tiistai 4. helmikuuta 2014

Maalattuja puunappeja moneen käyttöön

Minä itse tykkään kovin näistä komeista napeista. Tilaan näitä ulkomailta, joten en valitettavasti voi kertoa niiden valmistuksesta juuri mitään, tuskin ovat käsintehtyjä.  Monikäyttöisiä ovat:
- sisustukseen: tyynyihin, verhoihin
- vaateompeluun: koristeeksi tai ihan norminapiksi
- asusteisiin: pipoon riittää yksi tuollainen nappi koristeeksi, kasseihin, päällystakin koristeeksi

Koska Pellavasydämen jäämistöä on niin ylenpalttisesti jäljellä, yritän löytää sellaiset tuotteet, jotka olisi helppo myydä täällä nettimaailmassa. Kun sitä oikeaa verkkokauppaa ei vieläkään ole, laitan nämä napit nyt ensin tänne ja siirrän sitten - ties  minne....

Napit on tässä kahdessa rivissä - alapuolella on napin taustapuoli, se on useinkin yhtä kiva.

Napit 1-9 maksavat euron kappale

Napit 21 - 28 maksavat 1,50 €/kpl

Isot napit, 11 - 16 maksavat 2 euroa kappaleelta

Melkein kaikissa näistä napeissa on isot reiät, joten niistä menee läpi paksumpikin lanka ja jopa nyöri. Käytän paljon tunikoissa tällaista koristusta esim. taskujen päällä. Nyöri ommellaan kiinni kankaaseen ja siihen pujotellaan nappi ja sitten nyöri solmitaan tiukasti, ettei nappi pääse putoamaan.
Onko sinun mielestäsi kiinnostavia nappeja? Keksitkö vielä muita käyttötapoja tällaisille aika suurille ja näyttäville napeille? Pellava ja puunappi on ainaskin tyylikäs yhdistelmä, mutta mitä siitä....

Olen numeroinut napit niin, ettei pitäisi tulla väärinkäsitystä. Jos haluat tilata, lähetä numero ja lukumäärä sähköpostiini mervi.lamminen@uusikaupunki.fi niin minä sinulle napit lähetän. Postimaksu ei tule kovin korkea, koska ovat aika kevyitä.

Pellavasydämen Mervi

Lisäys tietoihin:
Nappi numero 1 on pyöreä, mutta siinä on neliönmallinen "sisäkuvio". Neliön nurkissa napin paksuus on n. 0,5 mm, mutta ohuimmillaan se on vain 0,2 mm. Onpa hankala selittää, eikä kuvauskaan oikein tahdo onnistua.


11 kommenttia:

 1. Oi, nappeja! Just kun mun omat perintövarastot alkavat ehtyä. Aika täydellinen ajoitus :)

  Tuo nappi nro 1, kuinka paksu se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivakiva! Laitoin lisätietoja tuonne tekstin loppuun. Nappi on takapuolelta tasainen, mutta etupuoli on "kuopalla".

   Poista
 2. Täällä yksi 50+ blogisti ilmoittautuu. :) Löysin blogisi Facen kautta, tarkemmin Lintulan sukkien päivityksestäsi. Sinulla on mukavat sivut, elämänmakuista kerrontaa kaikenlaisista tekemisistä. Osan viime vuoden jutuistakin ennätin jo lukea, jatkan paremmalla ajalla. Liityin heti lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät, tervetuloa seuraamaan touhujani!

   Poista
 3. Täällä toinen uusi lukijasi vilkuttaa :) Kivaa tekstiä ja aiheita, palaan varmasti. Ja mielenkiinnolla odotan, mitä kivaa laitat myyntiin...? Isona tyttönä (ikä ja koko 50+) olen erityisesti kiinnostunut ompeluksistasi. Jospa saisin niistä inspiksen virittää uudelleen omankin ompelukoneeni käyttökuntoon :D. Tervetuloa vastavierailulle "Villa Herttaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vilkutan takaisin ja kiitän kutsusta! Kyllä niitä ompeluksiakin alkaa tulla esille, jahka saan työhuoneen järjestettyä ja löydän ompelutarvikkeet runsaan roinan joukosta...

   Poista
  2. Hertta, kävin blogissasi ihailemassa kaikkea kaunista, mutta nurisin, kun kommentointi on vähän hankalaa sanahirviöarvauksen vuoksi.

   Poista
 4. laitan sinulle sähköpostia, kunhan ehdin. Haluan ehdottomasti noita nappeja, ovat upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidähän kiirettä, kaikkia nappeja ei ole paljon.

   Poista
 5. Hei Mervi, laitoin sulle jo eilen aamulla sähköpostia koskien "nappikauppaa"...,kuinka on...?

  VastaaPoista