perjantai 16. tammikuuta 2015

Hahaa - löytyihän se!

Mun ihan ensimmäiseksi hävinnyt kamerani löytyi tänään! Edellissyksynä - melkein puolitoista vuotta sitten -  kamera joutui hukkaan erään ulkokuvauksen jälkeen. Kaikki paikat haettiin autoa myöten, mutta viimein luovutin. Ajattelin, että olin jättänyt kameran jonnekin ulos ja joku muu on sen löytänyt. Mutta tänään, kun avustaja tyhjensi käsityötarvikkeita yhdestä harvemmin käytetystä kaapista, kamera löytyi muovipussukasta, johon se ei todellakaan olisi kuulunut!

Nyt on enää yksi kamera hukassa.

Tässäpä esittelen hukkamassani kamerassa olleet kuvat. Sain tilauksen nukketeatterin taitaja Kerttu Aaltoselta. Hän on alunperin päiväkodintäti ja on jo vuosia tehnyt paljon työtä lastenteatterin hyväksi. Täällä hänen facebook-sivunsa. Olen tehnyt Kertulle jo useamman esiintymispuvun.

Nyt minun oli määrä tehdä keskiaikainen puku. Tein aluspuvun ja hupullisen liivihameen pellavakankaasta. Otin kyllä selvää aidoista keskiaikaisista naisten puvuista, mutta tämä on aika lailla sovellettu versio.
Aluspukua voi pitää yksinäänkin. Reunat on koristeltu valmiilla nauhalla.


Olisi tuota mekko nyt voinut vähän silittääkin, vaikka pellavaan kyllä kuuluukin tietty ryppyisyys.                                                  Hupusta roikkuu erivärisiä nauhoja.

 
Huppu on kaksinkertainen. Sisäpuolen punaisen voi halutessaan kääntää näkyviin.Kiilojen etusaumaan on upotettu taskut.

Toisilta se käy tuo poseeraaminen ihan luonnostaan!

Pellavasydämen Mervi

7 kommenttia:

 1. Todellakin, ihanat poseeraukset! Ja hauska puku. Onnea kameran löytymisen johdosta!

  VastaaPoista
 2. Hei kiitos vielä tästä puvusta, joka on ehtinyt kiertää jo lukemattomilla keikoilla. Hyvin on toiminut.

  VastaaPoista
 3. Kiva puku ja hienoa, kun kamera löytyi. Minun mekkoni ovat olleet myös ahkerassa käytössä. Joulumuori-asu oli just passeli, kun kurrasin sitä vähän kapeammaksi yhdellä Kalevala korun vyönsolkisysteemillä. Kiitos vielä kertaalleen!

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat ja minun mielestä hieno puku ja täyttää keskiaikaistyylin vaatimukset.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana asu olet taitava tykkäisin itsekin pitää päälläni

  VastaaPoista
 6. Hieno puku! Tuskinpa sitä keskiajallakaan on ihan sileäksi saatu silitettyä :)

  VastaaPoista
 7. Onko nyt joku tavaroitten löytymisaika. Eikös eilen löytynyt joku avaruuteen ammuttu juttu Marsista, onneksi kamera ei ollu sinne vilahtanut.
  Kyllä on kaunis puku, aivan käyttökelpoinen olis nykyaikanakin.

  VastaaPoista