sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Blogin lukijat

En taida enää olla selvillä, miten nykyään blogeja seurataan. Sen olen kuullut, että blogilista lopettaa. Aika monta lukijaa on sitäkin kautta blogiini tullut. Mitä siis tilalle? Lisäsin Pellavasydämen blogipolkuun ja blogit.fi:hin. Millä tavalla sinä seuraat blogiani?

Yksi varma keino, mitä itse käytän, on kirjautua blogin lukijaksi bloggeriin. Tuossa oikealla näkyy Pellavasydämen lukijat. Tänään huomasin, että heitä - siis teitä - on 198.

Se, joka on 200. tällä listalla, saa postissa pienen yllätyksen. Mutta mistä tiedän, kuka hän on? Jos on anonyymi lukija, hän menee listan loppupäähän... hm...

Huhuilen tässä myös lukijaa, joka käyttää nimimerkkiä akv, en ole piiiitkään aikaan lukenut kommenttiasi, oletko vielä siellä?

Enkä malta olla laittamatta kuvaksi eilisen satoa. Tein itselleni - tai ainakin omilla mitoillani - puuvillaisen tunikan, mutta ruskea-oranssin. Se ei ole ollenkaan minun värini. Jotta jotenkuten sopisi, pitäisi naamaan saada väriä, rusketusta siis, mutta mistäs sitä näillä keleillä saa? Ja varsinkaan, jos istuu vaan sisällä ompelemassa.Tänään huomautin miehelleni, miten kivaa on, kun en enää käytä keittiönpöytää ompeluksiini. Nautin suunnattomasti työhuoneestani ja sen isosta leikkuupöydästä!

Pellavasydämen Mervi

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kaikista ihanuuksista ei voi tehdä tunikaa... tai siis miksei vois?

   Poista
 2. Yksi onni oliskin tarpeeksi iso työpöytä :) Hieno tunika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on, mutta harvoin ovat tyhjänä. Ei voi kylläkään syyttää ketään MUUTA.

   Poista
 3. Aivan ihania kangaita ja tunikoita. :)
  t. eläinhattu Anne

  VastaaPoista
 4. Sen jälkeen kun GoogleReader lopetti olen siirtynyt käyttämään Feedlyä, joka toimii suunnilleen samalla periaatteella. Eli luen blogeja syötteenlukijan kautta ja klikkaan itseni blogiin asti vasta kun haluan esim. jättää kommentin. - Eli ainakin minä (varmasti monen muun lisäksi) puutun useamman sadan seuraamani blogin lukijalistauksista, koska en ole kirjautunut mihinkään lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voitko sinä lukea Pellavasydän-blogia Feedlyn kautta, vaiks en ole sitä mihinkään semmoiseen lisännyt. Mistä teknisesti löydän sen?

   Poista
  2. Feedly toimii vähän niin kuin kirjanmerkit omalla koneella, mutta ”kirjanmerkit” on vaan koottu nettiin yhdelle sivustolle, josta ne on katsottavissa ihan miltä koneelta vain. (Sinne ei siis tarvitse lisätä omaa blogia.) Mä olen esim. kirjautunut Feedlyyn Gmail-tilini kautta ja lisäilen listaan kiinnostavien blogien syötteet; uudet blogipostaukset päivittyvät automaattisesti, aikajärjestyksessä ja voin lukea kaiken yhdeltä sivulta avaamatta jokaista blogia/blogipostausta erikseen. – Kun avaan Pellavasydämen Feedlyssä, se näyttää että blogia seuraa tällä hetkellä 12 lukijaa Feedlyn kautta.

   Poista
  3. Minäkin seuraan blogeja jotka olen itse valinnut kiinnostavuuden mukaan Feedlyn kautta. Tytär sen minulle laittoi, itse en osaa sellaisia juttuja järjestellä, mutta onpa onneksi nuorisoa joka auttaa äiti-mammaa. Minulla ei ole blogia itselläni, muuta sähköposti löytyy. Käytän aina samaa nimimerkkiä -MUR-MUR-

   Poista
  4. Meninpä minäkin sitä feedlyä ihmettelemään. Hieman hankalaa näin aluksi, ehkä kunnes pääsee tutuksi. Kaikki vastaantulevat blogit olivat englanninkielisiä, enkä löytänyt paikkaa, mistä olisi voinut "valita" vain suomenkieliset. Ilmeisesti siellä ei vain haahuilla, vaan etsitään blogia, jonka nimen jo tietää?

   Poista
 5. Ihan minun värit tuossa tunikassa. Luen blogiasi yleensä sisäänkirjautumatta, löytyy googlettamalla.

  VastaaPoista