikuuta 2014

Elefantti syödään pala kerrallaan

Olen jo aiemminkin näyttänyt kuvia siitä, millainen kaaos meidän huushollissa vallitsee Pellavasydän-putiikin
lopettamisen jälkeen. Joka paikassa on pahvilaatikoita, jätesäkkejä, pussukkaa ja nyssykkää lattiasta kattoon.


Jos alkaisi ajatella, mikä työmäärä tuon kaiken selvittämisessä on, vaipuisi epätoivoon. Toisaalta helposti unohtuu tavanomainen siivouskin, kun muutenkin on tuollaista.... Olen päättänyt ottaa joka päivä pienen palan järjestettäväksi. Eilen olohuone, tänään keittiö - tai oikeastaan vain keittiönpöytä. Minulla on tapana pitää pöytää jonkunlaisena välivarastointipaikkana. Kesti siis tovin saada se tyhjäksi.

Kauniisti sopii tuo Lapuan Kankureiden pellavaliina itse tekemiini keramiikka-astioihin. Nyt jään jännityksellä odottamaan, huomaako mieheni MITÄÄN muutosta....Haluaisin pitää pöydällä pöytäliinaa, mutta mutta.... Nyt olen jo pitkään miettinyt sellaista vaihtoehtoa, että hankkisin tuon pöydän päälle paksun lasilevyn. Sen alla voisi pitää vaikka miten hienoa pellavaliinaa, eikä se menisi likaiseksi.

Mitä mieltä olet, onko sellainen liian kahvilamaista?
Onko kukaan teettänyt sellaista, lieneekö kuinka kallista?

Toistaiseksi on pärjättävä keittiön pöydällä,
sillä tämän tavarakasan alla on meidän "parempi" ja isompi ruokapöytä.
Kesä ehtii varmasti tulla ennenkuin nämä on järjestelty.
Mut haittaakse?
Mervi

8 kommenttia:

 1. Mie teetin puuhellan päälle lasilevyn, sellaisen "paremman" ettei heti mene säröille jos siihen vähän jotakin iskeytyy (ne tietää siellä lasiliikkeissä millainen kannattaa ottaa) ja se toki on pienempi kun keittiön pöytä, mutta yllätyin siitä ettei se ollut ollenkaan niin kallis kuin olin kuvitellut. Sun kannattaa käydä kysymässä ja pyytämässä tarjousta. Muista ottaa malli mukaan että kurvit tulee oikeanlaiset.

  Itse olen tykästynyt hentexin pyötäliinoihin, niihin pyyhittäviin. Toki usein on perinteinen liina, perheen miehet on oppineet että ei saa sotkea :-D Tabletit on kyllä usein ihan muoviset kun nehän useammin likaantuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä se on minä, joka sotkee. Joka kerta. Tuo on kyllä hyvä pointti, ettei ehkä ihan halvinta lasia kannata valita...

   Poista
 2. Ihailtavan siisti keittö ja sen pöytä! Meillä on niin paljon tavaraa taas keittiön pöydällä, jotta ei viiti ottaa kuvia. ;D
  Tykkään pitää kyllä kangasliinaa pöydällä, mut on ihan halpa kagas vaan, ettei haittaa vaikka likaantuu.

  VastaaPoista
 3. Mullakin on lasiliikkeessä teetetty lasi keittiön pöydän päällä. En muista hintaa, mutta ei se ihan halpa ollut, kun otin vähän paremman vaihtoehdoista. Ei tosiaankaan ole kahvilamainen minusta. Lasin alla pidän milloin tavallista liinaa, milloin kaitaliinaa, tabletteja, joulun aikaan joululahjapaperista leikattua "liinaa" ja on lasin alla ollut joskus lasten piirustuksiakin. Tykkään ja tosi helppo pitää puhtaana, mitään naarmuja ei ole kohta kymmenessä vuodessakaan tullut. Suosittelen :)

  VastaaPoista
 4. Meidän pöydällä on ollut liinan päällä läpinäkyvä muovi, koska pienten lasten perheessä pitää olla myös reunat suojattu. Muovia saa metritavarana esim tokmannilta tai muista myös vahakangasta myyvistä liikkeistä. Ei ollu kallista, mutta pitää ainakin meillä vaihtaa välillä uuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt muoviakin, mutta sen pyyhkiminen on minulle liian vaivalloista. Ja aina välillä pitää kuitenkin ottaa pois, kun alan kangasta leikata.

   Poista