tiistai 26. elokuuta 2014

Pimeä puoleni

Joskus kuvittelen olevani maailman napa. Että kaikki pyörii vain minun ympärilläni.

Tänään päivä alkoi tällaisella keskustelulla:

Olin tullut aamuantibiootilta ja odottelin taksia sairaalan etuoven ulkopuolella. Taksini tuli ja yritti peruuttaa eteeni (pyörätuoli nostetaan takaovesta hissillä) mutta juuri silloin siihen väliin kiilaakin Volvo. Mies nousee kuskin puolelta ja minuun iski "joku". Sanoin äijälle: "Et sitten huomannut, että tuo taksi oli tulossa tähän?" Ihan sillai hymyillen... Mies menee avaamaan peräloosteria ja sanoo kiukkuisena: "Et sitten tiedä, että maailmassa on muitakin kuin sinä?" Nostettuaan pyörätuolin esille huikkaan hänelle iloisesti (mutta arvattavasti provosoiden): "Onks sulla huono päivä?" Hän käskee mun olla hiljaa - mitä TIETENKÄÄN en tee - vaan huikkaan sille sen kyydittävälle: "Sulla on sitten häijy mies!" Nainen ei vastaa mitään, mutta se mies sanoo viimeisen sanan: "Pidä nyt suus kii!"

Loppujen lopuksi minuun  iski vielä vahingonilokin! Tuo kuski nimittäin jäi aivan jumiin sinne oven ja muiden autojen keskelle. Se joutui tekemään pikkutarkkaa "aja, peruuta, aja, peruuta" -työtä ja loppujen lopuksikin kolhaisi Volvoansa sementtipenkkiin. Noh, hän kävi nostamassa penkin pystyyn ja pääsi kuin pääsikin pois pinteestä - mutta pelti rutussa.

Toki olen häijyydestäni huolimatta myös hiukkasen ymmärtäväinen. Rouva oli niin hienosti puettu ja tukka upeasti laitettu, että olihan sen pakko päästä IHAN OVEN ETEEN, ettei hän kastuisi! Toisekseen, pyörätuolia käyttävän muijan hoitaminen on varmasti niin raskasta (vai mitä Aarre?) että kyllähän siinä jo pinna kiristyy... mervi


12 kommenttia:

 1. Ihana olet! Nauran täällä vedet silmissä kirjoitustasi. Aivan mainio. :)

  VastaaPoista
 2. :) :), varmasti otti päähän peruutella ja vielä kolhia autoa siinä sinun edessäsi!

  VastaaPoista
 3. Ihan oikein teit!

  VastaaPoista
 4. Hyvä Mervi, hyvin teit että pidit puolesi. Jotkut luulevat olevansa euroopan omistajia.

  VastaaPoista
 5. Siis joku aikuinen mies ilmeisesti kyseessä kun ajokortti (ilmeisesti) oli!? Yritä Mervi toipua, jotkut vaan ei kasva aikuiseksi koskaan.. :)

  VastaaPoista
 6. Mie olisin tehnyt ja sanonut justiina samanlailla! Henkilökohtaisesti ottaa päähän se, että invapaikoille ajaa sellaiset, joilla ei ole minkäänlaista päälle näkyvää liikuntavammaa, ehkäpä se vamma on jossain muussa kohtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö pyörätuoli oikeuta invapaikkaan? Tekstin mukaan miehen vaimo oli pyörätuolissa.

   Poista
  2. Jos tekstin lukee tarkkaan, niin en kirjoita mitään invapaikasta. Kyseessä oli oven edusta. Tarkalleen ottaen pyörätuoli ei oikeuta invapaikkaankaan, vaan siihen pitää olla poliisin myöntämä invalupa. Tässä tapauksessa kyse oli siitä, että mies kiilasi taksin eteen, joka oli siihen tullut ennen häntä.

   Poista
  3. Invapaikkaa saa käyttää, mikäli on lääkärintodistuksen perusteella poliisin myöntämä invalupa. Käsittääkseni se voidaan myöntää myös ei-liikuntavammaiselle, esim. sydänvian, näkövamman tai muun ei-näkyvän haitan vuoksi. Mutta tällöinkin siis pitää olla näkyvillä lupakortti. Liian usein paikalle todellakin pysähtyy nuori, terve mies, joka vaan äkkiä käy hakemassa tupakit. Asennevammainen, sanoisin minä.

   Poista
 7. Tällaista en itsestäni kyllä kirjoittelisi. Mitä odotit vastareaktioksi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vain kirjoitan, kuin päiväkirjaa, enkä ajattele, mikä on vastareaktio. Ja minulle on aivan sama mitä sinä itsestäsi kirjoittelet, kun et kerran blogisi osoitetta kerro.

   Poista
 8. Ikävä välikohtaus sinänsä mutta tärkeintä kai oli, että molemmat osapuolet selviytyivät tilanteesta voittajina!? Miten totta onkaan se, että millaisia ajatuksia ja asioita mielessämme hoidamme ja vaalimme, sellaiset ajatukset ja asiat mielemme valtaavat. Ne juurtuvat syvään ja kasvavat pituutta ja leveyttä niin, ettei mielen sopukoihin juuri muuta mahdukaan....ja niiden ajatusten satoa sitten korjaamme. Mietin, millaisia vaikutuksia sillä sadolla voikaan olla omaan elämääni, ja myös lähelläni olevien elämään. Mikä auttaisi vaalimaan vain niitä ajatuksia ja asioita, jotka tuovat hyvää minulle ja lähelläni oleville...hmmm...millaista "satoa" sinä haluaisit korjata?

  VastaaPoista