sunnuntai 5. lokakuuta 2014

"POMMIN" purkaminen osa 1

Tässä viime päivät olen hehkutellut pommin räjähtämisellä. Olen kiusannut teitä lukijoitani, kun en ole kertonut, mistä on kyse. Tässä se nyt tulee - selitykset seuraavassa postauksessa:Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että minun pitää lopettaa Pellavasydämen toiminta nykyisessä osoitteessa ja ottaa pois banderolli. Viikon päästä pitäisi siis kaupan olla pois käytöstä.

Tässä kuva banderollista silloin, kun se roikkui edellisessä paikassa.Minkälaisia ajatuksia tai tunteita 
tämä rakennustarkastajan kirje sinussa herättää?
kommentteja pliiiiiis!!

Pellavasydämen Mervi

19 kommenttia:

 1. Kirje tarkoittaa että sinun pitää teettää rakennustarkastajalla käyttötarkoituksen muutoksen lopputarkastus. Jos siis rakennus on nyt rakennusluvan edellyttämässä kunnossa. Mainosta varten haet kaupungilta luvan. Sit laitat sen takaisin.

  VastaaPoista
 2. Luin kirjeen uudestaan, teillä ei siis ole vielä rakennuslupaa. Se pitää hakea ja saada ja sitten vaaditut muutostyöt ja sitten lopputarkastus. Liiketilana käyttämiseen liittynee joitain turvallisuusjuttuja jotka on huomioitava. Pyytäkää rakennustarkastaja käymään!

  VastaaPoista
 3. Siis eikö tälläsestä ollut mitään puhetta silloin kun hankitte rakennuksen? Kauankohan kaikkien noiden lupien saaminen vie? Ja saako kauppaa yleensä pitää siinä tilassa? Siksihän sen tilan hankitte! Ja että yrittäminen on suomessa helppoa... Kai teillä nyt on sit asuntopuoleen rakennuslupa? (vai oliko niin että alotitte jo kun ei jaksa odotella?) Kirveellä töitä tai jotain.

  Ai niin, ja ollaan sitten varmasti jollain supon ja nsan seurantalistalla kun pommeista puhutaan...

  VastaaPoista
 4. Niin ja saako pellavasydämen nimi olla jossain erillisessä rakennelmassa (A-mainosteline), mutta ei talon seinässä? Ei muuta kun mainos postilaatikolle tai pihapuskaan kiinni!

  VastaaPoista
 5. Ai että, olihan pommi. Kyllä tää on mielenkiintoista tää suomalainen yhteiskunta, jos joku yrittää työllistää itsensä, niin vedetään matto alta. Eli nyt vaan teidän on palattava "lähtöruutuun" ja haettava niitä lupia. Tai muutettava puoti terveydenhuoltorakennukseksi, voihan rähmä!

  VastaaPoista
 6. Oikein hyvin olette kirjeen lukeneet. Mutta. Asia ei ole aivan noin mustavalkoinen. Kuten taas härnäsin, selitykset ovat vasta tulossa...

  VastaaPoista
 7. Jos Pellavasydän olisikin terapeuttinen apuvälinekeskus neuloosiin sairastuneille, niin olisiko silloin oikea käyttö rakennukselle. On nämä koukerot mielenkiintoisia.

  VastaaPoista
 8. Niin ja sä itsehän olet siellä kuntouttavassa työtoiminnassa. Siellähän on se kropan lepuuttamiseen tarkoitettu sohva. Korotettu WC-istuin ja tulossa pyörätuoliramppi mitä kaikkea onkaan mitä en osaa nimetä. Kuten yllä on jo todettu vakavasta tai lievemmmästä neuloosista kärsivät ihmiset saavat siellä vertaistukea ja välineitä neuloosinsa hoitoon.

  Uskalsin kirjoittaa näin, koska annoit ymmärtää, ettei asia ole noin musta-valkoinen. Kummallista kumminkin ja ah niin omatoimisuuteen kannustavaa (not). Mielenkiinnolla odatan mitä tän farssin seuraavassa juonipaljastuksessa onkaan. Sen vaan sanon, että ehkä tästä tosiaan kannattaisi tehdä pienoisnäytelmä. Totuus tuntuu olevan tarua ihmeellisempi. Ei käy tylsäksi, muttei kyllä kateeksikaan. Eli ohohoh!

  VastaaPoista
 9. Ymmärsin tekstistä että rakennustarkastaja on jo tehnyt "tarkastuksen" jossa havainnut nämä rikokset ja tekee uuden samanlaisen 10.10. jälkeen. Eikö se voisi olla tuo loppukatselmus? Tai rakennuslupa (ja-päätös) pitäisi varmaan muodollisesti olla ensin. Minun on vaikea ymmärtää että käsityöpuodilta voitaisiin vaatia yhtään enempää kuin neuvolalta, jossa myös käy asiakkaita. Onko siis ihan puhtaasta byrokratiasta kyse. Siinä tapauksessa kirje on sävyltään ihan uskomattoman tyly, ellette olleet saaneet huomautuksia jo aiemmin?
  Akv

  VastaaPoista
 10. Voikohan asiaa enää tylymmin ilmoittaa. Kunnan virkailijat unohtaa hyvin usein, että he ovat asukkaita varten, heitä palvelemassa. Ei tuottamassa lisää murheita kenenkään elämään. Mitähän tiedonvälityskatkoksia siellä nyt on ollutkaan. Vai onko rak.tarkastaja unohtanut neuvoa kuinka teidän tulee toimia, onhan hän pakostikin tietoinen projektistanne. Huh huh.. t. Raija V.

  VastaaPoista
 11. Johan oli pommi, kumpa asiat selviäis ja tuota ihanaa puotiasi ei tarvitsisi lopettaa.
  Uskomatonta tää vaan on.

  VastaaPoista
 12. Sellaisia tunteita herätti että johan on piru; en usko etteikö siellä kaupungin hallinto- ym elimissä ole tiedetty aikomuksistasi! Miksi kaiken on sallittu tapahtua tuohon pisteeseen ja jos ymmärrän oikein, halutaan nyt tyrmätä! Eihän se asuinrakennuksenakaan olisi enää terveydenhuolto tehtävässä johon aikanaan on rakennettu. Mistä siellä oikeasti kiikastaa?

  VastaaPoista
 13. Todella kamalaa kaupungin puolesta, olisivathan voineet kertoa kauppojen ajankohtana ehdoista ja luvista mitä pitää olla. Rakennustarkastajahan on asukkaita varten ohjaamassa ei kyttäämässä, mistä voisi aiheuttaa vähän harmia liikkellesi. Voimia sinulle taisteluissa byrokratiaa vastaan. Blogiasi innokkaasti seuraava käsityöläinen Ikaalisista

  VastaaPoista
 14. Toisessa blogissa kerroit aiemmin, että poikkeuslupa on haettu ja myönnetty.
  Mikä siis mättää??? Mainosko? Kateellisetko pistää hiekkaa rattaisiin?
  T. Taina

  VastaaPoista
 15. Eli joku on mennyt tekemään valituksen siitä poikkeusluvasta?! :O

  VastaaPoista
 16. suututtaa tosi paljon sun puolesta

  VastaaPoista
 17. Seikkoja on jäänyt/jätetty selvittämättä, tietoisesti tai tiedostamatta PUOLIN SUN TOISIN. Tämä on tyypillistä SUOMALAISTA TOIMINTAA JA AJATTELUMALLIA.

  VastaaPoista
 18. Ainoa mietteeni asiasta on se, että laitat rakennustarkastajan syyksi itse munimasi luvat sun muut. Ja suomen lakihan se on, minkä mukaan rakennustarkastajat tekevät päätöksiä!

  VastaaPoista
 19. Mitään kenenkään syyksi laittanut...luepa uudelleen tekstini. Eikä ole mitään lupamunia näkynyt täällä eikä siellä. Ei silti, sinulla on oikeus mietteisiisi. Ja Suomi kirjoitetaan isolla.

  VastaaPoista