lauantai 25. tammikuuta 2014

Röyhelöä ja lisää röyhelöä!

Kummallinen sana tuo " röyhelö ", kuulostelepa sitä...

Kaksi vuotta sitten röyhelöhuivit oli kova sana juuri näin joulun jälkeen. Niitä tilattiin vaikka maanääristä - minäkin. Ja nyt niitä on jäljellä laatikkokaupalla.

Juuri kukaan ei enää halua röyhelöhuivia kaulaansa. Tai siis niitä on jo tarpeeksi kudottu kaulat täyteen. Nyt näille langoille pitäisi keksiä jotain "uusiokäyttöä".

Tein muutaman kokeilun

 

Tällaisesta kapeasta nauhasta - jota on varmaan kaikkein helpoin neuloa - tein kassin toisen puolen, näin:


Koska tuo luumunpunainen lanka loppui, teen toisen puolen keltaista. Paitsi laukku, tästä tulisi myös pehmoinen tyyny.

Tästä vaaleanpunaisesta karkkilangasta tulee pikkulaukku pikkuprinsessalle. Aika viehättävä voisi olla myös pikkuhamonen, jonka helmassa olisi tällaista pitsiröyhelöä yltympäriinsä.

Juuri nyt meillä on pengottu laatikoita ja pussukoita ja mieheni täyttää par'aikaa autoon tavaraa. Huomenna on myyntitapahtuma työväentalolla, jonne Pellavasydänkin pöytänsä kattaa. Röyhelölankoja saisi nyt alkaen 1,-/kerä. Kuka sitten keksii mitäkin niistä tehdä.

Pellavasydämen Mervi

8 kommenttia:

 1. Kivaa viikonloppua myyntitapahtuman merkeissä.

  VastaaPoista
 2. Olet kyllä keksinyt kivaa - ja ehdottomasti parempaa - käyttöä noille langoille. Varsinkin prinsessalaukkuna tosi herkullinen. En koskaan tajunnut niiden röyhelöhuivien viehätystä, ja niitä oli tosiaan kaikki myyjäispöydätkin väärällään ja kauppa kävi. Outo muoti.

  VastaaPoista
 3. Tuo vaaleanpunaisenpinkinkirjava näyttää ihan mun pesupuffilta! Toimiskohan selaisena? Vai onkohan liian pehmeä?

  VastaaPoista
 4. Kaunis tuo prinsessaunelma ;) Minä olen säätynyt tuolta huivimuodilta :) Nyt on tosiaan melkein joka kaupassa noita ja erilaisia "lankoja". Oon pyöritellyt niitä, että mitähän niistä voisi tehdä. Jotenkin jos saisi niista tasaista verkkoa tehtyä, eikä röyhelöä. En ole vielä ostanut kokeiltavaksi :)))

  VastaaPoista
 5. Tuosta röyhelölangasta voi muuten virkata mukavia korejakin.

  VastaaPoista
 6. Hei, röyhelölangan kanssa tulee eteen sama asia kun on ns säielangan kanssa. Lanka tuotetaan tiettyä tarkoitusta varten ja kun 'buumi' on ohi, lankaa on, mutta mihin tarkoitukseen! Itselleni kävi näin säielangan kanssa. Sitä on vieläkin melkoisesti ja mietintämyssyssä pyörii kokoajan se, että mitähän siitä saisi tehtyä. En osaa antaa muuta vinkkiä kuin, että ehkä tyynynpäällisiä voisi kokeilla. Antoisaa 'markkina' päivää sinulle.

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti sinulla on ollut hyvä myyntipäivä tänään. Minä myös olen tehnyt röyhelölangasta tyynyjä ja kuule kolmella silmukalla tulee jostain kirkkaanvärisestä aivan ihana joulukuusen nauha:)

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtava idea! Minulla on myös noita röyhelölankoja. taidanpa myös kokeilla... :)

  VastaaPoista