tiistai 3. kesäkuuta 2014

kesänviettotapa tämäkin

Heräsin aamulla puhelimensoittoon. Tyksistä - olisko ollut osastonhoitaja - soitti ja kertoi, että juu, minun kuuluu tulla huomenna keskiviikkona osastolle. Ihmeproteesi Belgiasta ei ole vielä tullut, mutta lääkärit ovat eilen keskustelleet, että ehkä pitää lonkalle tehdä uusi pesu-leikkaus. Minä tietysti varmistelemaan, että mitä se tarkoittaa.

Se tarkoittaisi sitä, että pesun jälkeen seuraa kuuden viikon antibioottitiputus. Eli uudet kuusi viikkoa sairaalassa. Ei jaksa.

Menen nyt siis ainakin keskustelemaan asiasta ja näyttämään haavaa. Ehkä asia voidaan jollain tapaa varmistaa, ettei nyt ainakaan turhaa leikkausta tehtäisi. Sekin tuntuu kummalliselta, kun siellä se antibioottipallo on nivelkapselissa, että eikö se mitään vaikuta?

Ehkä kaikkein eniten tässä vaiheessa raivostuttaa tiedon kulku, tai se, ettei tieto kulje. 
Pitääkö mun ite aina kaikki hoitaa? 

Niin monta kertaa sanoin osaston lääkärille, että eikö hän voisi suoraan Tyksistä kysyä leikkaavilta lääkäreiltä. Muikea ilme paljasti, ettei voi. Asiat pitää edetä protokollan mukaan ja se taas edellyttää ensin ottamaan yhteyttä paikallisen aluesairaalan ortopediin. Joka sitten ilmeisesti ei missään vaiheessa informoinut leikkaavaa tahoa! Tätähän Tyksin leikkaava lääkäri ihmetteli: miksei heitä ole informoitu? Niin MIKSI EI?

Täällä keskustellaan paljon aluesairaalan lopettamisesta tai tarpeellisuudesta. Olen aina ollut vähän epäileväinen. Minun mielestäni ei ole mikään ongelma kulkea Turussa. Nyt omaan ajatteluuni tuli uusi aspekti. Nämä pikkuyksiköt tekevät vain hallaa hoitoketjussa. Tai noh, ehkei sentään pelkästään...

Alan tässä siis valmistella huomista lähtöä.
Mervi

7 kommenttia:

 1. Voi hitsi, minulta pääsi ihan suureen ääneen "ÄÄÄH!" kun luin, että joutuisit taas kuudeksi viikoksi sairaalaan. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on liikaa byrokratiaa ja turhaa tiedonvälityksen hankaluutta... Jos jaksat vaan, niin kannattaa tehdä tästä valitus - tai olisiko joku läheinen, jolla olisi paremmin energiaa ja voimia koostaa kaikki tapahtunut yksiin "kansiin", niin sinä voisit keskittyä omaan toipumiseesi paremmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelleen jatkan, että tuntuu kyllä hirmu pahalta, että kohdallesi on osunut niin monta inhimillistä tragediaa :( Voimia toivotan yhä edelleenkin!

   Poista
 3. no ihan tuli tippa silmään kun ajattelin että taas moneksi viikoksi sairaalaan.voimia todellakin siulle toivon ja uskon että päivä paistaa vielä kun vastoin käymiset on voitettu.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapa kurjalta! Toivottavasti kesäsi pelastuu, ja ainakin tuo leikkaus olisi vältettävissä.

  VastaaPoista
 5. No onpas harmillista, tiedonkulku jne. Mikä ihme tätä sairaaloiden välistä yhteiseloa vaivaa.
  Onnea matkaan sinulle ja sisukas kun olet, älä anna periksi. Ja ilman muuta nämä sinun kokemukset kannattaa tuoda julki.

  VastaaPoista
 6. Kaikki tämä mitä sinulle on tapahtunut tuntuu aivan uskomattomalta! Lohdutuksen sanojakaan ei nyt tunnu löytyvän... Koita jaksaa!
  -anja-
  (Tämän laitin epähuomiossa edellisen päivän postaukseen, vaan sopiihan se sinnekin...)

  VastaaPoista