perjantai 23. tammikuuta 2015

Mä niin viihdyn mun uudessa tyylissä

Tarkat lukijat ovat huomanneet, että minussa on nostanut päätään pieni innostus vaatteisiin. Nyt kun 35 kilon jälkeen vanhat roitit alkavat näyttää "kalisaavinpeitteiltä" tekisi mieli ostaa uusia vaatteita ja ihan erilaisia.

Pitkäaikainen haaveeni paksuista mustista sukkahousuista ja neulemekosta on nyt toteutunut.

Yli 20 vuoden jälkeen olen tänään laittanut jalkaani pitkät talvisaapikkaat ja nauttinut niistä sydämen kyllyydestä.

Olen sittenkin kyennyt käyttämään käsi/olkalaukkua. Riemuitsen tästä. Luopumisen tuska täällä.

Tänään oli vapaapäivä minulla. Pirkko piti putiikkia pystyssä ja hyvä päivä oli ollutkin. Mieheni teki etätöitä ja minä vain olin kotona. Kun lähdimme pikaisesti käymään kaupungilla, päätin pukea mekon päälleni. Saatoin melkein laulaa "kaikki ylläni on sinistä", paitsi ettei ollut. Ostin vähän aikaa sitten tummansiniset saapikkaat ja samantyylisen laukun. Muutama vuosi sitten olin ostanut saman sinisen talvitakin ja nyt laitoin sen ensimmäistä kertaa päälleni. SE OLI AIVAN LIIAN ISO. Laitoin silti, kun se kerran täydensi värisarjan.


 Tämä neulemekko on pitkällisen etsinnän tulos. Kaikki oman kaupungin vaateliikkeet kiersin, mutta olin unohtanut Seppälän - eihän siellä meikäläinen ole koskaan mitään mahtuvaa löytänytkään. No, nyt löytyi.

Vähän tuo helma saisi olla pidempi, mutta opettelen tähän, niin enköhän sen pian unohda, 
että paksut polvet näkyy.


 Huivin kanssa vai ilman huivia?
Tuo huivi on vallan ihanaa materiaalia ja tarpeeksi iso. Tyttäreni Heli lähetti sen kesällä Scotlannista. "Ne häät, joihin en päässyt, kun makasin sairaalassa"


Ei teistä normaalijalkaisista kukaan varmaan ymmärrä, miten nautin näistä mokkanahkaisista saapikkaistani. Kymmenet vuodet olen joutunut kenkäkaupassa ensimmäiseksi sanomaan, että ei voi olla nauhoja, ei  vetoketjuja, ei tarroja.... MUTTA NYT MINÄ SAAN VETOKETJUN VEDETTYÄ kiinni ja auki. En oikeastaan edes tiedä, mikä on muuttunut, mutta nyt se vaan onnistuu. Yksi syy saattaa olla se, että lonkkani on nyt viimeisen leikkauksen jälkeen joustavampi ja taittuu enemmän. Toinen syy voi olla pienentyneessä sylissä. Vartalo taipuu helpommin.
- näissä saapikkaissa on ihana turkis/teddyvuori ja ne ovat suloisen lämpimät. Ikinä ollu tämmöisiä!
- saapikkaiden varsi on kyllin leveä, että iso pohkeeni sinne mahtuu
- pohja näissä kengissä on turvallinen, ei pääse liukastumaan
- kenkien kanta on juuri sopiva minulle
- taas sain erinomaista palvelua oman paikkakunnan kenkäkaupasta Alinasta. Onneksi myyjä hoksasi tarjota näitä minulle. Olen ikionnellinen.
Saatatte osata kuvitella, miten ihana on tepastella, kun ei tarvitse pitää kenkiä, vaan ne pysyy jalassa. Jalkaterä saa olla ihan rentona ja oikeassa asennossa. Kävelykin muuttuu rennommaksi.

Pisteenä i:n päälle samanhenkinen kassi. Olkalaukku tai yliolanlaukku tai käsilaukku. Olkoon mikä on, mutta sininen kuitenkin. Hyvin samaa tyyliä kuin nuo kengät.

Ei se kylläkään NOIN sininen ole, en saanut onnistumaan kuvaan oikeaa sävyä.

Näissä tamineissa tunsin olevani monella tapaa erilainen. Oli kiva moikata taksikuskia, joka monet kerrat kuskasi minua pyörätuolitaksissa. Nyt hän näki minut kävelevänä. Nuoruudessani pidin AINA hametta ja tänään tunsin jotain sellaista fiilistä... en osaa selittää.

Mervi
ps. muistakaa vastata kyselyyn oikeassa reunassa!

13 kommenttia:

 1. Oi miten tyylikäs rouva! Ja nätti. Varsinkin saappaita katselen kateellisena.

  VastaaPoista
 2. Upea ja tyylikäs rouva! Muodonmuutos on valtaisa! Hyvää jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Upea asu, kauniisti sinulle sopii! Ilman huivia ehkä kuitenkin parempi. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 4. Upea olet uudessa asussasi, kyllä nuo poistuneet kilot huomaa helposti, olet kuin uusi ihminen ja varmasti kadonneet kilot ovat hyväksi lonkillesikin. Onnea uuteen oloosi, se tekee ihmisen mieleelkkin hyvää.

  VastaaPoista
 5. Voin kuvitella tuon tunteen! Oikein hienolta näyttää!
  Niin iteki haluaisin pukeutua mekkoon ja saappaisiin, vaan en voi, ainakaan pakkasella. palelen niin herkästi. Eikä itseasiassa ole saappaita eikä mekkoa. Mut ehkä joskus saan hankittua :)

  VastaaPoista
 6. Kylläpä sie näytätkin kauniilta, uudessa pekossa ja saapikkaissa. mahtava pudotus onnea.

  VastaaPoista
 7. Kyl oot tosi tyylikäs! Nauti täysin sydämin tunteesta. Sie itte oot tehny sen mahdolliseksi.
  Ja ymmärrän täysin siun tunteen noista saapikkaista. Mie oon paksu pohkeinen. Oon omistanu eläissäni kahdet pitkävartiset saappaat yli kolkyt vuotta sitten.
  t. eläinhattu Anne

  VastaaPoista
 8. Ehdottomasti ilman huivia! Hieno huivi, mutta aivan liian erityylinen kuin muu asu, säästä siis johonkin muuhun tilanteeseen. Ilman huivia oikein simpsakka ja mukava asukokonaisuus!

  VastaaPoista
 9. Ihanat saappaat ja ihana laukku. Kyllä se oma hyvä olo tuo virtaa päiviin. Sanon kokemuksella, vaikkei minulla ylipainoa ole mutta muuten elämäntapa remonttia pitänyt syyskuusta asti.
  Ja kun kysyt mielipteitä huivilla vai ilman, niin minustakin ilman huivia olet nuorekkaampi. Tai ehkä joku pienempi huivi kävisi, en tiedä. Kokeilepas.

  VastaaPoista
 10. Olisi kiva nähdä ennen ja jälkeen kuvat laihdutuksesta =)

  VastaaPoista