keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Siksak - peitto Naavasta

Ihmettelin jossain kirjoituksessani, että mitä tekisin Naavasta. Siis Novitan Naava-langasta. Nyt on Naavapeitto valmistunut. Koska lankaa oli vain 8 kerää eli yhteensä 800g, siitä ei kunnollista torkkupeittoa saanut. Koska värejä on kolme, käytin 6 kerää. Tein siis vauvalle peiton, joka on juuri ja juuri sopiva pinnasänkyyn. Tai vaunupeitoksi tai lattiallamöyryämispeitoksi. Mutta voihan tuon aikuinenkin heittää vaikka hartioille.

Ostin langat aikoinaan värien perusteella. Nuo kolme väriä muodostavat niin harmoonisen kokonaisuuden, että tykkään kyllä. Itse olen niin pinttynyt vauvaväreihin, että aina ajattelen vaaleanpunaista tytöille ja vaaleansinistä pojille, mutta kerran putiikissa poikkesi nuori äiti tyttönsä kanssa, joka oli puettu vaaleanruskeaan ja valkoiseen. Ja oli niin söötti että. Tätä pikkutyttöä ajattelin peittoakin virkatessani. Ehkäpä joku muukin äiti ihastuu?Noin paljon värit heittää, kun vähän säätää kuvan kontrasteja eri lailla... Kuten huomaat hintalapusta, en taaskaan arvosta omaa työtäni alkuunkaan. Osan langoista ostin messuilta halvalla, mutta silti! Tiedän vaan kokemuksesta, että tuo alkaa olla kipurajalla. Vai mitä mieltä sinä olet? Siis 49 euroa peitosta, jonka koko on n. 120 x 70. Maksaisitko enemmän? Alkaisitko tekemään tuolla hinnalla?

11 kommenttia:

 1. Ei missään nimessä saa myydä noin halvalla! Just ton takia käsitöitä tekemättömät ihmiset eivät ole valmiita maksamaan sitä oikeaa hintaa mikä käistöistä olisi pakko saada jos sillä aikoo elää. Ellei arnosta omaa työtä, niin jakakoon sitten ilmaiseksi pois, mutta toisilta käsityöläisiltä ei sitä leipää tarvitse viedä!

  VastaaPoista
 2. Ihana peitto, mutta liian halpa, parikymppiä lisää hintaa ni sitten ollaa lähellä oikiaa hintaa.
  Tietysti jokainen haluaa ostaa halvalla ja ollaanhan me tiedetty ettei käsityötä arvosteta. Mutta sie itse päätät hinnan.

  VastaaPoista
 3. Mä oon ehdottomasti edellisen kanssa sitä mieltä, että hintaa ja reilusti lisää!
  Asiakkaiden on pakko ostaa se sitten sillä hinnalla mikä siinä on, jos ne sen tahtoo. Sen takia mäkään en anna alennuksia, koska arvotan itseäni ja oon mieluummin myymättä sellaiselle joka ei osaa arvostaa, kuin alennan itse omaa arvoani. Toivottavasti lisäät nyt reilusti hintaa ja olet ylpeä omasta kädenjäljestäsi!

  VastaaPoista
 4. Nyt tulee aika selkeää palautetta - eli hinta uudelleen mietintään...

  VastaaPoista
 5. Värit on kohdallaan! Jos mulla olisi lapsia, vierastaisin itsekin hempeitä vaaleanpunaisia ja sinisiä, tykkään enemmän kunnon selkeistä väreistä, joita voi pukea halutessaan myös "ristiin", eli punaista ja violettia pojalle ja vihreää ja ruskeaa tytölle. Ei ne värit tee sukupuolta, vaan se ihminen siellä sisällä :)

  Ja voihan joku tuollaisen päälläköllöttelypeiton hankkia ihan sisustuksen väreihinkin sopivaksi, ruskea sopii moneen makuun :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä tuo sun hinta on kyllä aivan liian vähän. Mun hintani olis 79e. Vaikka langat olis saatu halvalla ja vaan omaksi huviksi tehty. Hieno peitto!!!
  -Sini-

  VastaaPoista
 7. Samaa mieltä edellä kommentoijien kanssa hinnasta. Hintaanhan kuuluu myös käsityön suunnitteluun ja tekoon kulunut aika eli tuntitaksa. Puhumattakaan muista juoksevista kuluista. Yrittäjähän saa kaiketi vähentää matka- ja työvälinekulut sekä ammattikirjallisuuden verotuksessa? Mutta entä ne sähkö-, lämmitys- ja vesikulut ? Näin voi miettiä mitä käsityön oikeasti tulisi maksaa...

  VastaaPoista
 8. Heips! Aivan ihan peitto!!! Joko olet kaupat siitä tehnyt? Olisin kiinnostunut ostaan sen ?
  Laita postia: tiia.parviainen@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Upea peitto! Ja ihanat värit ❤ onko tuo malli oma vai onko saatavilla jostain?

  VastaaPoista
 10. Ei ole oma malli, paitsi ehkä silmukkamäärät otin omasta päästä, jos oikein muistan. Googlettamalla siksak-peitto saat varmasti montakin ohjetta. Kyllä minunkin piti tästä ohje kirjoittaa, mutta jäi, kun en osaa piirtää niitä silmukoita...

  VastaaPoista