perjantai 26. syyskuuta 2014

Toinen vaihtoehto?

Tehän tiedätte, että olemme muuttamassa tästä talosta pois. Ajankohtaa vaan ei kukaan tiedä. Byrokratiasta johtuen ei remonttia uudessa kodissa ole vielä päästy tekemään, koska ei ole saatu rakennuslupaa. Niille, jotka eivät asiasta tiedä, kerron, että muutamme samaan taloon putiikkini kanssa. Voit seurata remontin edistymistä toisesta blogistani.

Muuton takia nykyiseen taloon ei kovin isoja remontteja kannata tehdä. Ensin olin sitä mieltä, ettei mitään pyörätuoliramppia rakenneta, mutta nyt olen pyörtänyt päätökseni. Osittain siksi, että muutto siirtyy ja toisaalta siksi, että kiukustuin niin vammaispalvelun kieltävästä päätöksestä taksikorttiin, että on pakko miettiä muita ratkaisuja.

Yritin päästä kyynärsauvoilla portaista, mutta se osoittautui uhkarohkeaksi ja mahdottomaksi. Nyt on siis päästävä pyörätuolilla alas ja ylös. Toki nytkin pääsen, mutta pitää aina olla joku vahva lykkimässä. Haluaisin päästä ihan itse.

Sattumalta keskustelin jonkun kanssa remonttimiehistä ja yht'äkkiä se juolahti mieleeni. Soitin tänä aamuna ammattikoulun eli Novidan arkkitehtuuri ja rakentaminen - puolen opettajalle Marko Kivistölle. Kerroin, että asumme Novidan rakentamassa talossa ja nyt olen joutunut pyörätuoliin. Olisikohan pojilla innostusta (ihan niinkuin se heistä olisi kiinni...) rakentaa pyörätuoliramppi?

Eipä opettaja miettinyt yhtään, vaan vastasi heti, että tottakai he haluavat AUTTAA. Hän tulee maanantaina heti aamulla katsomaan tilannetta. Rakentavat kuulemma tarvittavat rakenteet hallilla ja sitten asentavat sen paikalleen.

On se ihmeellistä, että joskus asiat sujuvat! 
Tältä se tuntuu tässä vaiheessa, mutta eihän sitä loppujen lopuksi tiedä. 
Pessimisti ei pety koskaan.

Mervi

9 kommenttia:

 1. Voi että, ihana asenne Novidan opettajalla! Ihan liikutun. Kyllä kannatti soittaa!
  Tuo "pessimisti ei pety koskaan" pisti kyllä lopussa hymyilyttämään. Osuvasti sanottu, ja varmaan kun on niin monessa liemessä keitetty kuin sinä, niin suhtautuu kaikkiin mahdollisuuksiin epäillen. Nyt maanantaita kieli pitkällä odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta olen pessimisti, kyynikko, mutta kuitenkin yleensä suhtaudun asioihin, että "mennään vaikka läpi harmaan kiven" - silloin, kun se on itsestä kiinni ja omasta yrittämisestä. Toisten kanssa onkin sitten toinen juttu.

   Poista
 2. Hienoa! Pitäisikö mukana olla joku pyörätuoli"ammattilainen" arvioimassa jyrkkyyksiä, reunoja, kantavuuksia, tasanteita, oviaukeamia ym.
  Akv

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on aivan totta. Opettaja on kuitenkin arkkitehti, joka on ollut suunnittelemassa mm. Helsingin musiikkitaloa, joten oletan hänen hallitsevan myös esteettömyysasiat. Toki se täytyy varmistaa maanantaina.

   Poista
 3. Upeaa! Toivottavasti saat hienon rampin, jota pitkin huristelet kuin rasvattu salama ylös ja alas. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Sehän on hieno asia ja jos tekvät sitten rampin joka myös toimii nii hieno juttu. Pojille oppia siitäkin rakentamisesta, kaikki on heillekkin hyödyksi.

  VastaaPoista
 5. Hieno juttu kohta siulla on hyvä ramppi ja pääset itsenäisesti liikkumaan. Ihanaa kun hyviä ihmisiä löytyy, noita arkipäivän enkelitä .

  VastaaPoista
 6. Jes! Oon tainnu ennenkin kommentoida, että kyllä ihmiset usein haluaa auttaa, jos vaan osaavat/pystyvät. Sitä pitää vaan pyytää, kun ei vielä osata lukea niitä ajatuksia...

  VastaaPoista
 7. Loistavaa! Ja paljon helpommin hoidettu, kuin pyytämällä joltain apuvälinelainaamolta. Esteettömyys on kuitenkin nykyrakentamisessa varsin tärkeä juttu, niin on kyllä hyvä homma amispojille päästä suunnittelemaan ja tekemään sitä käytännössä :)

  VastaaPoista