lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kilpailu - kiukkua

Vakkarilukijat jo varmaan tietävät, että olen impulsiivinen ihminen. Ihastun ja vihastun hyvin nopeasti ja tunteet vaihtuvat tiheään. Elän tunteista ja tunteilla. Vahemmiten olen huomannut, että elämä tasoittuu - tunteen vaihtelut harvenee, mutta ehkä syvenee?  Välillä onnistun silti yllättämään itsenikin. Niinkuin eilen.

Olen myös "periaatteen ihminen". Paitsi siivoamisen suhteen ei ole niin väliä.

Periaatteessa ostan paikallisilta yrittäjiltä. Periaatteessa olen lojaali toisille yrittäjille, en kilpaile tuotteilla, joita toinen myy. Periaatteessa. (Hmmm... käytetäänkö tätä sanaa muuten myös synonyyminä sanalle keskimäärin?)

Isossa kaupungissa ei toisessa päässä tiedetä, mitä siellä toisaalla myydään. Näin pienellä paikkakunnalla kun tämä meidän käpykylä on, tiedetään kyllä. Periaatteessa pidän itseni ajan tasalla - tiedän jokaisen kaupan ja suunnilleen niiden myyntiartikkelit, jotta osaan neuvoa asiakkaan toiseen myymälään, jos en itse pysty auttamaan. Hyvää asiakaspalvelua, vaikka omaa sielua kirpaisisikin.

Olen iloinen niistä tukkukauppiaista, jotka arvostavat minun kaltaistani hyvin pientä asiakasta, että eivät myy toisille samalla paikkakunnalla. Eilen törmäsin toisenlaiseen tapahtumaan. Olen menettämässä myyntivaltin, jonka olen "yksinoikeudella" saanut pitää jo monta vuotta.

Kukaan ole luvannutkaan, että elämä yleensäkään reilua olisi, yrittäjän senkään vertaa. Bisnes on raakaa, siitä pitäisi erottaa tunteet, vai pitääkö?

Pahoittelen, että tekstini on sekavaa, olen niin kiukkuinen, että melkein on vaikeaa olla kohtelias! Silti ei voi suoraan sanoa.


Joku on harjoitellut kuvankäsittelyä. Olen tehnyt nämä yöllä ja nyt naurattaa antamani kuvatekstit.
Minä vankilassa

Aarresydämessä

Aarresöpö

Että semmoista. Onneksi tuo rakkaudentunne on kestänyt kaikki nämä 37 vuotta!

Pellavasydämen Mervi

6 kommenttia:

 1. Hei, olet kyllä monipuolinen ja idearikas käsityötaidoissasi. Hienoja käsitöitä taas! Minua jäi vaivaamaan 6.7. Kirjoituksessasi ollut vihje jostain mahdollisuudesta, jonka sait, näin ymmärsin. Koska saamme kuulla, mikä tämä jännittävä asia on?😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks olekin inhottavaa, kun vihjaa, muttei kerro! Se asia on niin niin iso pala haukattavaksi (jos siis tulee mahdolliseksi) ettei siitä voi puhua/kirjoittaa vielä. Mutta muutama kuukausi, niin sitte....

   Poista
 2. Harmittava takaisku, mutta bisnes on bisnestä. Ajatellaanpa tämä asia niin, että jospa myyntivalttisi onkin juuri tuo hyvä asiakaspalvelu, ei joku yksittäinen tuote. Itsekin asun pikkukylällä ja arvostan sinunlaisiasi kauppiaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitää asia nähdä. Ja asiakashan kilpailutilanteesta yleensä hyötyy. Yrittäjän on yritettävä pysyä askeleen verran toisia edelle, eli aina kehittää jotain uutta ja parempaa.

   Poista
 3. Tuttu juttu, joka on tullu muutaman kerran vastaan. Niiltä toimittajilta en enää osta mitään (jos ei oo ihan pakko, joskus on ollu pakko nöyrtyä). Mulla on samat periaatteet ku sulla ja jos joku pettää luottamuksen niin oon tosi pitkävihainen... Bisnes on bisnestä, mutta kannattaako toimittajien menettää pitkäaikainen ja luotettava asiakas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aha, ihanaa, että on joku joka ymmärtää! Tällainen sinisilmä kuin minä olen tulee erittäin helposti höynäytettyä! Koska murheet on pieniä alkaa se pieninkin murhe hiertää kun aikansa kävelee kivi kengässä.

   Tämä toimittaja selitti, että heidän elinkeinonsa on tämän tuotteen varassa, joten heidän ei ole mahdollista ajatella tunteella. Noh, eipä se sitten miltään tunnukaan, vaikka minä lakkaan tilaamasta...

   Poista