lauantai 6. kesäkuuta 2015

Pussukkaa pukkaa

Kaikkein eniten blogiltani toivotaan käsityöaiheisia postauksia. Tässäpä siis yksi. Facebookissa "kaikki" virkkaa nyt pussukoita vetoketjusta lähtien. Vetoketjun kiinnittäminenhän on tunnetusti aina hankalaa hommaa. Vaan tässä työssä se ei ole.


Kukkakoristeet laitoin värinvaihtokohtaan. Olisi vaan saaneet olla toisinpäin: painavampi alhaalla ja kepeämpi ylhäällä. Ja toinen värinvaihtokohta olisi voinut olla toisaalla, mutta kun tein tämän kummempia suunnittelematta.
Ja näin se tapahtuu. Otetaan vetoketju. Aletaan virkkaamaan sen reunaa pitkin. Virkkuukoukku siis pistellään vetoketjun kankaan läpi.Tästä sitten jatkataan kiertäen vetoketjua spiraalina. Lopuksi virkataan pohja umpeen ottamalla vuorotellen silmukka kummaltakin puolelta. Olisi kiehtovaa kokeilla erilaisia pintoja, mutta jostain on alettava... luulenpa, että kohta on pussukka poikineen, sillä vetoketjuja on iso kassillinen!

Mukava pikkutyö, josta saa haasteellisen, kun vaan alkaa opetella erilaisia silmukoita.

Pellavasydämen Mervi

11 kommenttia:

 1. Minä näin tämän idean vasta ensimmäistä kertaa. Onpa hauska idea ja kaunis pussukka!

  VastaaPoista
 2. Nyt sitten vaan toteuttamaan omaa näkemystään. Kävin sinun blogissasi ja innostuin nipsukukkarostasi. Voisin jopa haluta tilata sellaisen, sillä väliseinällä. Saattaa nimittäin olla, etten itse tule kumminkaan kokeilleeksi nipsuvirkkausta. Olisi sitten edes yksi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Mervi mukavasta ja ehkäpä hieman 'haastellisestakin' ideasta. Täytynee kokeilla, vaikka en mikhään virkkaaja olekkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, on siinä tietysti haastetta, jos ei virkkausta joka päivä teekkään. Toiset virkkaa, toiset kutoo kangaspuilla ja sillai.

   Poista
 4. Aivan mainio idea! Minullakin tuollaiset pussukat ovat jääneet tekemättä, kun se vetoketjun ompeleminen nyt on mitä on. :)

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kätevä nimenomaan! Ole hyvä, vaikka toisten ideaahan tässä vaan toistelen...

   Poista
 6. Hyvä idea kyllä ja pussukoitahan ei ikinä voi olla liikaa :)

  VastaaPoista