sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Vaihteeksi punaista

Pitkän aikaa olen kulkenut mustissa ja harmaissa vaatteissa. Vaikka tiedän, ettei ne värit mun kalpeille kasvoille sovi. Tänään päätin muuttaa tyyliä. Pukeuduin näin, kun lähdettiin kaupoille.


Kysyin lähtiessä mieheltä, että miltäs tää asu näyttää? 
Naureskellen totesi, että "on kuin punapersepaviaani". 
Mitäs menin kysymään!

Sai siinä vähän aikaa nieleskellä, ettei alkanut loukkaantua. Ei ole mennyt mun oppi perille. Yritän neuvoa, että saa antaa kritiikkiä, jos välillä sitten jotain positiivistakin...


Kuvaa varten hän vielä järjesteli mun takkia, se oli kuulemma tolleen...  arvas tietysti, miks pyysin kuvaamaan takaakin päin.

Tosiasia on, että itsellänikin on opettelemista siinä, että takin ei tarvitse peittää puseroa. Kaikkihan nykyään silleen pukeutuu. Kai määkin saan?Onks teilläkin niin, että kengät vaatii oman aikansa "ajaa sisään". Nää kengät on ainaskin kaks vuotta vanhat. Kaupassa tuntuivat hyvältä, mutta kotona ei. Joku sauma painoi ikävästi. Nyt olen sinnikkäästi laittanut ne jalkaan ja muutaman kerran jälkeen alkavat tuntua oikeinkin hyvältä. Tarpeeksi leveä lesti ja juuri sopivan matala korko, mutta korko kumminkin. Riekerin kengät.

Terveisin punapersepaviaani-Mervi

3 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää uusi 'lookkisi'. Pitkässä avioliitossa olen oppinut sen, ettei pulison jokaisesta kommentista ole niin väliä. Tammikuussa puoliso kysyi minulta, milloin olet käynyt vaakalla viimeksi? Arvaat, että otti hieman ns 'pannuun'. Toisaalta kysymys oli aiheellinen, koska ylimääräisiä kiloja oli kertynyt. Nyt olen saanut karistettua niitä pois ja 'homma' jatkuu vielä jonkin aikaa. Hyvää toukokuuta.

  VastaaPoista
 2. Tuli näköjään 'kirotusvirheitä', eikä niitä voi jälkikäteen näköjään korjata. Ei kannatte niiden antaa häiritä.

  VastaaPoista
 3. Hyvä että alat käyttää muita värejä, sillä värit voimaannuttavat eteenpäin.
  Lainaan tekstin netistä.

  Punainen uhkuu voimaa

  Punainen on kuin elämä itse - se on veren, sydämen ja tulen väri. Voimakkaana, huomiota vaativana se herättää intohimoja ja aktivoi. Dynaaminen punainen on täynnä alkukantaisia vaistoja, elämänhalua, varmuutta. Kirkkaina, puhtaina sävyinä punainen kuvastaa rakkautta ja uuden elämän syntymää. Siksi se onkin niin hyvä väri elämään väsyneille, aneemisille ja harhaileville ihmisille. Punainen lämmittää palelevan, laittaa veren kiertämään nopeammin, nostaa verenpainetta ja pistää vipinää liikkeisiin. Ei ihme, että tutkimusten mukaan koehenkilöt jaksoivat juosta nopeimmin punaisissa verkkareissa.

  Punainen pysäyttää liikennevaloissa - se vaatii meiltä valppautta ja tehokkuutta. On käynyt ilmi, että työntekijöiden työvauhti kohoaa merkittävästi punaisessa ympäristössä. Myös virheiden määrä lisääntyy. Liika on liikaa varsinkin punaisessa. Kukapa jaksaisi kauan oleskella hehkuvanpunaisessa huoneessa. Se tekee levottomaksi, kärsimättömäksi ja etenkin harmaan ja ruskean sävyinä vihamieliseksi ja itsekkääksi. Punainen on viisasten väri, eikä oikein sovi äkkipikaiselle, väkivaltaiselle tai kovin dominoivalle, hallitsevalle henkilölle. Sydänvioista kärsivän tai epileptikon on syytä olla tarkkana punaisen kanssa, se saattaa rasittaa liikaa. Stressi ja punainen eivät sovi yhteen. Vaaleanpunainen on turvallinen valinta. Paleleeko käsiäsi ja jalkojasi talvella? Hanki punaiset tumput ja villasukat.

  VastaaPoista