lauantai 8. maaliskuuta 2014

Mikä nimeksi?

Aloitan uuden blogin. Se tulee keskittymään uuden talomme remonttiin, jota tehdään asunto-osassa. Tämä vanha blogi säilyy entisenlaisena Pellavasydän-sekametelisoppana.

Olen yrittänyt keksiä nimeä uudelle blogille, mutta mikään ei ole maistunut hyvältä. Nyt sinä voisit ehdottaa kivaa ja kuvaavaa nimeä. Ehdotuksen voit laittaa joko tämän kirjoituksen kommenttikenttään tai sähköpostilla: mervi.lamminen@uusikaupunki.fi.

Jokainen nimeä ehdottanut osallistuu arvontaan, jossa palkintona on kirja. Pitkään pähkäilin sisustus- ja käsityökirjojen välillä, mutta sitten bongasin hyllystäni tämän Suklaaunelmat-kirjan ja ajattelin, että tämä sopii useimmille. Paitsi minulle, jonka elämään ei suklaa enää kuulu....

Nyt annan vain hyvin vähän aikaa, sillä polttelee jo aloittaa blogin kirjoittamista. Kaikki tämän viikonlopun aikana ehdotuksensa jättäneet osallistuvat arvontaan, joka suoritetaan jo huomenna, sunnuntaina 9.3. klo 23.00. Eli heti vaan aivonystyröitä hieromaan....Kirja ei ole uusi, se on ilmestynyt jo vuonna 2008, mutta tämä yksilö on aivan uusi ja käyttämätön. Kirja on hyvin tehty, kaunis katsella ja toinen toistaan herkullisempia reseptejä pullollaan. Jokaisesta ohjeesta on kuva.


Suklaaunelmat on vallan mainio antaa lahjaksi, vaikkapa kevään ylioppilaalle.

Kirja siis arvotaan kaikkien ehdotuksen jättäneiden kesken. Jos ehdotuksista löytyy "se oikea" - myös tälle ehdottajalle on luvassa palkinto.

Tässä vähän avainsanoja nimeä varten, mutta näitä ei ole pakko käyttää:

- remontti (kyseessä ei ole mikään pintaremontti, vaan aika perusteellinen...)
- puoti, putiikki
- koti
- itse tekeminen, remontti omin käsin
- neuvola, terveystalo
- 50-luku (meillä ei kuitenkaan ole ajatuksena noudattaa 50-luvun tyyliä, koska se on jo osittain tuhottu)
- rapattu kivitalo
- koulukatu
- pellavasydän
- käsityöt
- kolme kerrosta

 Mitähän kivoja nimiä te keksitte?

Tänään kävimme ottamassa muutamia kuvia talon sisältä, joten niitä sitten seuraavaksi. Kunhan saan uuden blogin ja sen nimen valmiiksi. Tai ehkä jo ennen sitä...

Mervi

23 kommenttia:

 1. Kivaa! Paitsi että minusta on kivointa ja kätevintä lukea kaikki asiat yhdestä ja samasta blogista, mutta tämä on makuasia.
  En halua osallistua arvontaan, mutta joku yksinkertainen ja mahdollisimman selkeä "Koulukadun remonttiblogi" olisi minusta paras nimi. Kaikenlaiset rivienvälistä-koukerot ja piilomerkitykset menevät ainakin minulta ohi ja vaan harmittavat, kun olen tällainen putkiaivo.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä Sailan kanssa, että yksinkertaisinta olisi 'elää kanssasi' tässä samassa ja valmiissa Pellavasydämessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan se mahdollista, että saman tekstin ja kuvat saisi kahteen blogiin - tähän vanhaan ja uuteen yhtaikaa?

   Poista
 3. Voi - jatkaisit vain tätä samaa blogia. Samaan syssyyn historia linkittyisi jatkumona yhteen uuden kanssa. Jotenkin olisi selkeämpää.

  VastaaPoista
 4. Komppaan aiempia ehdotuksia mäkin -> Pellavasydämen Mervinä blogi tunnetaan - sinne (tai tänne siis) vaan kaikki tapahtumat, kuten tähänkin asti. Voithan otsikolla ilmaista aina, mistä on kysymys eli esim. Koulukadun remontti I, II, III jne.

  hannah

  VastaaPoista
 5. Yksinkertaisesti: Pellavasydämen remppa/remontti tai Pellavasydän remontoi. terv EK

  VastaaPoista
 6. Olen itse huomannut, että useamman blogin ylläpito on aika hankalaa ja vie turhaan aikaakin, jos yrittää kaikkia päivittää. Pysy vain täällä! Tänne blogin sisään voisit perustaa omat sivut, joissa on remonttiasiaa. Se käy kätevästi hallintapaneelin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jo pidän yllä kahta muutakin blogia ja on se kyllä tosiasia, että ne muut jää vähän pääblogin jalkoihin...

   Poista
 7. Miten on kävisikö nimeksi KÄSITYÖNEUVOLA, TAI MERVIN NEUVOLA

  Ootan innolla mitä kaikkea te saattekin aikaseksi. mahtava idea:))

  VastaaPoista
 8. Itsekin lukisin meiluummin yhdestä ja samasta blogista kaiken, mutta jos uusi pitää olla niin ehdotan Rempallaan. Tai jos hommat ei ole ikinä rempallaan niin sitten Remppaillaan.

  VastaaPoista
 9. Kyllä mun mielestä myös remppahommat sopii tähän samaankin blogiin, mutta selkeyden vuoksi aihepiirit voisi jaotella omille sivuilleen. Ja pitäähän sille sivullekin otsikko keksiä, joku simppeli, kuten Koti neuvolassa, Kotineuvola, Neuvolakoti, Sydän neuvolassa, Neuvolasta kodiksi, Pellavakoti... Alkaa muuten kuulostamaan tuo neuvola-sana aika pöhkölle, kun tarpeeksi useasti sitä toistelee, se alkaa mun silmissä muistuttamaan italian kieltä :D

  VastaaPoista
 10. Hei! Olen vähän aikaa lueskellut blogiasi. Mielenkiintoinen!
  Uuden blogisi nimeksi ehdottaisin UUDENKAUPUNGIN HELMI.
  Terv. Kaarina

  VastaaPoista
 11. En ehdota nimeä, mutta tuo "terveystalo", joksi taloa alunperin kutsuttiin sijaitsee Varpunen-nimisessä korttelissa.
  Mari

  VastaaPoista
 12. Minäkin kallistun siihen, että remontista olis kiva lukea tästä samasta blogista, vaikka sitten oman alasivun kautta.
  Olen käynyt täällä lukemassa kaikki postauksesi, mutta kommentointi on jäänyt todella vähäiseksi.
  Onnea uudelle elämänvaiheelle!

  VastaaPoista
 13. Kyllä minäkin tykkään kun kaikki on samassa blogissa,mutta jos uuden blogin haluat,niin mä ehdotan nimeksi : Kolmen kerroksen käsityötalo. En osallistu arvontaa,kun minulla on suklaakirjojakin.

  VastaaPoista
 14. Jos tulee uusi blogi, niin ehdotan nimeksi " Pellavasydän sykkii Neuvolassa" Säilyisi jotakin vanhaa, mutta syntyisi jotakin uutta.
  Pääasia, että saamme lukea urakan edistymistä.

  VastaaPoista
 15. pellavasydän remontoi

  VastaaPoista
 16. terveystalosta pellavasydämmen Mervin ja (miehen) kodiksi.
  pistin miehen sulkuihin kunnen tiedä haluaako miehesi astua esiin

  VastaaPoista
 17. Remppa-Mervi on mun ehdotus, heh heh !

  VastaaPoista
 18. pellavasydämmen unelmien ja haaveiden kodin remppa

  VastaaPoista
 19. Pellavasydämen uusi (neuvola)koti :) Mutta minäkin haluaisin edelleen lukea remonttikuulumisia tästä samasta "vanhasta" Pellavasydämestä.
  T. Taina

  VastaaPoista
 20. Ehdotuksia: Pellavasydämen Isoremppa, Pellavasydämen Elvytys. Pellavasydän on niin kaunis ja kuvaava nimi, että toivon sinun säilyttävän sen. Minustakin remppablogi saisi olla tämän blogin yhteydessä.

  terveisin
  Terja

  VastaaPoista
 21. Minun ehdotukseni olisi "Oma Pellava<3koti kullan kallis" nimestä kävisi ilmi kuinka pellavasydän ja sinun kotisi lähentyisivät :) ja kuinka pellasydän on tärkeä osa sinun elämääsi kotisi lisäksi.. -Jude (bucar90@luukku.com)

  VastaaPoista