torstai 5. kesäkuuta 2014

Pikainen reissu

Nyt olen taas kotona. Tyksin reissu oli naurettava moka, sekin. Aamulla olin siis valmis leikkaukseen, kun minulle vieras lääkäri tulee käymään. "Katsotaanpa sitä haavaa, vuotaako se vielä paljonkin?" Paljastan kankkuni ja kerron, ettei se ole 23.nnen päivän jälkeen vuotanut ollenkaan. "Siistihän tämä on, ei me sille mitään tehdä".

Ja minä sain aamupalan ja lähdin paaritaksilla kotiin. Syvä huokaus. Olishan tuon voinut vaikka puhelimitse todeta, olisi Kela säästänyt 400 euroa taksikorvauksia, minä n. 50 euroa, puhumattakaan Tyksin päivämaksuista, jotka kotikaupunki joutuu maksamaan.

Nyt odottelen uutta kutsua. mervi.

12 kommenttia:

 1. Uskomatonta! Miten voi täällä Suomen hyvinvointivaltiossa (?) tapahtua tällaista... Kommunikaatio ei kyllä pelaa, ei. Tiedätkö yhtään vielä sitäkään, mitä seuraavaksi tapahtuu ja milloin? Voi että.

  VastaaPoista
 2. Niinpä! Minulle lähetettiin pitkä sepustus terv.keskuksen vuodeosaston hoidoista, mutta Tyksiin sitä ei lähetetty, eivätkä he sitä näe, olkoonkin, että ovat tässä tapauksessa lähettävä taho. Onneksi otin nuo paperit mukaan, niin saivat kopiot niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Papereita pitää kyllä nykyään aina kuskailla mukana... Niitä on melkein aina tarvittu, on kopioitu ja skannattu. Ei vaan tieto vieläkään sähköisesti kulje...

   Poista
 3. Johan on touhua, vaikkei ilmeisesti yllättävää edes.

  VastaaPoista
 4. Ajatelkaa miten paljon säästettäis, jos tää meidän terveydenhuolto saatais toimivaksi. Tuollaista tuo touhu on ollut, niin tuolla Ukissa, Tyksissä kuin täällä meilläkin. Itse jouduin perumaan steriloinnin, koska en uskalla mennä meidän paikalliseen. Vaikka kyse oliskin ihan rutiini ja pikku juttu, mutta niin piti sunkin lonkka olla ihan taputeltu ja tässä sitä ollaan! Ihme, ettei se ammattitaito kasva ja virheistä ei opita. Vaikka väki ehtii vaihtua sairaaloissan, niin sama meno jatkuu. Minut saa sairaalaan vasta kun pää on kainalossa!
  Voisko se sun uusi lonkkaproteesi jo tulla ja vikkelään. Ihan ahdistaa sun puolesta!
  Ja toivon todellakin, että se leikkaus onnistuu ja paraminen alkaa ja sujuu.
  -Sini-

  VastaaPoista
 5. Itse olen ollut hoitoalalla 20 vuotta (entisessä elämässä ;-)) ja täytyy sanoa, että kyllä oikeasti pelottaa sellaisten ihmisten puolesta, jotka eivät pysty itse (tai omaiset) pitämään huolta siitä, että saavat asiallista hoitoa. Hoito on niin pilkkoutunutta, jokainen taho hoitaa vaan omaa asiaansa, että itse pitää pitää tarkka roti hoidostaan. Ja miten sairas ihminen tähän sitten pystyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä valitettavasti aina edes riitä, että "pystyy" pitämään puoliaan. Luen tuon niin, että haluaa ja vaatii. On myös osattava! Itse olen ainakin havainnut, että on aika lailla tiedettävä ortopediasta ja tekonivelistä ihan teknisesti, jotta pystyy tietämään mikä olisi itselle parasta. Sairaaloiden valintoihin nimittäin vaikuttavat ihan oikeasti myös kustannustekijät (lue: säästöt) minkä johdosta varastossa ei esimerkiksi pidetä kaikkia harvinaisempiin tapauksiin tarvittavia varaosia. Ja prosesseissa "yhdenmukaistetaan" silloinkin kun tilanne vaatisi erityistoimia tai -osaamista. Olenkin ilolla lukenut tuosta sinulle nyt tilatusta belgialaisesta. Hienoa!

   Poista
  2. Sori, allekirjoitus jäi : Akv

   Poista
 6. Taksimatkat, tyksiin ja takaisin 400e??

  VastaaPoista
 7. Todellakin, katsoin taksamittaria kun pääsimme perille. Yksi reissu oli yli 200 euroa. Minä ma ksan siitä omavastuun, eli 14,25. Paluureissu tietysti saman hintainen. Huom! Paarikyyti avustettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai se paarikyyti on niin paljon kalliimpi. Normi taksikyyti maksoi itselläni, ugin keskustasta n.130e tyksiin. Yhteen suuntaan. Ja siitä maksoin myös tuon omavastuun =)

   Poista