tiistai 12. toukokuuta 2015

Varrasvirkkaus

Käsitöitä intohimoisesti harrastava asiakkaani toi tänään näytille varrasvirkatun huivin. Ohjeenkin hän oli lehdestä leikannut ihan minua varten ja näytti käytännössä, miten homma käytännössä toimii.
Tämä työtapa on minulle aivan uusi, joten lähdin heti kokeilemaan - niin kauan kun vielä muistan.Asiakkaan työssä on käytetty lankaa, jota minulla ei ole myynnissä. Tokmannilta tätä kuulemma saa.

Ohjeen mukaan lankana käytetään Kitten Mohairia ja varmaan pörröisestä langasta tuleekin hyvä huivi. Valitsin omasta hyllystä edullisen Angora-langan, jonka myyn tukkuhintaan 2,- /100g kerä. Kuulemma tästä yhdestä kerästä tulee huivi."Varras" on aika jyhkeän näköinen vieressä olevaan koukkuun verrattuna. Se on kuitenkin ontto ja hyvin hyvin kevyttä muovia. Oikeanlaisen otteen löytäminen saattaa viedä aikaa, näin aluksi ainakin työ on hidasta ja hankalaa. Mutta vielä minä tästä tuubihuivin väännän....

Pellavasydämen Mervi

4 kommenttia:

 1. Onhan jännän näköinen veje. Enpä ole tuollaista nähnyt koskaan, mut hienoa virkkausta tulee.

  VastaaPoista
 2. Hienon näköstä. Onko toi joku haarukkavirkkauksen sukulainen? Ohje ois kiva...

  VastaaPoista
 3. Muistan oman varrasvirkkaukseni. Ystäväni opetti tekniikan minulle ja tokihan minun piti heti kotiintullessa sitä kokeilla. Yksi ongelma asiassa oli, minulla ei ollut riittävän paksua puikkoa. Oli lauantai-ilta, joten kauppaankaan ei päässyt. Mieheni onneksi ymmärsi tukalan tilanteeni ja sorvasi minulle puusta sopivan puikon. Pääsin aloittamaan, eikä tarvinnut odotella kauppaan pääsyä. :)

  VastaaPoista
 4. http://www.punomo.fi/teeitse/590/tekniikat/virkkaus/varrasvirkkaus_puikkovirkkaus
  - siellä on ohje ko. tekniikasta

  VastaaPoista