maanantai 6. huhtikuuta 2015

Vessan ikkunaan verhoa aion

Uuden kotimme kodinhoitohuone/suihku/vessa on koottu kolmesta pienestä huoneesta oviaukkoja leventämällä. Vessassa on pieni ikkuna - neliön muotoinen - jonka sivut ovat n. 60 cm kukin. Tämän ikkunan alla on pesukone ja kuivausrumpu.


Tähän ikkunaan suunittelen verhoa. Ikkuna on kadulle päin, mutta on aika korkealla, joten ulkoa päin tuskin sisälle näkyy. Ajattelin virkata siihen ruutuvirkkauksella jonkun kivan.

Ensin etsin mahdolliset langat :


Mahdolliset värit olisivat harmaa, tummempi tai vaaleampi, valkoinen, viti- tai luonnonvalkoinen sekä kellertävä kalalanka. Loppujen lopuksi paras vaihtoehto oli karmien värinen kalalanka.


Inspiraatiota hain valmiin pöytäliinan kanssa. 

Malleja minulla on varmasi tuhansia eri lehdissä, mutta päätin valita sen tästä kirjasta, mistä olen jo monet  mallit virkannut:Ihan ensimmäiseksi päätin tehdä tällaisen etana-kapan. Mutta ei sittenkään, liian lapsellinen?


Kirjassa olisi ollut monta neliön mallista mallia, mutta kaikki liian pieniä tähän ikkunaan. Nyt oli taas niin kiirus aloittamisen kanssa, että ei muka aikaa muokata mallia...


Loppujen lopuksi päädyin tällaiseen Kalevalan kanat -malliin. Nyt sitä on 5 senttiä virkattuna. Lankana siis kätköistä löytynyt 6-säikeinen kalalanka ja 1,5 numeroinen virkkuukoukku.Tätä kirjoittaessani aloin kuitenkin vielä epäröidä. Oikeastaan tuo pyöreä olisi ollut kiva... Pitäiskö vielä vaihtaa?

Pellavasydämen Mervi

3 kommenttia:

 1. Oletko katsonut Kauneimmat käsityöt-lehtiä viime aikoina?
  Uusimmassa 3/2015 olisi pari sopivaa virkkausmallia tuohon ikkunaan, sivulta 64 ja 74.
  Tässä linkki uusimman lehden sisällöstä.
  http://www.kauneimmatkasityot.fi/sites/default/files/KK315_sisallys.pdf

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en lähtenyt lehtiä selaamaan ollenkaan - niitä on niin mahdottoman paljon. Mutta ikkunoita uudessa huushollissa riittää kymmeniä... joten luulen että tulee vielä ohjeita selattua kerran jos toisenkin. - Ei taida muuten juuri tuota lehteä olla.

   Poista