tiistai 11. marraskuuta 2014

Tarkkailussa

Kello on yhdeksän illalla ja minä makaan tarkkailuhuoneessa, jonne mahtuu kuusi potilasta. Nyt meitä on viisi. Leikkaus kesti kuusi tuntia! Sen jälkeen minut siirrettiin heräämöön ja sitten tänne.

Olin ensimmäinen leikattava. Hoitaja tuli herättelemään seitsemältä, puin leikkaussali vaatteet ylleni, petivaatteet vaihdettiin ja kahdeksalta minut vietiin sängyllä suoraan leikkaussaliin. Siellä oli varauduttu puudutukseen, joten oli vähän hässäkkää, kun vaihdettiin nukutusvalmisteluihin. Samoin kuin edellisillä kerroilla, myös nyt, kanyylin laittaminen käteen oli hankalaa. Ainakin kolme hutipiikkiä anaestesialääkäri laittoi. Nukutus alkoi yhdeksältä  - katsoin kellosta samalla kun tajunta alkoi hämärtää.


Heräsin kolmelta ja olin tosi hämmästynyt. Yleensä proteesileikkaus kestää  vain muutaman tunnin.

En ole kuullut mitään leikkauksen onnistumisesta, mutta ainakin se on nyt ohi ja jotain on tehty - kivusta päätellen.. Kivunlievitys on nyt hankalampaa, kun ei ole epiduraalia selässä. Nyt minulla on kipipumppu yhdistettynä kämmenselässä olevaan kanyyliin. Saan itsekin pumpattua särkylääkettä enimmillään neljä kertaa tunnissa eli vartin välein. Kun kipulääke alkaa vaikuttaa, vaivun ihanaan uneen.

Mieheni poikkesi katsomassa ja se virkisti hurjan paljon. Olin silloin vielä ihan tokkurassa, mutta vähitellen "laskeuduin maan pinnalle". Seitsemältä tarjoiltiin iltapala ja minä söin maitokiisseliä  mansikkahillolla, sitä tuotiin minulle vielä lisääkin, niin hyvää oli. Mitään kahvia tai sämpylää en voinut ajatellakaan!

Soitin Pirkolle, kun näkö ja tajunta oli suurinpiirtein kohdillaan, Pellavasydämessä oli ollut  normaali vilkas päivä, eikä mitään ongelmia ollut. Tavallisista arkiasioista puhuminen  virkisti edelleen.

Nyt tässä huoneessa on jo yö. Yöhoitaja sammutti valot, joten kirjoittaminen ei oikein onnistu. Tässä tekstissä on varmaan kirjoitusvirheitä - en edelleenkään ole sinut tämän tabletin kanssa, mutta kiva, että tämä on olemassa. Yhteys ulkomaailmaan vaikuttaa parantumista edistavasti Nyt taidan napsauttaa tropin ja alan odotella yöunta. Hyvää yötä teillekin! Mervi


13 kommenttia:

 1. Kauniita unia, kiva, että leikkaus on ohi :)

  VastaaPoista
 2. Hyviä unia, oman kullan kuvia! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvää yötä sinne ja kiva, että pääset kiinni sairaalan ulkopuoliseen elämään. Hyvä, että on ohi, pikaista toipumista!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti olet jo täydessä unessa. Kauniita unia!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että vihdoin pääsit leikkaukseen ja pikaista paranemista sinulle!
  -Sini-

  VastaaPoista
 6. Täältäpäin Suomea toivottelen sinulle hyvää huomenta. Ja nyt alkaa sitten se kovempi urakka sinulla, toipuminen ja kuntoutus, joihin toivon sinulle sisua ja voimaa. Tablettitietokone on kiva väline ja yhteys ulkomaailmaan ja me blogisi lukijat saamme kuulla sinun toipumisesta.

  VastaaPoista
 7. Toivotan kovasti positiivista mieltä ja toipumisia! :)

  VastaaPoista
 8. Hauska kuulla että olet jälleen remmissä. Mitä todistaa että ulkomaailma kiinnostaa. Pari seuraavaa päivää näyttävät kuinka pääset mömmöistä eroon ja kuntoutumisen alkuun. Lycka till!
  Akv

  VastaaPoista
 9. Voimia ja hyvää toipumista isosta leikkauksesta -

  hannah

  VastaaPoista
 10. Olet kyllä uskomaton nainen, aamulla tehty iso leikkaus ja nyt ihan muina naisina raportoit päivän tapahtumia. Toivottelen kipujen katoamista ja hyvää vointia jatkoon.

  VastaaPoista
 11. Hienoa kuulla eetä leikkaus on tehty, nyt sitten vaan oikein oikein hyvää toipumista ja kaikkea hyvää sille uudelle lonkalle.

  VastaaPoista
 12. Olipa kiva lukea että olit tänne jaksanut jo eilen päivittää kuulumisia ja ennen kaikkea että leikkaus on mennyt hyvin. Mielessäni kävit eilen muutamiakin kertoja ja "peukkua" tuli silloin nostettua sen puolesta että kaikki sujuisi tällä kertaa hyvin. Toipuminen ei ole ainakaan potilaan mielialasta kiinni.

  VastaaPoista