torstai 14. elokuuta 2014

Kelan kommervenkkejäKun hain maksamiani ylimääräisiä taksi-omavastuita takaisin Kelalta laitoin mukaan kaikki eri sairaaloista saamani taksilupalaput, vaikkei niitä olisi tarvinnutkaan. Kelaanhan tulee tieto jokaisesta taksimatkasta ja nuo laput pitäisi vaan itsellään säilyttää. Kela sitten mahdollisesti pistokokein niitä tarkistaa.

Minä siis liitin ne ja omalla autolla ajetut kilometrit mukaan hakemukseen. Kuten jo kerroin, eilen tuli postissa vapaakortti, jolla saan tehdä loppuvuoden sairastamiseen liittyvät taksimatkat ilmaiseksi.
Kelan logo
Tänään tuli kysely yhdestä matkasta. Heillä näkyy, että 31.7. olen tullut sairaalasta kotiin ja siihen olen saanut sairaalasta invataksilapun. Sitten olen saanut pitkäaikaistodistuksen, mutta ilmeisesti alkamaan 2.8. kuun loppuun. Tässä lapussa käy ilmi, että tarvitsen invataksin. Nyt Kela kysyy minulta selvitystä 1.8. tehdystä matkasta. Mikä on perusteluna invataksin käytölle?

Huomenna soitan Kelaan ja kysyn, että eikö pitkäaikaistodistus todellakaan ala 1.8. jolloin antibioottikäyntini todellisuudessa jo alkoi. Sitten kysyn, että käsitelläänkö nämä hakemukset todellakin niin KONEELLISESTI, ettei siellä kukaan JÄRJELLÄ ajattele,  että jos edellisenä ja seuraavana päivänä on invataksin tarpeessa, niin ehkä on myös siinä välipäivänäkin. Eikö?

Ja sitten kysyn vielä senkin, että saanko tulla invataksilla tuomaan tämän pyydetyn vastauskirjeen heille, sillä muutenhan en sinne pääse, koska tarvitsen aina invataksin?

Olenkohan vähän kärkäs?  Mutta kun peräänkuulutan vaan järjen käyttöä byrokratian sijaan...
Mervi

8 kommenttia:

 1. Maalaisjärjen käyttö olisi kyllä tarpeen tuolla laitoksessa!

  VastaaPoista
 2. Hei, et olekysymyksesi on aiheellinen. Käsittelijältä se vaatii vain tutustumista papereihisi, eli järjen käyttö on sallittua myös Kelalla. Jaksamista sinulle!

  VastaaPoista
 3. Järjen käyttö on tosiaankin sallittua... Mulla on sujunut ihmeen hyvin Kela-hakemusten kanssa. Pari viivästystä on ollut, muttei muuta ihmeellistä. Jännittää kyllä vähän, miten sitten, jos 300 sairauspäivärahapäivää täyttyy ja haettavaksi tulee kuntoutustuki... Muita juttuja en Kelalta ole viime aikoina hakenutkaan, siis näitä erityiskortteja tms.

  VastaaPoista
 4. Voi hyvänen aika sentään!! Kyllä olisin kärkäs itsekin tuossa tilanteessa! Eikun tsemppiä sulle Mervi :) terv. omilla jaloilla joka pv kulkeva ;)

  VastaaPoista
 5. Anna mennä vaan, joskus tai aika usein Kelassa ei osata kääntää paperia jonka toisella puolella on lisää tietoa, vaan pyydetään asiakkaalta selvitystä :)) kerro sitten mitä ne vastas.

  VastaaPoista
 6. Niinpä, kelan kanssa on aina /usein ongelmaa. Pyytävät vaikka mitä todistusta moneen kertaan. Meillekin erehtyivät antamaan asumistukea, ja kun pääsin töihin, nyt pitää niitä maksaa takaisin. Pitää antaa selvitys;mistä syystä liikamaksu teidän mielestänne syntyi? Olevinaan ovat korjanneet lomakkeitaan ymmärrettävämmäksi, mut samaa jäykkää kieltä käyttävät edelleen. Jaksamista!
  Sullakin on tuo yksi päivä unohtunut välistä, ja varmaan on ollut silloin joku "yllättävä ihmeparantuminen" jottei olisikaan tarvinnut invataksia. Voisi olla aika karmea työpaikka tuollainen, kun pitää joka päivänselvääkin asiaa kysellä vielä erikseen, vai ovatko ne jotain koneita siellä kelassa.

  VastaaPoista
 7. Vikaa on myös todistuksen kirjoittajassa. Miksi hän on jättänyt yhden päivän huomiotta? Usein on tullut eteen, että esim.sairasloma loppuu päivän, kaksi ennen uutta kontrollikäyntiä. Siinä sitten mietit, mitä teet, jos et ole kunnossa ja töihin pitäis mennä. Raija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten seuraavasta postauksesta ilmenee, kyse ei ole siitä. Koko pitkäaikaistodistus taitaa olla "hukassa"?

   Poista