torstai 10. heinäkuuta 2014

Periksi on annettava

Täällä vaan odotellaan. Pääsin keskiviikkona oikein hyvälle lääkärille. Vaikka eipä hänkään ollut koskaan kuullut antibioottipallosta, jollainen lonkkaniveleni paikalla on. Tyksiin lähti lähete kiireellisenä ja ongelma-alueelle vaihdettiin sidokset. Kudosnestettä oli erittynyt läpi vaatteittenkin.  

Tänään kävin sairaanhoitajalla sovitusti haavanhoidossa. Sattui siinä sitten eilinen lääkärikin piipahtamaan ja hän kertoi, että lähete oli ohjattu minun leikkaavalle lääkärilleni, joka tulee kesälomalta maanantaina. 

Nyt sitten nautin suunnattomasti jokaisesta päivästä, jonka saan vielä olla kotona.  Menen  huomennakin sairaanhoitajalle. Vaikka kotonakin sidettä vaihdetaan, on kuitenkin turvallista, että ammatti-ihminen sitä katsoo. Nyt vaan odottelen, koska tulee kutsu Tyksiin ja uusiin toimenpiteisiin.

Aivan päivänselvää on, etten minä lähde häihin Skotlantiin. Lääkäri kirjoitti todistuksen, jolla saan maksetun lentolipun hinnan vakuutuksesta. En minä helpolla periksi anna, mutta nyt on pakko. Ihmettelen kylläkin, mikä tarkoitus tällä kaikella on. Miksi tämä kohta minun tiestäni on näin kovin kivinen ja kuoppainen. Mutä minun on vielä opittava?
Mervi

9 kommenttia:

 1. Tarkoitukset selviävät usein vasta myöhemmin.
  Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Minusta tuntuu nyt siltä, ettei Sinun tarvitse oppia yhtään mitään tästä kaikesta - kulkeehan lennot toisinkin päin...

  hannah

  VastaaPoista
 3. Voit uskoa, että samoja olen itsekin miettinyt kohdallani, mutta minäkään en silti usko tuohon "oppimisen pakkoon" ja tarkoituksiin tässä mielessä, joillekin vain annetaan taakkaa enemmän kuin toisille. Sattumaa, p*skaa tuuria, elämän epäreiluutta. Yritä jaksaa.

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että asia nyt vihdoin etenee ja pääset pian tutkimuksiin! Me tultiin tänään pois mökiltä ja kotona jo odotti mullakin kolme kutsua keskussairaalalle: hermoratatutkimus, röntgen (se oli ylläri! mutta varmaan halutaan taas katsoa ettei tilanne varmasti nivelestä johdu... epäilen että nivel kyllä sinänsä on ok, syyt ovat muualla, mutta kuitenkin) ja sitten aika sille mut leikanneelle lääkärille.

  VastaaPoista
 5. Edellisiin lisäisin vielä, että taakkaa annetaan niille, jotka en jaksavat kantaa, eikä sitäkään enempää kuin hartiat kestävät. Älä ainakaan pidä tätä minään rangaistuksena tai oppimisen paikkana (jo tuo ilmaisu on inhottava). Ei kivusta ja sairaudesta mitään opi eikä tarvitse oppiakaan, sanon minä. Voimia!

  VastaaPoista
 6. Hei, onpas hyvä että asia etenee ja pian alkaa jotain tapahtumaankin. On sinun kevät ja kesä varmaankin ollut erilainen kuin mitä olit osannut ajatella ja suunnitella. Toivotaan, että kaikki lähtee nyt 'rulettamaan' oikealla tavalla. Harmi, että matkasi peruuntui, mutta tuleehan toisia mahdollisuuksia eteen myöhemmin. Nyt ei muuta kuin tsemppiä tuleviin koitoksiin.

  VastaaPoista
 7. Voi harmi kun et voikkaan lähteä, halaus ja lohdutus. Oman lapsen häät ja kaikki.
  Mutta toivotaan että maanantaina lääkäri löytää siulle avun.

  Joku sanoi miulle kerran kun valitin samaa että miks aina miulle jne. että me vahvat???? kannamme heikkojen sairaudet.
  En tiedä onko tuo nyt noikaan, mutta mitään mei ei tarvitse oppia ja sairaus ei ketään jalosta ei ainakaan minua,olen kenties tullu kyynisemmäksi ja hiukan ilkeäksikin jatkuvan kivun ja uusien sairauksien myötä.
  Jaksamisia siulle .

  VastaaPoista
 8. Ei näilä asioilla mitään "tarkoitusta" ole eikä niistä mitään "opi". Jotkut tosin kestävät ne paremmin kuin toiset ja joidenkin kohdalle, syystä tai toisesta, sattuu niitä enemmän kuin toisille. Muistan yhden lääkärin sanat kun syntymästään sairastaneella pojallamme vuosia myöhemmin todettiin toinenkin, parantumaton sairaus. Hänen mielestään meidän on se helpompi kestää kuin sellaisen, jonka lapsi oli siihen asti terve. Jäin ihan suu auki.
  Mutta norsu syödään pala kerrallaan ja elämä eletään päivä ja hetki kerrallaan. Nauti kesäpäivistä, saithan haaveilla siitä matkastakin vähän aikaa. Voimia!
  Akv

  VastaaPoista
 9. harmi kun matkasi peruuntui mutta varmaan tulee vielä matkoja.miulla kanssa jalka erittää niin tiedän tunteen.toivon siulle kaikkea hyvää ja aurinkoa sekä voimia päiviisi.

  VastaaPoista