lauantai 8. helmikuuta 2014

Anopinkieli törössä

En sitten enää illalla saanutkaan kuvaa amppelistani, kun odottelin apulaiseni innostumista asiaan. Nyt se on makuuhuoneen ikkunalla, mutta saattaa vielä vaihtaa paikkaansa. Ei ole oikein kiva tuollaisen kappaverhon kanssa. Toki tähän tulee kevään kuluessa vaihtumaan pitkät verhot, joten saa nyt nähdä. Mies varmaan tykkää kun sanon, että "nyt se vaihdetaan tähän" ja seuraavaksi "ei kun sittenkin tähän".

Kun menin kukkakauppaan, sanoin heti ensiesittelyssä, että ei anopinkieltä. Joskus muinoin meillä oli niitä montakin. Ostin siis sen "kukkakaalin" minkä jo aiemmin esittelin. Mutta kun innostuin tähän hauskaan amppeliin, niin siihen oikeastaan tuo anopinkieli sopii kuin ..... sormi suuhun...Tämän päivän ohjelmaan kuuluu kiinalaisen mekon ompelu. Minulle on tullut Suuri Käsityö-lehti 70-luvulta asti ja jossain vaiheessa ihmettelin, miksi niin monessa lehdessä on joku kiinalainen mekko kaavoineen - kuka nyt sellaisia... Nyt kun sitä etsin, ei mistään löydy yhtään ainutta kuvaakaan. Pitää siis säveltää ihan omasta päästä.

Niin ja siitä sukkamallista. Kun sitä kovasti jo odotellaan, päätinkin tehdä siitä oman sovelluksen. Tänään aion sen ohjeen väsätä, joten illalla tai viimeistään huomenna pääset aloittamaan. Varaa siis langat jo valmiiksi!

Mervi

3 kommenttia:

 1. Ihailin jo tuota valkoista amppelia, mutta tämä keltainen on vielä komiampi. Anopikieli sopii siihen tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Kosotäti, onnistuin jymäyttämään sinua! Tämä on se sama valkoinen amppeli, mutta noin paljon huono valokuvaustaito saa värit vääristymään. Olin niin innoissani, että otin kuvan, vaikka huone oli hyvin hämärä.

   Poista
 2. Hyvä juttu. Täälä on puikot tanassa jo neulottu kaikkea sijaistekemistä odotellessa...

  VastaaPoista