sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Naisten yleinen ongelma?

Meinasin kirjoittaa yleisin ongelma, mutta ei kai nyssentään...Tarkoitan tässä vaateongelmaa. Sitä, kun seistään vaatekaapin edessä ja todetaan "ei mulla ole mitään päällepantavaa", vaikka kaappi olisi miten täynnä. Yleensä kai tämä ongelma vielä pahenee, kun on tulossa jokin juhlavampi tilaisuus.

Kuten aikaisemmin kirjoitin, yritän päästä tyttäreni häihin, jotka pidetään Skotlannissa parin viikon päästä. Koska aikaisemmin olin varma, ettei reissusta minun osaltani tule mitään, en ole siihen myöskään valmistautunut. Nyt mietin päivät pitkät hääasua. Olen selannut netistä verkkokaupat ja yllätyksekseni löysin monta, jotka myyvät erityisesti morsiamen äidin asuja.

tuppi / sarake Olkaimeton sifonki ja pitsi äiti morsiamen mekko (605581)
tuppi / sarake off-the-hartia lattia-pituus sifonki ja tylli iltapuku (551359)

Tässä kaksi mekkoa, jotka voisin kuvitella itselleni. Mutta kun en ole kokoa 36 ja istun pyörätuolissa.

Haluaisin pitää kiinni periaatteestani, että teen kaikki ostokset kotikaupungin yrittäjiltä. Se ei nyt taida olla ihan helppoa, kun ei täällä montaa vaatekauppaa ole ja niiden juhlamekko-osasto saattaa olla vaatimaton. En tiedä, sillä en ole puoleen vuoteen edes kaupungilla käynyt.

Toisaalta olisi erittäin kiva löytää joku suomalainen mekko - ei tulisi ainakaan vastaan samanlaista!

Miten sen sopivan mekon löydän? Pitäisi päästä ulos ja kauppaan. Pitäisi jaksaa sovittaa ja sovittaa ja sovittaa... tuntuu aivan mahdottomalta. Kuka lähtisi avuksi? Missä pääsisin välillä huilaamaan? Soittelin jo kahteen paikalliseen liikkeeseen. Toinen on Ompeluateljee Elina, joka myy myös valmisvaatteita. Elina lupasi tehdä minulle mekon, jos ei sopivaa löydy. Aika hassulta tuntuu, että minä, joka itse ompelen toisille, teettäisin mekon itselleni. Mutta, jos on pakko niin sitten....


10 kommenttia:

 1. Minulla oli sama ongelma saada "ykköset" (juhlavaatteet) viime kesänä. Ei kylläkään häät olleet juhlan aiheena vaan tohtorin väitöstilaisuus ja senjälkeen karonka. Kotipaikkakunnalla eikä lähikaupungeissakaan ollut sellaista putiikkia josta meikämamma olis saanut juhlavaatteet. Ei muuta kuin matkustimme Tampereelle ja siellä Lorellaan - isojen tyttöjen - vaatekauppaan. Sieltä saimme apua pukeutumisneuvojalta ja niin sain karonka-vaatteet itselleni. Mekkoa en ajatellutkaan, vaan housuasu (mustat juhlahousut ja toppi sekä viininpunainen jakku siihen päälle). Selän takia käytän useasti kyynärsauvaa kävellessäni.
  Kyllä sinä löydät itsellesi mieluiset ja kauniit juhlavaatteet joko valmiina tai sitten ompelimossa tehtynä, siitä olen varma. Onnea matkaan !

  -MUR-MUR-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Turkuun jos lähtisi, löytyisi ehkä paremmin ja jopa ale-hintaan. Mutta en nyt lähde (ainakaan heti) merta edemmäs kalaan. Itselläni on ollut tavoitteena isojen tyttöjen vaatemallisto, mutta se on nyt vielä vähän "vaiheessa". Pellavamekkoa olisi omasta takaa, mutta se ei nyt ole tarpeeksi juhlava tähän tilanteeseen.

   Poista
 2. Miten ois kansallispuku, taatusti suomalainen eikä varmasti tule siellä toista samanlaista vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olis kyllä hieno, mutta mistä tähän hätään saisi - tarpeeksi ison? Olen muuten ihan lähiaikoina lukenut jostain, että jos kansallispukua käytetään, pitäisi molemmilla olla sellainen, jos siis on kyse pariskunnasta. Oletko kosotäti kuullut tällaisesta?

   Poista
 3. Kosotäti, hieno ajatus. Olimme kerran häissä, jossa morsiamella oli kansallispuku, vuokrattu Tampereen Työväen Teatterista.

  -MUR-MUR-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ainakin kesämorsiamelle sopii mainiosti.

   Poista
 4. Voi olla virkistäväkin ajatus ompeluttaa vaatteita jollain toisella... Saisi kuitenkin suunnitella yhdessä vaatetta ja miettiä materiaaleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä. Usein sitä vaan ajattelee, ettei raaski maksaa sellaisesta, minkä itsekin osaisi. Mutta toisaalta se on niinkuin tyttäreni vastasi, kun epäsin hänen ostotoiveensa juuri tuolla lauseella, että osaan tehdä itsekin: "Et kuitenkaan tee...."

   Poista
 5. Kannattaa sovittaa istuallaan, jos kerran pääasiassa istut. Silloin ei puvun tarvitse olla täyspitkä, se voi olla hankala ja kaksiosainen olisi parempi? Ja väljä yläosa. Yläosa voisi olla vaikka vähän näyttävämpi niin alaosa joka jää vähän piiloon voi olla pliisumpi. Minulla oli pojan häissä kaksi yläosaa, vaihdoin illaksi toisen. Kätevää.
  Muuten sijassasi lähtisin kyllä. Kaikki varotoimenpiteet viimeisen päälle, esim verenohennukset. Ja etukäteen kannattaa miettiä, kuinka voi helpottaa aina kun voi, monessa paikassa voi päästä pitkälleen kun vain kehtaa kysyä. Autonkin istuimen saa lähes makuuasentoon. Vähän voi menettää ohjelmasta mutta kokonaisuudessaan jaksaa paremmin.
  Akv

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyörätuolin kanssa on kyllä omat ongelmansa, joskin siinä ei niin kaikki näykään. Mekko ei saa olla pitkä, koska se jäisi pyörien väliin. Puserokin saisi olla tavallista lyhyempi, ettei ole rutussa istuimella. Toisaalta pitäisi kuitenkin olla sellainen asu, että sillä on käyttöä jälkeenpäinkin.

   Tuo on kyllä hyvä idea, että olisi kaksi yläosaa. Yleinen ongelma on se, että ruokaa tippuu rinnuksille, niin varavaate toisi varmuutta. Toinen voisi olla pitkähihainen ja toinen hihaton... täytyypä miettiä.

   Poista